Τσακαλώτος,Χριστοδουλοπούλου,Καρανίκας,Γαβρόγλου, και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ταχθεί υπέρ του ονόματος «Μακεδονία» για τα Σκόπια.

Επειδή θα τρελαθούμε τελείως με όσους πιστεύουν πως έχει ο ελληνικός λαός κοντή μνήμη και στα εθνικά θέματα, ίσως είναι καιρός να θυμίσουμε ότι σχεδόν το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ, από υπουργούς και βουλευτές μέχρι «κολλητούς» καθηγητές πανεπιστημίου αποκαλούσαν τα Σκόπια «Μακεδονία».

Όχι με κάποιον επιθετικό ή γεωγραφικό προσδιορισμό αλλά σκέτο «Μακεδονία». Για να μην ξεχνιόμαστε και για να γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που βάλθηκαν να λύσουν ένα πρόβλημα δεκαετιών και ποιοι κουνάνε το δάκτυλο αναμασώντας ανοησίες. Αλλά και ποιοι είναι αυτοί που όποιος τολμά να αναφέρει μια πατριωτική θέση αμέσως χαρακτηρίζεται «ακροδεξιός», «απροσάρμοστος στην πραγματικότητα» και άλλα πολλά.

Τι να πρωτοθυμηθούμε, όχι μόνο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 3% ή στο 13% αλλά ακόμη και ως κυβέρνηση. Για παράδειγμα, ο Μουζάλας δεν ήταν αυτός που αποκάλεσε σε τηλεοπτική συνέντευξη «Μακεδονία» τα Σκόπια; Και τότε ο Καμμένος είχε δηλώσει ότι δεν θα ξανακαθίσει μαζί του στο υπουργικό συμβούλιο ζητώντας την παραίτησή του; Και ο Μουζάλας παραμένει υπουργός και ο Καμμένος κάνει πιρουέτες.

Να θυμίσουμε τη στάση του Νίκου Ξυδάκη ο οποίος έχει αποκαλέσει αρκετές φορές τα Σκόπια ως «Μακεδονία»; Στο περιστύλιο της Βουλής δεν είχε χαρακτηρίσει «κουταμάρες» τα αρχαιολογικά ευρήματα που επικύρωναν την ελληνικότητα της Μακεδονίας;

Ο δε Μάκης Μπαλαούρας, αμέσως μετά τον Μουζάλα δεν είχε μιλήσει σε ραδιόφωνο προκαλώντας πολιτικό σάλο καθώς όταν ρωτήθηκε αν θα δεχόταν το Βόρεια Μακεδονία, είπε ότι δεν θα έλεγε όχι και όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν θα απέρριπτε το σκέτο Μακεδονία, απάντησε: «Δεν θα απέρριπτα το Μακεδονία σκέτο»;

Σύμβουλος του Φίλη στο υπ. Παιδείας, ο Θ. Δημητρακόπουλος δεν είχε πει: «Μακεδονία αποκαλούνταν η περιοχή επί δεκαετίες, ως επαρχία της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Και τότε, κανείς δεν διαμαρτυρόταν από τους δικούς μας». Και προσθέτει: Είναι παράλογο από ανθρώπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε έναν τόπο που τον έλεγαν Μακεδονία να τους στερείς το δικαίωμα να ζουν σε αυτή τη χώρα με αυτό το όνομα. Έτσι κι αλλιώς, δεν μπορώ να συμφωνήσω με τίποτα με τα αιτήματα των χρυσαυγιτών, των ακροδεξιών και των εθνικοφρόνων. Ούτε συναρτώ την ευημερία της πατρίδας μου που υπεραγαπώ με το όνομα μιας μικρής αδύναμης χώρας στα βόρεια σύνορά μας. Οπότε…» καταλήγει η ανάρτηση του συμβούλου του υπουργού Παιδείας.

