Δ. Μάρδας: Η χρήση του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια ιστορικά είναι απαράδεκτη – Θα μπορούσε να ονομαστεί «Δακία»

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο τέως υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας, τόνισε ότι «η χρήση του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια ιστορικά είναι
απαράδεκτη και αυτό αποδεικνύεται με πάρα πολλούς τρόπους».

Επισήμανε πως «πρέπει στο θέμα να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση που να διασφαλίζει την ειρήνη στην περιοχή». Υπογράμμισε, ωστόσο, πως ο όρος «Μακεδονία», όπως χρησιμοποιείται τώρα, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

«Το θέμα πρέπει να κλείσει», σημείωσε ο πρώην υπουργός και μάλιστα πρότεινε να χρησιμοποιείται ο όρος «Δακία», ο οποίος βρίσκεται στους χάρτες. «Αν δείτε παλαιούς χάρτες σε παλαιότερα μουσεία θα βρείτε τον όρο στην περιοχή», πρόσθεσε.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τα «λάθη της κυβέρνησης», ο κ. Μάρδας είπε πως «δεν υπάρχει επιστήμονας ή πολιτικός που να μην κάνει λάθη» και επικεντρώθηκε στο θετικό ισοζύγιο, στο σύνολο δηλαδή των πράξεων, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Σαφώς και υπάρχουν λάθη αλλά το σύνολο της πολιτικής έχει αποδώσει καθαρό συν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

loading...

1 thought on “Δ. Μάρδας: Η χρήση του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια ιστορικά είναι απαράδεκτη – Θα μπορούσε να ονομαστεί «Δακία»

  1. ΜΑΡΔΑ, ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΟΝΟΜΑ, ΕΙΝΑΙ Μ Α Ρ Δ Ο Χ Α Ι Ο Σ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ !

    ΜΗΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟ ΙΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΛΥΝΕΙΣ !

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΔΗΘΕΝ ΚΟΠΤΕΣΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΕΤΕ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΣΑΣ.

    ΜΑΡΔΟΧΑΙΟ, ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΕΡΣΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ – ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑΣ, ΤΗΣ ΕΣΘΗΡ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΜΕ ΚΟΣΚΙΝΟ !

    ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ Ο ΜΑΡΔΟΧΑΙΟΣ, ΨΟΦΗΣΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΠΑΘΙ, ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΙΩΝ….

    ΚΟΦΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΡΔΑ- ΜΑΡΔΟΧΑΙΕ…..

    ΠΑΛΙΟ- ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙ' ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΠΑΛΙΟ- ΑΛΗΤΕΣ.

    ΑΝΤΕ ΠΝΙΞΟΥ ΛΟΙΠΟΝ.

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Comments are closed.