Σάλος με παιδικό περιοδικό που έγραψε ότι το Ισραήλ «δεν είναι πραγματική χώρα» – Αποσύρεται από την κυκλοφορία

Αποσύρεται από την κυκλοφορία το τεύχος Ιανουαρίου του παιδικού περιοδικού Youpi αφού γράφτηκε σε αυτό ότι το Ισραήλ «δεν είναι μια πραγματική χώρα», έγινε πριν από λίγες ώρες γνωστό από τον όμιλο Bayard.

Ο όμιλος Bayard ανταποκρίθηκε στο αίτημα του προέδρου του Συμβουλίου των Γαλλικών Εβραϊκών Θεσμών (Crif) Φρανσίς Καλιφά.Το τεύχος για τον μήνα Ιανουάριο του περιοδικού συμπεριελάμβανε έναν παγκόσμιο χάρτη με την εξής λεζάντα: «Ονομάζουμε αυτές τις 197 χώρες Κράτη, όπως τη Γαλλία, τη Γερμανία ή την Αλγερία. Υπάρχουν κι άλλες, όμως όλες οι άλλες χώρες του κόσμου δεν συμφωνούν ότι αυτές είναι πραγματικές χώρες (για παράδειγμα το κράτος του Ισραήλ ή η Βόρεια Κορέα)».

«Αναγνωρίζουμε ένα σφάλμα, μια αδεξιότητα, δεν θέλαμε προφανώς σε καμία περίπτωση να αμφισβητήσουμε την ύπαρξη του Κράτους του Ισραήλ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πασκάλ Ρουφνάς, πρόεδρος του ομίλου Bayard, που εκδίδει το περιοδικό Youpi.

«Προχωράμε σε μια κίνηση καλής θέλησης, είναι σημαντικό να συμβάλουμε στο πνεύμα ειρήνευσης και κατευνασμού» πρόσθεσε.

Σε επικοινωνία λίγο νωρίτερα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο πρόεδρος του Crif είχε ανακοινώσει ότι κατόπιν αιτήματός του, ο όμιλος Bayard θα αποσύρει από την αγορά το τεύχος 352 του Youpi.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Γαλλικών Εβραϊκών Θεσμών ενημερώθηκε από αναγνώστες για αυτήν την «ιστορική αναλήθεια που διανεμήθηκε σε μικρά παιδιά ηλικίας 5-10 ετών. Έσπευσα να γράψω στον αρχισυντάκτη του περιοδικού και τον πρόεδρο του ομίλου Bayard για αυτό το κατάφωρο σφάλμα ζητώντας τους να αποκαταστήσουν την αλήθεια».

Το Crif ζήτησε επιπλέον να εκδοθεί στο επόμενο τεύχος «μια διόρθωση όπως και ένα άρθρο όπου θα εξηγείται τι είναι το Ισραήλ, πώς και γιατί ιδρύθηκε» επισήμανε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

loading...

3 thoughts on “Σάλος με παιδικό περιοδικό που έγραψε ότι το Ισραήλ «δεν είναι πραγματική χώρα» – Αποσύρεται από την κυκλοφορία

  1. «Αναγνωρίζουμε ένα σφάλμα, μια αδεξιότητα, δεν θέλαμε προφανώς σε καμία περίπτωση να αμφισβητήσουμε την ύπαρξη του Κράτους του Ισραήλ» !!!

    ΠΙΟ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!!

    ΓΛΕΙΦΤΕΣ, ΥΠΗΡΕΤΡΙΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ Ο Λ Ο Ι ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ Ο Λ Ω Ν ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ!

  2. Γιάννης Καλογερόπουλος
    23 λεπτά ·

    ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΜΟΣΑΝΤ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗΝ Ε.ΣΥ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΚΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ?
    ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ….ΠΡΟΔΟΤΗΣ

    Γιάννης Καλογερόπουλος
    9 λεπτά ·

    ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΝΑΝΣΥ ΓΕΩΡΓΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Σ. …. ΟΤΑΝ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 17 – 3 – 2017 ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ !
    .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
    ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑΣ ΤV ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΗΧΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΦΥΓΟΠΟΙΝΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ?
    … ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ 2 ΣΤΑΘΜΑ ? .. . . . . . . . . . . ΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ???

    ΠΟΙΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
    ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η ΠΑΡΟΧΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟΝ Α. Σ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ε.ΣΥ. ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΑΝΤ ?

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΣΧΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ Ε.ΣΥ. ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΤΗΡΙΟ ΚΑΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΗΧΗΤΙΚΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ?

  3. ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΠΕΛΟΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕΝΟ ΜΑΥΡΙΔΕΡΟ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΧΥΣΩΜΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΣΤΙΣ ΡΙΧΝΕΙ ΜΕΧΡΙ 250 ΚΥΒΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΛΥΜΜΑΤΑ ΟΧΕΤΟΣ ΣΚΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΕΜΒΙΑ ΟΝΤΑ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΓΕΝΕΕΣ 14 ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΡΕΞΕΙ ΚΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ Ε? ΟΙ ΤΣΑΠΕΛΕΣ? ΠΩΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΣΑΠΕΛΕΣ ΕΤΣΙ ΑΠΛΩΣ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΗΣΕ Ο ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΡΑΒΒΙΝΟΣ YOSHEF ΚΑΙ ΔΩΣΤΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΣΑΠΕΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ? ΜΑΚΡΥΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΤΙΚΙΟ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΗΛΘΕ Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΛΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΤΣΑΚΙΣΤΕΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΔΕΙΤΕ ΦΩΝΑΞΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΟΧΙ 150αρια ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΟΚΥΛΟΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ

Comments are closed.