Δεν είχε περάσει από ψυχολογικό έλεγχο ο αρχιφύλακας Χ.Ζαπανιώτης που ξεκλήρισε την οικογένειά του

Δεν είχε περάσει από ψυχολογικά τεστ ως όφειλε το 2016 ο αστυνομικός Χ.Ζαπανιώτης ο οποίος σκότωσε παιδί, γυναίκα και πεθερά και στο τέλος αυτοκτόνησε, σοκάροντας το Πανελλήνιο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αξιωματικός, ο Χρήστος Ζαπανιώτης χαμογελούσε και στο πρόσωπό του σχηματίζονταν “λακάκια”. Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 οι αστυνομικοί θέλησαν να δείξουν ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που θα μπορούσαν να φανταστούν πως θα έφτανε στο σημείο να σκοτώσει τη σύζυγο, την πεθερά και το ίδιο του το σπλάχνο.

Οι ψυχολογικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ.

Ο τελευταίος ψυχολογικός έλεγχος που πέρασε ο 47χρονος Αρχιφύλακας ήταν το 2011. Οι πληροφορίες λένε ότι οι εξειδικευμένοι ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχαν ντο παραμικρό σημείο αμφιβολίας στο να τον κρίνουν κατάλληλο να φέρει όπλο.

Ο Χρήστος Ζαπανιώτης με βάση τον κανονισμό της ΕΛ.ΑΣ. θα έπρεπε να περάσει και πάλι από έλεγχο το 2016. Αυτό δεν συνέβη. Παρά το γεγονός ότι είχε “κλείσει” η πενταετία που προβλέπεται η Αρχιφύλακας δεν πέρασε από τα τεστ καθώς δεν επαρκεί το προσωπικό. Οι ψυχολόγοι λόγω φόρτου εργασίας δίνουν προτεραιότητα σε άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούν σε “μάχιμες” μονάδες, όπως για παράδειγμα η ΕΚΑΜ…Έτσι η δική του εξέταση πήγε χρονικά πίσω.

Πάντα φιλικός και χαμογελαστός

Την ίδια ώρα ωστόσο όσοι ζούσαν καθημερινά στο πλευρό του 47χρονου στην υπηρεσία του τον περιγράφουν ως έναν εξαιρετικά ευγενικό, φιλικό και χαμογελαστό άνθρωπο.

Όπως επισημαίνουν μάλιστα δεν είχε δώσει κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του όλα αυτά τα χρόνια την παραμικρή αφορμή. Επισημαίνουν μάλιστα ότι δεν υπήρξε το παραμικρό λάθος στη συμπεριφορά του που θα μαρτυρούσε ότι κάτι συμβαίνει.

loading...

2 thoughts on “Δεν είχε περάσει από ψυχολογικό έλεγχο ο αρχιφύλακας Χ.Ζαπανιώτης που ξεκλήρισε την οικογένειά του

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ???????

  2. Είναι σίγουρο πως το έκανε αυτός; Εκτός αν τρελάθηκε 2 τη νύχτα και άρχισε να σκοτώνει.

Comments are closed.