Εκατομμύρια ευρώ ετησίως για τρεις γραμματείες του Αλέξη Τσίπρα

Στη σκιά της υπερφορολόγησης των πολιτών, της περικοπής των συντάξεων και της μείωσης των κοινωνικών δαπανών, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χτίζουν ένα ογκώδες κομματικό κράτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Έπειτα από τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή σχετικά με τη βιομηχανία κατασκευής «γραμματέων» στο Δημόσιο, το στέλεχος του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης αποκάλυψε ότι το κόστος για τους μισθούς στις τρεις γενικές γραμματείες του κ. Τσίπρα ανέρχεται στα 4.500.000 ευρώ.

Περιγράφοντας την εικόνα του σπάταλου ελληνικού κράτους στον Θέμα 104,6 FM, ο κ. Καρκατσούλης σημείωσε ότι υπάρχουν τρεις γενικές γραμματείες περί τον πρωθυπουργό (Συντονισμού, του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης) σε καθεμία εκ των οποίων απασχολούνται 80-85 άτομα. «Μόνο η μισθοδοσία για καθεμία από αυτές είναι 1.500.000 ευρώ. Καλύπτουν 250 κενές θέσεις και έχουν φροντίσει να έχουν άλλες 200 κενές θέσεις» είπε ο πρώην βουλευτής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από το 2016 μάλιστα η κυβέρνηση εφαρμόζει το ακόλουθο τρικ για τις αμοιβές όλων των ομάδων και επιτροπών που έχουν συγκροτηθεί: «Επειδή δεν έχουν ζεστό χρήμα, λένε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους “πες μου πόση δαπάνη χρειάζεται και εμείς θα ψηφίσουμε νόμο που θα προβλέπει πόσο θα κοστίσει και όταν έχουμε τα χρήματα θα τα καταβάλουμε”».

Το στέλεχος του Ποταμιού στηλίτευσε την κυβέρνηση και για τη στάση της απέναντι στους συμβασιούχους. «Όταν το καλοκαίρι έληξαν οι συμβάσεις -ο Τσίπρας πήρε 30.000 συμβασιούχους- τους μισούς δεν τους ανανέωσαν, τους άλλους 10.000 τους σέρνει ο Σκουρλέτης λέγοντας ότι θα τους κάνει μόνιμους και πετάει το μπαλάκι στους δήμους να πληρώσουν μέσω δημοτικών τελών, ενώ ένας στους τρεις δήμους είναι στο κόκκινο» είπε.

Με μετακλητούς υπαλλήλους έχουν «γεμίσει» και τα γραφεία των «γραμματέων» (γενικών, ειδικών, αναπληρωτών, τομεακών) που έχει συστήσει η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Κάθε λογής γραμματείς ξεφύτρωσαν ξαφνικά επί των δικών σας ημερών! Από 81 που είχαμε, φτάσαμε αισίως στους 156. Όλοι φυσικά με τους μετακλητούς υπαλλήλους, την υποστήριξη και το κόστος με όλα αυτά που συνεπάγονται. Αυξήσατε τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων κατά 30%, 575 περισσότεροι» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

*Δημοσιεύτηκε στην «Ελευθερία του Τύπου», από τον Γιώργο Ευθυμίου, 21/12/2017

loading...

2 thoughts on “Εκατομμύρια ευρώ ετησίως για τρεις γραμματείες του Αλέξη Τσίπρα

  1. to kolopedo.TOY KOLOPEDOY TON KOLOPEDO OOO KOLOPEDA…..IDIONIMO I DIAMARTIRIA

  2. …αυτοι που τα αναφερουν αυτα γιατι δεν βαζουν και τους εαυτους τους μεσα…οι κυριοι αυτοι ειναι αμισθοι,αμε στον αγυριστο κοπροπαιδα!!!!

Comments are closed.