Κρήτη: Αυτή είναι η Τουρκάλα φοιτήτρια που έγινε θέμα συζήτησης στη Σητεία

Η Φατμά ζει τα τρία τελευταία χρόνια στη Σητεία σπουδάζοντας στο ΤΕΙ Διατροφής και Διαιτολογίας. Από Τουρκάλα μάνα και Τούρκο πατέρα…

ανάμεσα σε Κομοτηνή και Κωνσταντινούπολη τώρα νιώθει σαν δεύτερη πατρίδα της την Σητεία και συμμετέχει στη θεατρική  παράσταση «Ερωτόκριτος» που θα ανεβάσει το θέατρο της Σητείας το καλοκαίρι.

Η Φατμά είναι Τουρκάλα, φοιτήτρια στη Σητεία τα τρία τελευταία χρόνια και αφού πέρασε το πρώτο δύσκολο στάδιο προσαρμογής τώρα νιώθει σαν στο σπίτι της.

Λατρεύει την Κωνσταντινούπολη όμως τώρα αγαπά ιδιαίτερα και τη Σητεία. Τις λείπουν τα αγαπημένα τις πρόσωπα όμως η αγάπη με την οποία την έχουν περιβάλει οι Σητειακοί καλύπτει το κενό.

Βρίσκει πολλές ομοιότητες ανάμεσα σε Κρητικούς και Τούρκους και αν τη βρει ο μεγάλος έρωτας στην Κρήτη θα επιβεβαιωθεί αυτό που πιστεύει ότι ο έρωτας δεν έχει σύνορα.

Νιώθει ευγνώμων απέναντι σε εκπαιδευτικούς και συμφοιτητές για τον τρόπο με τον οποίο την βοηθούν να ολοκληρώσει τις σπουδές της σε ένα ΤΕΙ που όπως λέει είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα.

Της δόθηκε η δυνατότητα να μπει και να γνωρίσει ακόμα καλύτερα την κουλτούρα μας συμμετέχοντας στην θεατρική παράσταση «Ερωτόκριτος».

Όπου και αν συνεχίσει τη ζωή της, οι Κρητικοί θα είναι για πάντα στην καρδιά της και πάντα θα έχει ένα λόγο να επιστρέφει εδώ.

Η Τουρκάλα φοιτήτρια που λατρεύει την Κρήτη

loading...

8 thoughts on “Κρήτη: Αυτή είναι η Τουρκάλα φοιτήτρια που έγινε θέμα συζήτησης στη Σητεία

  1. δεν διαφερουν λεει οι τουρκοι απ τους κρητικους…..κατι μας ειπες τωρα…σε μουσουλμανικο τοπο εισαι γιαβρουμ….

  2. Θα μας τρελάνετε βρε σεις; Γεννήθηκε στην Κομοτηνή
    και οι γονείς της ζουν στην Κομοτηνή και είναι Τουρκάλα;
    Μάλλον είστε ηλίθιοι ή προβοκάρετε
    παίζοντας το παιχνίδι- προπαγάνδα της Τουρκίας.
    Έλεος….Ελληνίδα
    και μουσουλμάνα στο θρήσκευμα είναι η κοπέλα.
    Αυτό θέλει να αλλάξει ο Ερντογάν
    και μιλάει για επικαιροποίηση της συνθήκης
    της Λοζάνης.

  3. ΡΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ,ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ,ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ,ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΙ ΤΟΣΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ?ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΙΣ?ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ?ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ…………………..

  4. Φοιτήτρια; Λες; Από Κωνσταντινούπολη, Κρήτη μέσω Κομοτηνής; Ψάχνει και για κοπέλι. Για ψάχτε το λίγο …

  5. I FATMA DEN INE TOYRKALA INE E L L I N I D A!!!!! I MANA ELLINIDA!!! k O PATERAS KOYRDOS, ALA KANIS APO TOYS GONIS DEN KSERI TIN PRAGMATIKITOYS KATAGOGI, I FATMA OMOS DEN ESTANETE TOYRKALA ESTANETE E L L I N I D A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KE THA MINI STIN KRITI MONIMA DIOTI THA PANDREFTI KRITIKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OMILI TRIS GLOSES ELLINIKA, GALIKA, k TURKIS. O THEOS NA TIN PROSTATEBI PANTOY k PANTOTE, AMIN!!!!!!!!!!!!

  6. Ε δεν λέει κάτι καινούργιο. Οι Κρητικοί είναι ένα τουρκικό φύλο με καταγωγή από τις στέππες του Καζακστάν που ήρθε στο νησί τον 2ο αιώνα μΚΕ (μΧ). Πριν εκχριστιανιστούν ήταν όλοι μουσουλμάνοι οι σήφηδες. Το όνομα Σήφης προέρχεται από το αρχαίο μογγολικό Σουφλούκ που στην Kipchak μογγολική σημαίνει ''αυτός που έχει ψείρες στο κεφάλι του''.

Comments are closed.