Κοντονής για το πόθεν έσχες: Απαραίτητη η δήλωση μετρητών και πολύτιμων ειδών

«Το μέτρο αυτό βοηθάει στην θωράκιση των θεσμών και τη διαφάνεια.  Απαντά σε εύλογα και πάγια αιτήματα της κοινωνίας», ανέφερε ο υπουργός ΔικαιοσύνηςΕπανήλθε και πάλι σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής , στο θέμα των δηλώσεων πόθεν έσχες  (περιουσιακής κατάστασης) κατά το κλείσιμο της ομιλίας του σε εκδήλωση – στρογγυλή τράπεζα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την  Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου και ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιρειών.
         
Ειδικότερα, ο κ. Κοντονής ανέφερε:


«Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι ο έλεγχος του πόθεν έσχες να είναι αποτελεσματικός. Σαφής πρόθεση της Κυβέρνησης είναι οι δηλώσεις πόθεν έσχες να  είναι το ίδιο για οποιονδήποτε πολίτη» και προσέθεσε:
         
«Για αυτό κρίναμε ως απαραίτητη και τη δήλωση των μετρητών και πολύτιμων ειδών. Το μέτρο αυτό βοηθάει στην θωράκιση των θεσμών και τη διαφάνεια.  Απαντά σε εύλογα και πάγια αιτήματα της κοινωνίας».
         
Παράλληλα, ο κ. Κοντονής προσέθεσε  ότι «ο   σεβασμός στη Δικαιοσύνη είναι κορωνίδα της πολιτικής μας και όσοι μιλούν διαφορετική είναι κακόπιστοι και υποτιμούν τις κυβερνητικές προτάσεις».
         
Και κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης: « Όπως δε είπε χθες και ο καθηγητής Σταύρος Τσακυρακης, οι παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη δε γίνονται υπό το φως της μέρας».
         
Την εκδήλωση χαιρέτησαν  ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου Σπυρίδων   Φλογαΐτης,  ο δικηγόρος και πρόεδρος του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος Λεωνίδας Γεωργόπουλος και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη Νικόλας Κανελλόπουλος.

Ακόμη, ομιλητές  στην εκδήλωση ήταν  ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης,  Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Καραγκούνης, ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου  και  επίτιμος πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Βασίλειος Μαρκής, ο αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Αριστείδης Χατζής και  ο δικηγόρος και  γραμματέας του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος Μάριος Μπαχάς.

Τέλος, τη συζήτηση  συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. ενα αρχιδι θα δηλωσουμε παλιο λινατσα .σπυρος .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Δικαιοσύνη είναι ηθικό ζήτημα και όχι τεχνοκρατικό , όπως την μετέτρεψαν .
  Θα έρθει καιρός που όλα αυτά τα τσογλάνια θα λογοθετήσουν στα λαϊκά δικαστήρια , έχει ο καιρός γυρίσματα ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. αντε @αμησου ρε λακε

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]