Αβραμόπουλος: Απαράδεκτη και μη ευρωπαϊκή η στάση του Τουσκ για τους πρόσφυγες

Σκληρή κριτική από τον Ευρωπαίο επίτροπο Μετανάστευσης στις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφορικά με την πιθανότητα κατάργησης της υποχρεωτικής υποδοχής προσφύγων

Δριμεία κριτική στο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για την πιθανότητα κατάργησης της υποχρεωτικής υποδοχής προσφύγων άσκησε η Ευρωπαϊκή Eπιτροπή, χαρακτηρίζοντας την πρότασή του «απαράδεκτη και μη ευρωπαϊκή».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, παρουσία του Επιτρόπου Ασφαλείας Τζούλιαν Κινγκ, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την πρόταση Τουσκ. «Η Ε.Ε. βασίζεται στην αλληλεγγύη και αλληλεγγύη αλά καρτ δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή» τόνισε ο Επίτροπος Αβραμόπουλος, μιλώντας για μια «μη ευρωπαϊκή» τοποθέτηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν έχει καμία αρμοδιότητα στο όλο ζήτημα και ο ρόλος του είναι να ενώνει και όχι να δημιουργεί προβλήματα και να μην αναγνωρίζει το έργο που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια από κοινού.

Αφορμή για τον εσωτερικό «πόλεμο» στα δύο αυτά ευρωπαικά όργανα αποτέλεσε το έγγραφο που απέστειλε στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ο Ντόναλντ Τουσκ, και το οποίο αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα «The Guardian», σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα πει, κατά τη Σύνοδο της προσεχούς Πέμπτης, ότι οι υποχρεωτικές ποσοστώσεις στην υποδοχή προσφύγων από τα κράτη-μέλη της ΕΕ υπήρξαν ένα «διχαστικό και αναποτελεσματικό» μέτρο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος να εγκαταλείψει αυτή την πολιτική, που προκάλεσε διασπάσεις στους κόλπους της Ένωσης.

Ο Επίτροπος Αβραμόπουλος υπογράμμισε τέλος, ότι «είναι ηθικό και νομικό καθήκον της Ε.Ε η προστασία των προσφύγων».

loading...

4 thoughts on “Αβραμόπουλος: Απαράδεκτη και μη ευρωπαϊκή η στάση του Τουσκ για τους πρόσφυγες

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΛΛΑ ΛΑΘΡΟ…..

    ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ? ΟΧΙ !

    1) ΠΌΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΄ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ?.

    2) ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ?

    ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ……

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  2. Αυτό τό κοπρόσκυλο ό Αβραμόπουλος γέμισε τήν Ελλάδα μέ τούς ισλαμιστές αποίκους

  3. Πότε θα έρθουν 170.000.000 μετανάστες από το Πακιστάν;;

  4. ΘΑΥΜΑ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΜΟΥΓΓΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΡΕ ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΕΕΕΕΕΕΕΣ!

Comments are closed.