Οι ΗΠΑ παραδόθηκαν στη Συρία - Η Αντίσταση στρέφει τα μάτια της προς το Ισραήλ

Το παρακάτω άρθρο της εφημερίδας New Yorker είναι αξιοσημείωτο για τον αλαζονικό τίτλο του, και μερικούς ψευδούς ισχυρισμούς. Οι τελευταίοι μπορούν να είναι αναγκαίοι για την εκτροπή από το πραγματικό του μήνυμα - η παράδοση των ΗΠΑ στις πραγματικότητες της Συρίας: Ο Τραμπ αφήνει τον Άσαντ να παραμείνει μέχρι το 2021, καθώς ο Πούτιν ανακηρύσσει τη Νίκη στη Συρία
Η κυβέρνηση Trump είναι τώρα έτοιμη να δεχτεί τη συνεχιζόμενη κυριαρχία του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ έως τις επόμενες προγραμματισμένες προεδρικές εκλογές στη Συρία, το 2021, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Η απόφαση αντιστρέφει τις επανειλημμένες δηλώσεις των ΗΠΑ ότι ο Άσαντ πρέπει να αποχωρήσει ως μέρος μιας ειρηνευτικής διαδικασίας.
...


Η Διοίκηση Trump λέει ότι εξακολουθεί να θέλει μια πολιτική διαδικασία που να έχει την προοπτική της αποχώρησης του Άσαντ. Αλλά έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν μέχρι το 2021, όταν θα προγραμματιστούν οι επόμενες εκλογές για να το πραγματοποιήσουν.
...
Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανησυχούν γιατί ο Άσαντ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές του Συρία το 2021, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και να παραμείνει στην εξουσία για τα επόμενα χρόνια.Οι ΗΠΑ «αφήνουν τον Άσαντ να παραμείνει» επειδή δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορούν να κάνουν χωρίς να δημιουργήσει έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας. Έχουν δοκιμάσει οτιδήποτε άλλο - και έχασαν. Το 2012 επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Άσαντ, αλλά δεν βρισκόταν στη συνεδρίαση της επιτροπής ασφαλείας, που ανατίναξε η CIA. Έστειλαν στη Συρία 100.000 μαχητές Τακφιρί από όλο τον κόσμο και δέκα χιλιάδες τόνους όπλων και πυρομαχικών. Η παγκόσμια αντι-συριακή προπαγανδιστική εκστρατεία υπέρ των Τακφιρί ήταν άνευ προηγουμένου. Προσπάθησαν να οικοδομήσουν μια πολιτική αντιπολίτευση και να την χρηματοδοτήσαν με εκατοντάδες εκατομμύρια. Τέλος, εισέβαλαν στη χώρα και προσπάθησαν να την διαμελίσουν με βία. Απέτυχαν σε όλα τα μέτωπα.
Η απόφαση των ΗΠΑ αντικατοπτρίζει τις περιορισμένες επιλογές της διοίκησης, την στρατιωτική πραγματικότητα στο έδαφος και την επιτυχία των συμμάχων της Ρωσίας, του Ιράν και της Χεζμπολά για τη στήριξη του κατεστραμμένου καθεστώτος Άσαντ.
...
Οι ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης που υποστηρίχθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν αναποτελεσματικές. Έχουν συκοφαντεί μεταξύ τους και χώρισαν σε φατρίες.
...
Διπλωματικά, η Ουάσιγκτον έχει περιθωριοποιηθεί από τη ισχυρή τρόικα των Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας, η οποία κυριαρχεί τώρα στην ειρηνευτική διαδικασία.


Το 2013, η συγγραφέας του άρθρου, Ρόμπιν Ράιτ, παρουσίασε το Ισραηλινό όνειρο για τη διάσπαση της Μέσης Ανατολής.μεγέθυνση


Ήταν μια νέα επανέκδοση του χάρτη «Αιματηρά Σύνορα, Blood Borders» που κυκλοφόρησε το 2006 από τους νεοσυντηρητικούς του συντ. RalphPeters. Ήταν μια ενημερωμένη έκδοση ενός χάρτη της «Νέας Μέσης Ανατολής» του Bernhard Lewis που δημοσιεύθηκε στο Foreign Affairs. Αυτοί οι χάρτες μπήκαν στον κάδο απορριμμάτων όταν οι ΗΠΑ έπρεπε να εγκαταλείψουν το Ιράκ. Η χαρτογραφική έκφραση της Wrigth της αυτοκρατορικής αλαζονείας της Wrigth θα τελειώσει και εκεί.
Η Ράιτ είναι βαριά δικτυωμένη στην Ουάσινγκτον. Είναι μέλος του * borg * και κατείχε / κατέχει θέσεις στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Ειρήνης (U.S. Institute of Peace, που σχεδιάζει τους πολέμους), το Κέντρο Wilson, το Brookings και το CarnegieEndowment. Αυτό που έχει παραιτηθεί από τον γελοίο χάρτη της πιθανότατα αντανακλά τις κορυφαίες απόψεις εντός αυτών των ιδρυμάτων.


