Τόσο φτηνά θα εξαγοράσετε τις ψήφους, Εφη;

Η χορήγηση του επιδόματος στους ανέργους 18-24 ετών από την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου είναι ακόμη μία απόδειξη της φιλοσοφίας της κυβέρνησης: «μοιράζω επιδόματα και ραντεβού στην κάλπη»


Αφότου ανακάλυψαν τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να παίζουν.

Και να τις χρησιμοποιούν για ο,τιδήποτε. Ακόμη και για την ξεδιάντροπη εξαγορά ψήφων.

Εν όψει Χριστουγέννων, λοιπόν, η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου εμφανίστηκε στην ΕΡΤ – πού αλλού;- για ανακοινώσει το φετινό δώρο της κυβέρνησης: εφάπαξ επίδομα «νεανικής αλληλεγγύης» 400 ευρώ σε κάθε άνεργο ηλικίας από 18 έως 24 ετών.

Δικαιούχοι οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά τον Οκτώβριο που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, ενώ η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή.

Οι δικαιούχοι θα υποβάλουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, όπου θα συμπληρώσουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα πιστωθεί το ποσό.

Κατά την υπουργό, η καταβολή του επιδόματος γίνεται διότι οι περισσότεροι άνεργοι αυτής της ηλικιακής ομάδας δεν διεθέτουν εργασιακή εμπειρία ώστε να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας.

Όσο κι αν δεν έχουν την εργασιακή εμπειρία όμως, είναι και αυτοί ψηφοφόροι. Οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές μαζικά ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα έκανε όλα αυτά τα μαγικά και θα άλλαζε την χώρα.

Είναι άλλη μία χαρακτηριστική απόδειξη της φιλοσοφίας της κυβέρνησης. Επιδοματική πολιτική, χωρίς καμία διαρθρωτική αλλαγή και εν τέλει μία ξεδιάντροπη απόπειρα εξαγοράς ψήφων.

Ενα ενδιαφέρον έχει και η σκηνοθεσία. Λίγα λεπτά αφότου η κυρία Αχτισόγλου ανακοίνωσε τον μποναμά, ο Πρωθυπουργός έσπευσε να γράψει στο twitter, αναρτώντας μάλιστα και φωτογραφία της υπουργού, ότι πρόκειται για «επένδυση στην ελπίδα για το μέλλον».

«Η απόδοση του κοινωνικού μερίσματος δεν είναι πράξη ευαισθησίας αλλά κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι νέοι μας είναι πιο ευάλωτοι στις πιέσεις της οικονομικής κρίσης αλλά είναι κι η ελπίδα μας για το μέλλον. Το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης σε εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ μαζί με τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων που εξήγγειλε σήμερα η υπουργός Εργασίας είναι η πρόθεση μας να φέρουμε στο προσκήνιο την ελπίδα, να επενδύσουμε σε αυτήν. Ο δυναμισμός των νέων μας θα αλλάξει τη χώρα. Τους εύχομαι καλές γιορτές», έγραψε ο Πρωθυπουργός.

Πράγματι, είναι μία επένδυση στην ελπίδα… Της μεν κυβέρνησης να εξαγοράσει καμιά ψήφο, των δε νέων να εισπράξουν κανένα επίδομα, αφού δουλειές δεν υπάρχουν ή δεν μπορούν να τις κάνουν…

Αγγελος Κωβαίος
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]