Γεννηματά: Είναι αργά για δάκρυα Αλέξη – Είναι ο τελευταίος σας προϋπολογισμός – ΒΙΝΤΕΟ

Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ. και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Επαναλαμβάνετε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τις αστοχίες των προηγούμενων ετών… Βυθίσατε την κοινωνία στα χρέη και για αυτό θα είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός της κυβέρνησής σας», είπε η κα. Γεννηματά.

Υποστήριξε ότι η έξοδος από την κρίση με φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης δεν είναι δυνατόν να υπάρξει και επισήμανε ότι η χώρα για να βγει πράγματι από τα μνημόνια χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. «Βγαίνουμε από την κρίση; Όχι δεν μπορούμε να μιλάμε για ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση με συνθήκες μιας αναιμικής ανάπτυξης οι στόχοι της οποίας συνεχώς αναθεωρούνται προς τα κάτω και με τη φτώχεια να απειλεί όλο και μεγαλύτερα τμήματα του ελληνικού λαού» σημείωσε.

«Έχετε δεσμευθεί για συνέχιση αυτής της φοβερής φοροεπιδρομής για άλλα πέντε χρόνια, παραχωρήσετε τον εθνικό πλούτο στο υπερταμείο για 99 χρόνια. Υπογράψατε για δέσμευση επιτροπείας της χώρας με υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060, υπογράψατε νέες περικοπές για 700.000 κύριες συντάξεις το 2019. Ο μόνος λόγος που η αξιολόγηση αυτή δεν προσέθεσε νέα μέτρα είναι πολύ απλά γιατί όλα η κυβέρνηση σας τα έχει δώσει απλόχερα εκ των προτέρων και για το 2018 και για το 2019 και για το 2020. Και όλα αυτά χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση για την απομείωση και αναδιάρθρωση του χρέους», είπε ακόμη η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ.

Η κα. Γεννηματά σε μία προσπάθεια αποδόμησης των κυβερνητικών παροχών μέσω επιδομάτων υποστήριξε ότι «η κοινωνική πολιτική Τσίπρα έγινε φιλανθρωπία των κυβερνώντων», ενώ με δόση χιούμορ πρόσθεσε πως «μόνο προικοδότηση αθώων κορασίδων όπως η Φρειδερίκη δεν έχετε κάνει. Σε λίγο θα φτάσετε και εκεί».

Όσο για τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τις επενδύσεις στην Ελλάδα υποστήριξε ότι «είναι αργά για δάκρυα Αλέξη».

Η κα. Γεννηματά, όμως, δεν έμεινε μόνο σε αυτά. Αναφέρθηκε και στη Νέα Δημοκρατία και τις πολιτικές που επιλέγει. «Η Νέα Δημοκρατία παρά την νέα προσπάθεια να εμφανιστεί ως λαϊκή δεξιά ακολουθεί όλο και πιο δεξιά πολιτική, εγκλωβισμένη στις παλιές παραδοσιακές λογικές. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στα κίνητρα για τους οικονομικά ισχυρούς, αλλά ξέχνα τα ζητήματα της δίκαιης αναδιανομής και τα ζητήματα των κοινωνικών ανισοτήτων, δεν αναφέρεται στην ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ακόμα και για τους πλειστηριασμούς τι βρήκε να πει η Νέα Δημοκρατία; Απλά να πάνε αργότερα στα σπίτια των αδύναμων, να ακολουθήσουν αργότερα» υποστήριξε.

Όσο για τις μετεκλογικές συνεργασίες, η Φώφη Γεννηματά περιέγραψε και την επόμενη μέρα των εκλογών αλλά και τις πιθανές συνεργασίες που μπορεί να υπάρξουν

«Η εθνική συνεννόηση δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκην με κυβερνητικές συνεργασίες, πολύ απλά τις υπερβαίνει, συνδυάζει την αναγκαία πολιτική σταθερότητα με την ανάγκη για προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου . Η περίοδος του μικρού και κακέκτυπου δικομματισμού ανήκει στο παρελθόν, οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν και νέες πραγματικότητες δημιουργούνται. Όσοι επιμένουν να αναζητούν βολικά κυβερνητικά συμπληρώματα και δεκανίκια εξουσίας δεν είναι συμφιλιωμένοι με την νέα πραγματικότητα που υπάρχει στη χώρα και στο πολιτικό σύστημα», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Σε όσους επιδιώκουν πολιτικά μέτωπα κάθε μορφής που διχάζουν προσπαθώντας να ικανοποιήσουν τα κομματικά τους συμφέροντα εμείς απαντάμε ότι έχουμε ένα μέτωπο ανοιχτό απέναντι στην συντήρηση και στο λαϊκισμό. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τους Έλληνες και όχι να συνεχίσουμε να τους διχάζουμε».

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

loading...

1 thought on “Γεννηματά: Είναι αργά για δάκρυα Αλέξη – Είναι ο τελευταίος σας προϋπολογισμός – ΒΙΝΤΕΟ

  1. η Φωφη μου η σοσιαλγλυφτρια

Comments are closed.