Ν. Κοτζιάς: Θετικό βήμα η απόφαση της Αλβανίας για τα ελληνικά κοιμητήρια

Ο  ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, χαρακτήρισε, την απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να ρυθμίσει το θέμα των κοιμητηρίων των Ελλήνων πεσόντων στο αλβανικό Έπος, ως βήμα εμπιστοσύνης ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία
που «αποδεικνύει ότι η διπλωματία μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα από ό,τι κραυγές διαμαρτυρίας χωρίς περιεχόμενο» .

Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι «είναι ένα πολύ θετικό βήμα, το οποίο είναι η συνέχεια του γεγονότος ότι η μικρή εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, η οποία είχε καταστραφεί πέρυσι στη Χειμάρρα, ανοικοδομείται σήμερα με χρηματοδότηση της αλβανικής κυβέρνησης».

«Πιστεύω ότι ο εφαρμοστικός νόμος, που ψήφισε το υπουργικό συμβούλιο της Αλβανίας στις 13 του μήνα και γνωστοποιήθηκε χθες, σύμφωνα με τον οποίο ρυθμίζονται τα ζητήματα τον κοιμητηρίων των Ελλήνων στρατιωτών και αξιωματικών που έπεσαν στο αλβανικό έπος, αποτελεί ένα τεράστιο βήμα και για να ησυχάσει, όπως λέει ο λαός μας, μεταφορικά η ψυχή τους αλλά και ένα βήμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στα δύο μέρη μας» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε, ακόμη, ότι αυτό το γεγονός «αποδεικνύει, όπως και άλλα μικρότερα που ανέφερα παραδειγματικά, ότι η διπλωματία μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα από ό,τι κραυγές διαμαρτυρίας χωρίς περιεχόμενο».

«Η διπλωματία είναι ο δρόμος για να αναπτύξουμε θετικά τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας και η δικιά μας η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά έχουμε επιλέξει αυτόν τον δρόμο. Παίρνουμε το βάρος του δρόμου τής ειρηνικής συνεννόησης της διπλωματίας και της ανάπτυξης θετικής ατζέντας στον περίγυρό μας» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Κοτζιάς ευχαρίστησε «όσους συμβάλανε στο να προωθηθεί αυτή η απόφαση από το παρελθόν».

loading...

2 thoughts on “Ν. Κοτζιάς: Θετικό βήμα η απόφαση της Αλβανίας για τα ελληνικά κοιμητήρια

  1. Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΤΣΙ ΠΑΛΙΟ- ΚΟΤΖΙΑ ?

    ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ??

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ?

    ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΟΤΖΙΑ, ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΗΚΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΤΣΙ ?

    ΓΙΑ ΤΗΝ Κ Α Τ Α Ρ Γ Η Σ Η ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ, ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΚΟΠΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΛΕΞΗ ΜΠΑΡΜΠΑ ΚΟΤΖΙΑ ?

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΣΧΕΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ….ΓΚΕΪ, ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΣΤΑ ΜΟΥΓΓΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΡΕ ΠΑΛΙΟ- ΠΡΟΔΟΤΕΣ !

    ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 3, ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ…..Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

    ΓΙ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΛΛΩΣΤΕ, ΚΑΛΕΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΣΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ!!

    ΕΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΙΝ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΔΕΚΤΗ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΑΤΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΑ….

    ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ!

    ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Ν΄ ΑΠΟΓΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΜΑΣ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΜΕ Α Π Ο Ζ Η Μ Ι Ω ΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΤΑ Χ Α Ρ Ι Σ Α Τ Ε !

    ΔΗΛΑΔΗ ΑΧΡΗΣΤΕΥΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ !

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΕΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ…

    ΚΟΤΖΙΑ, ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1940, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ
    Μ Ο Λ Υ Ν Ε Ι Σ !!

    ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ 1940, ΗΤΑΝ ΚΑΜΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ Γ Ρ Α Ν Ι Τ Η, ΕΝΩ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΜΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΜΙΞΕΣ !

    ΑΝΤΕ ΠΝΙΞΟΥ ΛΟΙΠΟΝ …

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  2. ΣΚΑΣΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΥΠΟΘΕΤΟ ΜΟΥΝΟΠΑΤΕΡΑΚΗ ΓΥΦΤΕΡΛΕ ΠΡΑΚΡΟΡΑ ΞΕΚΩΛΙΑΡΗ. ΘΕΛΕΙΣ ΓΑΜΗΣΙ ΕΣΥ ΚΑΡΙΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΧΑΜΟΥΡΑ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΕ.

Comments are closed.