Ο καθείς αναρωτιέται αν η στρατιωτική χούντα του Λευκού Οίκου είναι σύμφωνη με όλα αυτά. Συνεχίζει να ονειρεύεται τη παραμονή της Συρίας και του Ιράκ κάτω από τον αντίχειρά της:
Ο συντ. John Thomas, εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM), δήλωσε ότι οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού θα παραμείνουν στη Συρία για να στηρίξουν τις επιχειρήσεις των Αραβο-Κουρδικών «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για μια πολιτική λύση στη Γενεύη.


Πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα συνεχίσουν να καταπολεμήσουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις κοντά στην «Αλ Κάιντα» στη Συρία, συμπεριλαμβανομένου του Μετώπου Αλ Νούσρα, «ανεξάρτητα από την παρουσία του ΙΚ/ISIS».


Ονειρεύονται.


Χθες ο Πούτιν επισκέφθηκε τη Συρία. Ανακήρυσσε τη Νίκη και ανακοίνωσε ότι μέρος των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Εξασφάλισε ότι όλοι, οι ΗΠΑ, οι Τούρκοι, οι Σαουδάραβες και οι Ισραηλινοί, κατάλαβαν ότι τα στρατεύματα θα ξαναγυρίσουν σε χρόνο μηδέν αν θα προσπαθήσουν να ξαναρχίσουν τον πόλεμο:
«Αν οι τρομοκράτες ξανασηκώσουν κεφάλι, θα τους κάνουμε τέτοιες επιθέσεις που δεν έχουν δει μέχρι στιγμής», δήλωσε ο Πούτιν στον ρωσικό στρατό.
Ένα άλλο μέλος της Συριακής Συμμαχίας, το Λιβανέζικο κόμμα Χεζμπολάχ, επικεντρώνεται τώρα κατά του Ισραήλ. Η απελπιστική κίνηση του Τραμπ νααναγνωρίζει παράνομα την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ ήρθε ακριβώς εγκαίρως για να δώσει νέα ώθηση στην Αντίσταση:


Ο κ. Nasrallah κάλεσε τον «Άξονα της Αντίστασης» - μια αναφορά στη Χεζμπολάχ και στους Σύρους και Ιρανούς συμμάχους και προστάτες της - να «αφιερώσουν όλη τη δύναμη και το χρόνο τους στους Παλαιστινίους. Καλώ όλες τις ομάδες αντίστασης στην περιοχή να ενωθούν και να θέσουν μια κοινή στρατηγική και πρακτικό σχέδιο για να αντιμετωπιστεί αυτή η απειλή », είπε.
Ήταν το Ισραήλ που ήταν πίσω από (pdf) την εκστρατεία διάλυσης της Συρίας και του Ιράκ. Απέτυχε απόλυτα και η εκδίκηση θα είναι σκληρή. Η Χεζμπολάχ είναι καλύτερα οπλισμένη και εκπαιδευμένη από ποτέ. Η έμπειρες πλέον με το πόλεμο ιρακινές και ιρανικές ομάδες είναι έτοιμες. Ο Συριακός στρατός είναι πολύ καλύτερα εκπαιδευμένος και εξοπλισμένος παρά πριν από τον πόλεμο. Ο ηγέτης της Ιρακινής αντίστασης Qais Al Khazali επισκέφθηκε πρόσφατα το νότιο-Λίβανο και έριξε μια ματιά επάνω από τα σύνορα με το Ισραήλ. Μελετούσε το νέο πεδίο της μάχης.


Η μεγάλη νέα συμμαχία του Ισραήλ με τη Σαουδική Αραβία δεν βοήθησε τη θέση του. Ο τύραννος Σαλμάν και ο γιος του βρίσκονται σε ανασφαλή θέση και οι μεγάλες σχέσεις τους με το Τράμπ κλονίστηκαν , προφανώς για το ζήτημα της Ιερουσαλήμ.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου βρίσκεται υπό πίεση στη πατρίδα του. Η κατηγορία για διαφθορά συσσωρεύεται και ο χρόνος του στο γραφείο είναι τώρα περιορισμένος.


Ποιος θα τον αντικαταστήσει; Ποιο είναι το νέο σχέδιο που θα επεξεργαστούν οι Σιωνιστές για να αντιδράσουν στην αλλαγή της κατάστασης;

Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]