Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας μάζεψε ελιές.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος έχει ως φιλοσοφία, που απορρέει από την αγάπη του για τη γη, πως πρέπει να γυρίσουμε και να ασχοληθούμε με την καλλιέργεια της και αυτή με τη σειρά της θα μας ανταποδώσει τα αγαθά της.

Τονίζει μάλιστα, σε κάθε ευκαιρία, πώς εάν γυρίσουμε πίσω στα χωριά μας, θα τους δώσουμε ζωή, η ανεργία θα μειωθεί και η φτώχεια θα εξαληφθεί.

Ο Δεσπότης της Τριπολιτσάς δεν μένει μόνο στα λόγια, δίνει πρώτος το παράδειγμα, όχι για το θεαθήναι αλλά για να εμπνεύσει… Κάποιοι μπορεί να τον κοροϊδεύουν και να λένε “Δεσπότης και σκάβει με το ξυνιάρι…;” Όμως αυτό δεν τον πτοεί και έτσι τον βλέπεις πάνω σε τρακτέρ να οργώνει, να σπέρνει  πατάτα, να μαζεύει μανταρίνια και να δουλεύει σαν απλός αγρότης.

Εχθές Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου βρέθηκε στο Λεωνίδιο για ακόμη μια χρονιά ,όπου μαζί με  εθελοντές συνέλεξε τους καρπούς της ελιάς, τις οποίες ο ίδιος έχει φυτέψει στα κτήματα της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Σίντζας.

Το ελαιόλαδο,από τη συγκομιδή,θα χρησιμοποιηθεί στις ανάγκες των ιδρυμάτων της Μητροπόλεως στο Λεωνίδιο και την Τρίπολη και στο πρόγραμμα “Το καλάθι του πτωχού αδελφού.

Χ.Α.Μπίτας

loading...

2 thoughts on “Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας μάζεψε ελιές.

  1. Ε, ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ
    ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ,
    ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΜ,
    ΚΑΚΑ ΚΑΙ ΝΑΝΙ.

  2. Και ΄γω ξέρω έναν looser από δαύτους που με κέρασε μια πάστα κάποτε. Ήταν απ΄αυτές που του πήγαινε ο καθένας που ήθελε να πάρει την ευλογία του και να του κάνει το ρουσφετάκι του. Βουνό τα κουτιά με τις πάστες και τους κουραμπιέδες… Αμήν !

Comments are closed.