Όχι άλλες θυσίες για το Ευρώ – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

“Αυτή εκεί η μπλε σημαία με τα κίτρινα αστέρια, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μας τους Χρυσαυγίτες δεν λέει τίποτα. Μόνο η Γαλανόλευκη!”

Aποσπάσματα από την ομιλία του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Ν.Γ. Μιχαλολιάκου από την συζήτηση στην βουλή για τον μνημονιακό προϋπολογισμό στις 19 Δεκεμβρίου 2017:

“Πώς βλέπουν την ταξική πάλη τα απολιθώματα του σταλινισμού, το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά. Το είδαμε και από τις οθόνες των τηλεοράσεών μας, όταν οι Έλληνες πατριώτες, κρατώντας ελληνικές σημαίες, διαμαρτυρόμενοι έξω από τη Βουλή, εδέχθησαν την επίθεση, εκτός των δυνάμεων των ΜΑΤ, και των ροπαλοφόρων του ΚΚΕ που είναι οι τελευταίοι φρουροί των χειμερινών ανακτόρων, η τελευταία γραμμή αμύνης του αστικού συστήματος απέναντι στην εθνική επαναστατική ιδέα.”

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, γνωρίζετε ότι δεν κινδυνεύετε από το ΚΚΕ. Γνωρίζετε ότι δεν κινδυνεύετε από τους κομμουνιστές. Το σύστημα μόνο έναν κίνδυνο έχει σήμερα, το αμαρτωλό και διεφθαρμένο πλουτοκρατικό σύστημα, η ψευτοδημοκρατία της δύσεως, τον εθνικισμό που αναγεννιέται σε ολόκληρη την Ευρώπη και που στην Ελλάδα εκπροσωπείται δυναμικά από τη Χρυσή Αυγή των Ελλήνων.

Εγκληματείτε εις βάρος της χώρας! Δεν υπάρχει τρόπος, εάν δεν ρυθμιστεί το χρέος, εάν δεν καταγγελθεί το χρέος ως επαχθές, που αποδεδειγμένα είναι επαχθές, δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει η Ελλάδα.

ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Και μέσα σε όλα τ’ άλλα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγυρίζει για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, την ίδια στιγμή που βγαίνει ο Μοσκοβισί και λέει ότι θα είστε υπό επιτροπεία μέχρι να ξεπληρώσετε το 75% του χρέους. Δηλαδή, ποτέ! Θα είμαστε υπό επιτροπεία. Κάνατε την Ελλάδα, από μια χώρα που ποθούσε κάποτε να βρει την εθνική της ανεξαρτησία, απόλυτα υποταγμένη στα διεθνή συμφέροντα.

Έχετε μεγάλη ευθύνη εσείς, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στα τέλη του 2014 πήρατε τη χώρα με το να χρωστούν οι πολίτες στο κράτος 73 δισεκατομμύρια ευρώ και σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Οκτωβρίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, χρωστάνε 99 δισεκατομμύρια 751 εκατομμύρια ευρώ. Αυξήσατε δηλαδή, τα χρέη των πολιτών προς την εφορία κατά 27 δισεκατομμύρια ευρώ.

Έρχεται ο ίδιος ο Ντάισελμπλουμ και λέει «το μνημόνιο έγινε για να σωθούν οι τράπεζες». Αφήστε λοιπόν, τα παραμύθια, και εσείς του ΠΑΣΟΚ και τη Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, ότι με τα μνημόνια σώνετε την Ελλάδα. Τους διεθνείς τοκογλύφους και τις τράπεζες σώσατε!

Έρχεστε τώρα να ξεπουλήσετε και τη ΔΕΗ, ένα περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού που αποκτήθηκε με κόπο. Κάποτε υπήρχαν σχεδόν τριακόσιες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Όλες αυτές ενοποιήθηκαν και έγιναν μια μεγάλη δημόσια εταιρεία. Κι αυτή τώρα πάτε να την ξεπουλήσετε, την ίδια στιγμή που όταν η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε πει ότι θα πουλήσει ένα τμήμα της ΔΕΗ, είχατε βγει και είχατε πει ότι είναι εθνικό έγκλημα. Αυτό το εθνικό έγκλημα που καταγγείλατε τότε σήμερα το διαπράττετε εσείς, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΤΩΧΕΥΣΑΤΕ ΜΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΩΡΑ

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, η διαγραφή του χρέους είναι μονόδρομος και η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερά σ’ αυτή την κατεύθυνση. Αν δεν διαγραφεί το χρέος, όλα όσα ακούμε είναι λόγια του αέρα. Ελάφρυνση, ρύθμιση, αναδιάταξη, είναι λόγια του αέρα. Κανείς δεν μιλάει για κούρεμα, κανείς δεν μιλάει για διαγραφή. Αν υπάρχει αυτό το χρέος, κανείς δεν πρόκειται να επενδύσει  στην Ελλάδα.

