Φωτίου: Με ρωτάνε τι δουλειά έχω στα Αναπτυξιακά Συνέδρια, εγώ είμαι για τη φτώχεια

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, παραβρέθηκε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
«Η ανάταξη της Δυτικής Αττικής» που διοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στα Μέγαρα και την Ελευσίνα.

«Πολλές φορές με ρωτάνε τι δουλειά έχω στα Αναπτυξιακά Συνέδρια. Εγώ είμαι για τη φτώχεια, για τους ευάλωτους, τα κακοποιημένα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τους ανάπηρους, τους Ρομά, τους άστεγους, τους άπορους. Αυτή ακριβώς είναι η νεοφιλελεύθερη άποψη που υποστηρίζει ότι οι κοινωνικές δαπάνες δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη ή ότι κοινωνικές δαπάνες μπορείς να κάνεις μόνο αν υπάρχει ανάπτυξη, αν αυξάνεται το ΑΕΠ. Όμως κάθε ευρώ που πηγαίνει στις κοινωνικές δαπάνες έχει δημοσιονομικό συντελεστή, δηλαδή πολλαπλασιαστή. Κάθε ευρώ που πηγαίνει στις κοινωνικές δαπάνες πολλαπλασιάζεται και αυτό ευτυχώς η κυβέρνησή μας το ξέρει» ανέφερε η κ. Φωτίου.

Όπως είπε: «Σήμερα, ο προϋπολογισμός της κοινωνικής πρόνοιας είναι υπερδιπλάσιος εκείνου που παραλάβαμε. Το 2015 ανερχόταν σε περίπου 780 εκατομμύρια και το 2017 ξεπέρασε το 1,5 δισεκατομμύριο. Το 2018 προσθέσαμε 315 εκατομμύρια, από την επισκόπηση δαπανών, αποκλειστικά για το παιδί. Από αυτό το κοινωνικό πακέτο, 260.000.000 ευρώ δίνονται για την ενίσχυση των οικογενειακών επιδομάτων, αυξάνοντας το συνολικό ποσό από τα σημερινά 650.000.000 ευρώ σε 910.000.000 ευρώ, δηλαδή μια αύξηση 40%».

loading...

4 thoughts on “Φωτίου: Με ρωτάνε τι δουλειά έχω στα Αναπτυξιακά Συνέδρια, εγώ είμαι για τη φτώχεια

  1. για τον @ουτσο εισαι ηλιθια κυρα μου

  2. ΓΕΜΙΣΤΑ ΦΩΤΙΟΥ ΚΑΙ ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ ΡΑΨΑΝΗΣ 3ΑΑΑ

  3. Όταν πλουτίζεις απ’ τον πόνο των ανθρώπων, στο τέλος θα τον υποστείς.

  4. Τι λέτε κυρία ? με τας πιπερίας(;γεμιστάς ) έχει δημοσιονομικό συντελεστη γιά την οικονομία αλλά της αλβανίας .Αλβανοί τα παίρνουν στην πλειοψηφία και στην αλβανία καταλήγουν,όσο γιά τους ραγιάδες ?όπου νάναι θα το καταφέρετε να σας αδειάσουν τη γωνιά γιά να βολεύεστε με τους λαθρό , Ανθέλληνες και εθνοπροδότες αυτοί είστε.

Comments are closed.