ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ...

ΟΙ ΣΤΥΓΝΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΗΧΗΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
.
Οι απειλές ποινικών διώξεων εναντίον όσων διαμαρτύρονται, πλειστηριασμών για να σωθούν οι τράπεζες και κουρέματος καταθέσεων για να...
επιβληθούν οι πλειστηριασμοί λίγο πριν τα Χριστούγεννα, τεκμηριώνουν πως όσο πιο πολύ σκύβει κανείς το κεφάλι, τόσο μεγαλύτερη η βία που του ασκείται

Άποψη

Όταν κυβερνάται μία χώρα κυριολεκτικά ερήμην των Πολιτών της, αφού άλλα ψηφίζουν (=προεκλογικές δεσμεύσεις) και άλλα εφαρμόζονται, από μία κατοχική κυβέρνηση η συμπεριφορά της οποίας θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηρισθεί ως «γενιτσαρισμός», με την έννοια ότι άλλαξε στρατόπεδο πολιτικών αντιλήψεων υιοθετώντας τις ακριβώς αντίθετες βασιλικότερα του βασιλιά, τότε δύσκολα μπορεί να είναι κανείς αισιόδοξος για το μέλλον της – παρά το ότι θα το ήθελε, τουλάχιστον στην περίοδο των Χριστουγέννων.

Πόσο μάλλον όταν η εναλλακτική δυνατότητα διακυβέρνησης είναι η «εκ πεποιθήσεως» κατοχική αξιωματική αντιπολίτευση, ειδικά τα ακροδεξιά στελέχη της, όπως και το τρίτο κατά σειρά κόμμα που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται «κίνημα αλλαγής» – με κριτήριο τόσο το παρελθόν τους, όσο και την εμμονή τους στα μνημόνια, παρά το ότι έχουν αποδειχθεί καταστροφικά για την οικονομία.

 Η εικόνα σκοτεινιάζει ακόμη περισσότερο, όταν η χώρα έχει επί πλέον θεσμούς που υπηρετούν ανερυθρίαστα τα συμφέροντα των πιστωτών της – όπως για παράδειγμα η Τράπεζα της Ελλάδας ή/και το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, το οποίο προσπαθεί να «εκβιάσει» τους Έλληνες να αποδεχθούν τους πλειστηριασμούς, με την απειλή του κουρέματος των καταθέσεων!

Η απειλή εντείνεται με τον ισχυρισμό πως διαφορετικά οι τράπεζες θα χρεοκοπήσουν, δίχως να δίνεται καμία σημασία στο γεγονός ότι, διασώθηκαν με 45 δις € δικά μας χρήματα χωρίς να συμπεριλάβουμε τον πακτωλό των κρατικών εγγυήσεων, τα οποία επιβάρυναν το δημόσιο χρέος – ενώ τα κόκκινα δάνεια των νοικοκυριών είναι χαμηλότερα, συνολικά της τάξης των 28 δις € το 2015 και μόνο τα 12 δις € από αυτά αφορούν την πρώτη κατοικία. Γιατί όμως να ενδιαφερόμαστε τόσο πολύ για τις σκανδαλωδώς αφελληνισμένες πλέον τράπεζες;

Εάν δεν καταφέρουν να επιβιώσουν κάποιες τράπεζες λόγω της κακής τους διαχείρισης, η οποία προκύπτει εύκολα από τον ανεύθυνο τρόπο που ενέκριναν δάνεια στο παρελθόν, μεταξύ άλλων σε πολιτικά κόμματα και «διαπλεγμένους» επιχειρηματίες, γιατί θα πρέπει να αντιμετωπισθούν διαφορετικά από τις άλλες επιχειρήσεις; Για να μη χαθούν οι καταθέσεις;

Εάν υπάρξει τέτοιος κίνδυνος γιατί να μην τις εθνικοποιήσει το κράτος, όπως οι Η.Π.Α. το 2008 και να τις εξυγιάνει, διαχωρίζοντας τες σε καλές και κακές, πουλώντας τες στη συνέχεια; Ρητορικό το ερώτημα βέβαια, αφού είναι γνωστή η απάντηση στις κυβερνήσεις – οι οποίες δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τους Πολίτες, αλλά για τον εαυτό τους και τα συμφέροντα που υπηρετούν.

Ειδικά όσον αφορά τους πλειστηριασμούς, πιστεύουμε πως το μεγάλο έγκλημα έγινε όταν ψηφίσθηκε ο «νόμος ΚΑΤΣΕΛΗ» – όπου η κυβέρνηση δεν έλυσε το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε προσκαλώντας το ΔΝΤ, αλλά το έσπρωξε όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα κάτω από το τραπέζι, επιδεινώνοντας το.

Για παράδειγμα, θα μπορούσε τότε να επιβάλλει στις τράπεζες να μειώσουν τις δόσεις εξυπηρέτησης των δανείων κατά 50%, να εφαρμόσουν το «Leaseback» με την πληρωμή ενοικίου από τους ιδιοκτήτες που θα συμψηφιζόταν, όταν μετά από κάποια χρόνια αγόραζαν ξανά το σπίτι τους κοκ.

Αντί όμως να σκεφτούν κάποιες ορθολογικές λύσεις είτε αυτή, είτε οι επόμενες κυβερνήσεις, απλά «πάγωσαν» το πρόβλημα – για να εμφανισθεί επαυξημένο σήμερα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ


Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]