Πάνω σ’ αυτό το σημείο θέλω να πω: Όχι άλλες θυσίες για την Ευρώπη και το ευρώ. Αυτή εκεί η μπλε σημαία με τα κίτρινα αστέρια, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μας τους Χρυσαυγίτες δεν λέει τίποτα. Μόνο η Γαλανόλευκη! Η Ευρώπη είναι απέναντί μας σταθερά.

Είναι αστειότητες αυτά που ακούω ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης. Σοβαρώς, κύριοι; Θα έρθουν οι τεθωρακισμένες μεραρχίες του Λουξεμβούργου να μας υπερασπιστούν αν μας επιτεθεί η Τουρκία; Ή μήπως θα έρθουν τα υποβρύχια της Μάλτας; Τι ιστορίες είναι αυτές ότι θα μας σώσει η Ευρώπη;

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα η οποία είναι πλούσια. Θα σας αναφέρω δύο στοιχεία από τον καθηγητή γεωλογίας, κ. Φιλιππίδη: «Δυο τρισεκατομμύρια ευρώ αποτιμάται η ακαθάριστη αξία του ελληνικού πλούτου». Και έχω κι άλλο στοιχείο για νότια της Κρήτης, όπου υπάρχουν 600 δισεκατομμύρια δολάρια σε φυσικό αέριο. Η Deutsche Bank το κοστολόγησε 427 δισεκατομμύρια. Τίποτε για όλα αυτά από εσάς παρά μόνο λόγια του αέρα. Δεν είναι τα πάντα οικονομία. Έχουμε και άλλα σοβαρά ζητήματα.

ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

Έρχομαι στην επίσκεψη Ερντογάν. Σας διαβάζω τι είχα πει στις 10 Δεκεμβρίου του 2016 στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό για την υπόθεση αυτή, έναν χρόνο πριν. Σας διαβάζω από τα Πρακτικά της Βουλής στις 10 Δεκεμβρίου 2016: «Μέγα εθνικό θέμα οι δηλώσεις Ερντογάν για διεκδίκηση των ελληνικών νήσων και για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης». Εδώ, σ’ αυτή την Αίθουσα το είχα πει ένα χρόνο πριν.

Είχα παραθέσει και τι είχε πει ο αείμνηστος καθηγητής, Παναγιώτης Κονδύλης: «Ενώ Ελλάδα προσανατολίστηκε ψυχή τε και σώματι στην Ευρώπη για να διασφαλιστεί από τον τουρκικό κίνδυνο, ακριβώς ο ευρωπαϊκός της προσανατολισμός θα μεταβληθεί σε όργανο de facto μετατροπής της σε δορυφόρο της Τουρκίας».

Ο Ερντογάν μίλησε για ανάγκη επικαιροποίησης της Συνθήκης, ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας για ανάγκη ερμηνείας, σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα, και τέλος ο Πρωθυπουργός για εκσυγχρονισμό.

Στην πραγματικότητα για όσους ξέρουν ελληνικά, οι λέξεις και οι εκφράσεις «επικαιροποίηση», «ερμηνεία σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα» και «εκσυγχρονισμός» δεν διαφέρουν. Ανοίξατε τον δρόμο για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης. Πάρτε το πίσω, αλλιώς είστε εθνικά υπόλογοι.

Όσο για τη Συνθήκη της Λωζάννης, έχω να πω και κάτι άλλο: Θέλω να καταθέσω στα Πρακτικά την φωτογραφία του στεφάνου που κατέθεσε στο Μνημείο το Αγνώστου Στρατιώτου ο Ταγίπ Ερντογάν: Είναι μία Ημισέληνος. Πώς τον αφήσατε να καταθέσει την τουρκική σημαία σε ένα μνημείο, όπου είναι ο τάφος των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν πολεμώντας την Ημισέληνο;

Και για του λόγου του αληθές  -και θα τα καταθέσω στα Πρακτικά- θα σας διαβάσω ονόματα μαχών που υπάρχουν χαραγμένα στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: Ελασσόνα, Σαραντάπορο, Γιαννιτσά, Θεσσαλονίκη, Αετορράχη, Μανωλιάσσα, Μπιζάνι, Δρίσκος όπου πέθανε ο Λορέντζος Μαβίλης, Αρτάκη, Αϊδίνι, όπου θριάμβευσε και έδιωξε τους Τούρκους ο Στρατηγός Πλαστήρας με το «5|42» Σύνταγμα Ευζώνων, Φιλαδέλφεια, Κιουτάχεια, Δορύλαιον, Αφιόν Καραχισάρ, Σαγγάριος, Κάλε Γκρότο, Κύπρος 1974.

Όλοι αυτοί πέθαναν πολεμώντας την Ημισέληνο. Κι εσείς αφήσατε τον Ερντογάν να καταθέσει στον τάφο τους μια ημισέληνο. Ντροπή σας!”

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

loading...

1 thought on “Όχι άλλες θυσίες για το Ευρώ – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Comments are closed.