Ο Γ. Κυρίτσης δεν είπε μόλις σήμερα ότι κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό θέμα το ζήτημα ονομασίας της ΠΔΓΜ;

Κι άλλα στελέχη όπως ο Τσακαλώτος, η Χριστοδουλοπούλου, ο Καρανίκας, ο Γαβρόγλου, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ταχθεί υπέρ του ονόματος «Μακεδονία» για τα Σκόπια.

Προσέξτε: «Μακεδονία» κι όχι γεωγραφικοί προσδιορισμοί και άλλα τέτοια. Μαζί με τον Γιάννη Μπουτάρη και μια δράκα ψευτοπροοδευτικών έχουν στήσει μια ομάδα η οποία επιχειρεί να κλείσει το θέμα με το χειρότερο τρόπο για την Ελλάδα. Και να το κλείσει όπως θα ήθελαν ο Σόρος και η παρέα του.

Και τι να πούμε για όλους όσοι έχουν ταυτιστεί με κάποιους… αριστερούς ιστορικούς που μιλάνε για μακεδονική γλώσσα όπως δεν έχουν πρόβλημα να μιλάνε για το Αιγαίο που ανήκει στα ψάρια του ή για τα Ίμια που μπορεί και να λέγονται Καρντάκ;

Να μας κουνάνε το δάκτυλο οι «Μακεδονομάχοι» της… αριστεράς πάει πολύ. Αν είναι να βρεθεί μια λύση πρέπει να βρεθεί με δίκαιο τρόπο κι όχι υπό την πίεση μιας κρυφής συμφωνίας που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Αμερικανούς. Στο κάτω – κάτω οι Σκοπιανοί πιέζονται, γιατί εμείς πρέπει να έχουμε άγχος; Ποιοι όρισαν αυτή την κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα; Και ποιοι θα το λύσουν; Αυτοί που διέλυσαν τη χώρα; Που έλυσαν το Κυπριακό; Ή που οι ξένοι ακούνε Ελλάδα και γελάνε;

πηγη

loading...

5 thoughts on “Τσακαλώτος,Χριστοδουλοπούλου,Καρανίκας,Γαβρόγλου, και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ταχθεί υπέρ του ονόματος «Μακεδονία» για τα Σκόπια.

  1. Αντε απο δω τσογλανια μηδενικα,ανιστορητα εντολοδοχα σαβριδια που θα αποφασισετε για την αλλαγη της ιστοριας μας.Ειστε ιστορικοι?Αντε πατε στο διαολο ολοι εσεις αγραμματοι καρεκλοκουραδες και αφηστε οι ελληνες πατριωτες να αποφασισουν.Εδω και τωρα δημοψηφισμα να αποφασισουμε εμεις που ξερουμε την ιστορια της χωρας μας.τενεκεδες ανικανοι καρανικαδες.

  2. Αυτοί μας πουλάνε κάθε μέρα , έχουν πουλήσει την Ελλάδα με την βούλα για 100 χρόνια και το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα τους πειράξει , ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΡΕ ……..

  3. Να ελεχθει το ποθεν εσχες(μισθοδοσια) ολης της νεολαιας του συριζα καθως και το γεννεαλογικο τους δεντρο.

  4. OYDIS INE ELLINAS! APO OSOYS ANAFERATE TA ONOMATA, IDE NEOLEA TOY SIRIZA INE EKSISOY KSENIS ETHNIKOTITOS. OLI INE EBREI k EBREOMASONI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OYDIS POLITIKOS ELLINAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GIA OSA GRAFO INE BEBEOMENA!!! TO 2018 INE KE TO TELOS OLON TON IKOGENION POY EGKLIMATISAN KATA TON ELINON KE EPOYLISAN TIN ELLADA AFOY TIN DIELISAN PROTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TO 2018 INE TO TELOS KE TO NEO KSEKINIMA GIA MIA NEA ELLADA DIXOS EVREOMASONUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Για τον 1,40. [gia ton 1,40] επίσης είναι βεβαιωμένο ότι είσαι ηλίθιος κυριε Τe-Tak-Kip.

Comments are closed.