Ο Ισαάκ Νεύτων, ο μυστικός κώδικας της αλχημείας και η δύναμη του αριθμού τρία

Ένας από τους πιο σημαντικούς επιστήμονες του 17ου αιώνα ήταν ο Ισαάκ Νεύτων. Εισήγαγε τη βάση όλης της σύγχρονης φυσικής, αλλά αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι το γεγονός ότι ήταν ένα μυστικιστικό άτομο με εξαιρετικό ενδιαφέρον για την αλχημεία.


Υπάρχουν μερικοί άνδρες / γυναίκες που έρχονται σε αυτόν τον κόσμο για να λάμψουν και να μας δώσουν λίγο φως από την γνώση τους.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν έρθει για να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κόσμος ή ακόμα και το σύμπαν χρειάζεται κάποιο λογικό τρόπο λειτουργίας, και, ως εκ τούτου, ένα μεγάλο μέρος των πολύπλοκων μαθηματικών που ανακαλύφθηκαν μας δίνουν τη θεμελιώδη γλώσσα να καταλάβουμε πόσο όμορφα λειτουργούν τα πάντα.

Ο Ισαάκ Νεύτων είναι σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες μαθηματικές ιδιοφυΐες που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος. Ίδρυσε τη βάση της σημερινής σύγχρονης φυσικής, των μαθηματικών, της αστρονομίας και της φιλοσοφίας.

Όμως υπάρχει και μια άλλη σχετικά άγνωστη, μυστηριώδης πλευρά αυτού του λαμπρού επιστήμονα, μια δραστηριότητά του που κράτησε περίπου τριάντα χρόνια, αν και την κράτησε επιμελώς κρυμμένη από τους συγχρόνους και τους συναδέλφους του: η συμμετοχή του Νεύτωνα στην μαθητεία της αλχημείας, ή όπως αναφερόταν συχνά στα μέσα του δέκατου έβδομου αιώνα στην Αγγλία, της Χημείας.

Ο Νεύτων έγραψε και μετέγραψε περίπου ένα εκατομμύριο λέξεις σχετικά με το θέμα της αλχημείας, από τις οποίες μόνο ένα ελάχιστο τμήμα έχει δημοσιευθεί σήμερα. Τα αλχημικά χειρόγραφά του περιλαμβάνουν ένα πλούσιο σύνολο διάφορων τύπων εγγράφων, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται σημειώσεις εργαστηρίων, περιγραφές των αλχημικών ουσιών και των διαδικασιών.

Μερικές από τις σημειώσεις του έχουν μεταφραστεί από το μυστηριώδη αρχαίο δισκίο γνωστό ως «The Emerald Tablet» ή «Tabula Smaragdina». Αυτό το δισκίο βρέθηκε στην Αίγυπτο και έχει συναρπάσει τους αλχημιστές για αιώνες, ενώ λέγεται ότι κατέχει μερικά από τα πιο αινιγματικά περάσματα στον κόσμο.

Έχει επίσης πολλές σημειώσεις για τον αριθμό 3 ο οποίος συνδέει το σύμπαν και τον Κόσμο. Επίσης αναφέρει στις σημειώσεις του ότι η Σοφία, ευαισθητοποίηση της συνείδησης, και η δύναμη προέρχονται όλα από την αλληλεπίδραση του αριθμού τρία.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. Σε 100-200 χρόνια(τόσο τα υπολογίζω πάνω κάτω)όλοι οι φιλόσοφοι,όλοι οι μαθηματικοί,όλοι οι φυσικοχημικοί,αρχαιολόγοι,όλοι οι μηχανικοί,Ποιητές,μουσικοί όλοι...όλοι....όλοι και οι μοναδικοί που θα λάμπουν θα είναι Εβραίοι.Οι Ελληνες Πλάτωνας,Αριστοτέλης,Πυθαγόρας,Καραθοδωρής,Ομηρος,Μ.Αλέξανδρος,Ανδρόνικος,Ηράκλειτος,Θουκιδίδης,Σεφέρης,Σολωμός κ.ά θα ξεχαστούν καθώς τα συγγράματά τους θα απωλεσθούν ή θα καούν ή θα απαγορευτούν.
  ΕΚεί το πάνε και είναι φως απο φανάρι.
  Τα εβραϊκά αγγεία που πέταξε ο εβραίος Κουστώ στις θάλασσές μας όλως τυχαίως θα αναδυθούν και θα γονατίσουν την ανθρωπότητα.
  Δείτε εδω όλο το βίντεο:https://olympia.gr/2013/09/19/%CF%84%CE%B9-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B5%CF%8D%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%83/
  χαχαχαχα το απέσυραν.Ο Μάνεσης έπερνε συνέντευξη απο έναν νησιώτη που αποκάλυπτε φόρα παρτίδα τις κινήσεις-ρίψεις αγγείων στη θάλασσα απο τον Κουστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]