ΝΔ: Ο Τσίπρας επιτρέπει στον Καμμένο να χρησιμοποιεί το Πεντάγωνο ως βιλαέτι του

«“Προσοχή!!! Για κανέναν λόγο να μην καθυστερήσει η διαδικασία εκποίησης. Υπάρχουν δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο” γράφει το έγγραφο του Πενταγώνου», όπως τονίζεται στο κείμενο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Τις ευθύνες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος «επιτρέπει στον Καμμένο να χρησιμοποιεί το Πεντάγωνο ως βιλαέτι του», αναδεικνύει με ανακοίνωσή του το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως μετά και τα νέα στοιχεία που βγήκαν στο φως για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία που αποκάλυψε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στις 5 Νοεμβρίου, με την εμπλοκή συγκεκριμένου μεσάζοντα, εις γνώση του υπουργού Άμυνας

Πάνου Καμμένου, ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αφήσει αναπάντητα τα ερωτήματα που έχουν ανακύψει.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, «ο κ. Καμμένος πίεζε τους αξιωματικούς του Πενταγώνου να επισπεύσουν τη συμφωνία πώλησης των 300.000 βλημάτων στον λαθρέμπορο Παπαδόπουλο, παρακάμπτοντας το νόμο που απαγορεύει τους μεσάζοντες σε διακρατικές συμφωνίες».

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Τα νέα στοιχεία για το σκάνδαλο Καμμένου που δημοσιεύονται σήμερα δεν μπορούν πλέον να μένουν αναπάντητα από τον Αλ. Τσίπρα. Διότι επιβεβαιώνεται πια και με γραπτές αποδείξεις ότι ο κ. Καμμένος πίεζε τους αξιωματικούς του Πενταγώνου να επισπεύσουν τη συμφωνία πώλησης των 300.000 βλημάτων στον λαθρέμπορο Παπαδόπουλο, παρακάμπτοντας το νόμο που απαγορεύει τους μεσάζοντες σε διακρατικές συμφωνίες. “Προσοχή!!! Για κανέναν λόγο να μην καθυστερήσει η διαδικασία εκποίησης. Υπάρχουν δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο” γράφει το έγγραφο του Πενταγώνου που είδε το φως της δημοσιότητας.

Την ίδια στιγμή, όμως, αποκαλύπτεται ότι η τάχα ευαίσθητη αριστερή Κυβέρνηση, το Μάιο του 2015 – την ώρα δηλαδή της κορύφωσης της… περήφανης διαπραγμάτευσης – πούλησε κρυφίως 1000 ελληνικές βόμβες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για το βομβαρδισμό της Υεμένης. Κάτι που είχε αποκρύψει λίγες μέρες νωρίτερα ο κ. Καμμένος στην σχετική ενημέρωση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής, την οποία σκοπίμως εξαπάτησε. Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε μόνο ενώπιον των βουλευτών ότι η Ελλάδα θα προσφέρει στα Εμιράτα μόνον 300 βόμβες και αυτές σε αντάλλαγμα για την αναβάθμιση των ελληνικών φρεγατών με συστήματα που θα δωρίσει η συγκεκριμένη χώρα.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη πιο ύποπτο στη νέα αυτή συμφωνία Καμμένου. Η αναγκαία διακρατική συμφωνία με τα Εμιράτα υπεγράφη 20 μήνες μετά την παράδοση των βομβών, ενώ αναδρομικά και κατόπιν “εορτής” εγκρίθηκε και από το ΚΥΣΕΑ.

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να σιωπά. Εκτός κι αν έχει λόγους που επιτρέπει στον κ. Καμμένο να χρησιμοποιεί το Πεντάγωνο ως βιλαέτι του και να έχει μπερδέψει το ρόλο του Υπουργού Αμύνης με τον πλασιέ πώλησης αμυντικού υλικού της χώρας».

Δείτε τα έγγραφα:

loading...