ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ...ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

Καταρχάς να σημειώσουμε και να υπογραμμίσουμε κάτι που αγνοούν πολλοί που κάνουν αναφορές στην επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα. 

Οι επισκέψεις και οι συναντήσεις κορυφής σχεδιάζονται πολύ προσεκτικά, καθορίζονται επακριβώς τα θέματα που θα συζητηθούν, προετοιμάζονται οι δυο πλευρές κατάλληλα, για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε ένα αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, μετά τις συζητήσεις, οι ηγέτες των δύο πλευρών εξέρχονται της αιθούσης και δίνουν συνέντευξη Τύπου, στην οποία δίνεται μια εικόνα των συζητήσεων που είχαν οι ηγέτες και των συμφωνιών που πέτυχαν.

Αυτό είναι το τυπικό που ακολουθείται με θρησκευτική ευλάβεια δεκαετίες τώρα από όλα ανεξαιρέτως τα κράτη, στον Δυτικό και Ανατολικό κόσμο, ασχέτως καθεστώτος και ιδεολογίας.

Πριν συνεχίσουμε στην ουσία της επίσκεψης, θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι πουθενά, σε κανένα μέσο ενημέρωσης που κατά κανόνα απηχεί τις απόψεις της κυβέρνησης, δεν ακούσαμε και δεν διαβάσαμε κάτι για το σκοπό της επίσκεψης. 

Δηλαδή για ποιον λόγο τώρα, στη συγκεκριμένη συγκυρία, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να απευθύνει τη συγκεκριμένη πρόσκληση στον Ταγίπ Ερντογάν. Από το σκοπό θα μπορούσαμε να καταλάβουμε και την ατζέντα της επίσκεψης, δηλαδή τα θέματα που θα συζητηθούν.

Τουναντίον, αντί ενημέρωσης, από τα συγκεκριμένα μέσα είχαμε χονδροειδή προπαγάνδα, ότι δηλαδή η Ελλάδα ανέλαβε διαμεσολαβητικό ρόλο, κάτι σαν μεσάζων ας πούμε –τι λέξη κι αυτή– μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, ακόμα και των ΗΠΑ! Εκτός αυτού, είδαμε και πρωτοσέλιδο σε εφημερίδα προσκείμενη στην κυβέρνηση, που έλεγε ότι η επίσκεψη Ερντογάν γίνεται με… όρους Αθήνας, και ότι είναι αυστηρό το πλαίσιο της παρουσίας του Τούρκου ηγέτη στην Ελλάδα!

Από τις δύο παραπάνω περιπτώσεις χονδροειδούς προπαγάνδας και από αυτό που έγινε στην πραγματικότητα, γίνεται αντιληπτό στον κάθε σκεπτόμενο πολίτη πόσο επικίνδυνο είναι για μια χώρα ένα σύστημα αναπαραγωγής προπαγάνδας και δημιουργίας μιας ψεύτικης πραγματικότητας, η οποία κάποια στιγμή γκρεμίζεται όταν έλθει σε σύγκρουση με τα πραγματικά γεγονότα.


Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]