Ραχήλ Μακρή: «Και τα σπίτια θα αρπάξουν και σε νέα αναγκαστική ανακεφαλαιοποίηση θα προβούν και ο εφιάλτης δεν θα έχει τέλος»

Πρεμιέρα χθες για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, συνεχίζοντας την καταστροφική πορεία της χώρας.

Μέχρι το 2019, οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να βρουν πάνω από 35 δισ. πρόσθετων κεφαλαίων και νέας ρευστότητας.

25 δισ. που απαιτούνται για να καθαρίσουν πάνω από το 30% του προϋπάρχοντος αποθέματος NPLs από τους ισολογισμούς τους και 10 δισ. που σχετίζονται με τη νέα οδηγία της ΕΚΤ.

Το ποσοστό δημιουργίας νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων, θα παραμείνει πολύ υψηλό: 10% των συνολικών δανείων, δηλαδή περίπου 3 δισ. ευρώ ετησίως την περίοδο 2017-2019, ενώ το 100% των νέων μη εξασφαλισμένων μη εξυπηρετούμενων δανείων θα πρέπει να καλυφθεί με νέο κεφάλαιο εντός δύο ετών.

Αυτό σημαίνει, ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν σε κάθε περίπτωση νέα ανακεφαλαιοποίηση, γίνουν δεν γίνουν πλειστηριασμοί.

Αυτό σημαίνει, ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με τον κεντρικό τραπεζίτη θα αντιμετωπίσουν μια ακόμη αναγκαστική ανακεφαλαιοποίηση που θα ακολουθήσει τις τρεις που προηγήθηκαν το 2012, το 2013 και το 2015.

Αυτό σημαίνει, ότι είτε έχουν πλήρη άγνοια από λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, είτε γνωρίζουν και απλά κοροϊδεύουν τους Έλληνες φορολογούμενους των οποίων και τα σπίτια θα αρπάξουν και θα πληρώσουν για μια νέα αναγκαστική ανακεφαλαιοποίηση.

Ραχήλ Μακρή

Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής

Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

Μέτωπο Νίκης

www.metoponikis.gr

loading...

3 thoughts on “Ραχήλ Μακρή: «Και τα σπίτια θα αρπάξουν και σε νέα αναγκαστική ανακεφαλαιοποίηση θα προβούν και ο εφιάλτης δεν θα έχει τέλος»

  1. μπραβο Ραχηλ εισαι η γυναικα ηρωας του παρελθοντος, η αφοβη η ανοθευτη που τα λεει ολα και τα κανει ολα… χαχαχαχαχαχαχα

  2. ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΤΟΤΕ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ, ΟΧΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ !

    Ο ΟΡΟΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ .

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ( 3) "ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΕΙΣ", ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΞΟΦΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΝΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ !

    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ( ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ ) ΕΞΟΦΛΗΣΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΡΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ !

    ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ, ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ " ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ…"

    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ, ΟΤΑΝ ΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΤΥΧΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ.

    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΩΝ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ !

    ΚΑΙ ΑΠ' ΟΤΙ ΞΕΡΩ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΩΞΕΙΣ.

    ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ…

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Comments are closed.