ΟΙ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΡΟΛΟΙ» ΤΩΝ ΜΑΜΑΔΩΝ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ! ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ «ΑΠΕΙΛΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΘΕΛΕΙ ΑΦΥΛΑ ΚΑΙ ΕΚΦΥΛΑ ΟΝΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΙΜΑΒΡΕΤΑΝΙΑ: Οι διαφημίσεις επίτηδες υπερπροβάλλουν ομοφυλόφιλους και μη λευκούς γιατί έτσι είναι πλέον η «μοντέρνα κοινωνία»


Μαμάδες που μαγειρεύουν και καθαρίζουν θα απαγορευτούν στις διαφημίσεις σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο από το επόμενο έτος, μετά από μια μελέτη που ανέφερε ότι οι παραδοσιακοί ρόλοι των φύλων είναι «επιβλαβείς και ξεπερασμένοι».

Η απόφαση για αυστηρότερα μέτρα ανακοινώθηκε από τις επιτροπές διαφημιστικής πρακτικής (CAP) αυτή την εβδομάδα, μετά από άρθρο που δημοσιεύθηκε το καλοκαίρι, που προσδιόριζε τα «στερεότυπα φύλου» σε διαφημίσεις ότι «οδηγούν σε ανισότητα» μεταξύ ανδρών και γυναικών.

«Οπουδήποτε εμφανίζονται ή ενισχύονται, τα στερεότυπα φύλου μπορούν να οδηγήσουν σε ψυχική, σωματική και κοινωνική βλάβη που μπορεί να περιορίσει τις δυνατότητες των ομάδων και των ατόμων», αναφέρει η μελέτη της Υπηρεσίας Διαφημιστικών Προτύπων (ASA).

Οι απεικονίσεις που θεωρούνται προβληματικές περιλαμβάνουν τα «μέλη της οικογένειας που δημιουργούν ένα χάος στο σπίτι, ενώ η γυναίκα έχει την αποκλειστική ευθύνη για τον καθαρισμό του» και διαφημίσεις που «προτείνουν ότι μια συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι ακατάλληλη για τα αγόρια επειδή είναι στερεοτυπικά συνδεδεμένη με κορίτσια ή αντίστροφα».

Η Nanette Newman, η ηθοποιός που εμφανίστηκε στις διαφημίσεις Fairy Liquid της δεκαετίας του 1980, δήλωσε στηνDaily Mail ότι η απαγόρευση είναι «απίστευτα γελοία».

«Σε τι παράξενο κόσμο ζούμε, όπου οι διαφημίσεις στις οποίες πρωταγωνίστησα θα μπορούν σήμερα να θεωρηθούν επιβλαβείς, όμως θεωρείται απολύτως αποδεκτό γυναίκες να εμφανίζονται στην mainstream τηλεόραση να κάνουν σεξ», είπε στην Mail.

Ενώ οι εκστρατείες για την αλλαγή της άποψης της κοινωνίας που παρουσιάζεται σε διαφημίσεις έχουν σκοπό να αυξήσουν την ισότητα, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την παραμόρφωση των παραστάσεων με διαφορετικό τρόπο. 

Η Breitbart London ανέφερε τον Αύγουστο μια σημαντική έρευνα σημαντικών διαφημιστικών εταιρειών στη Βρετανία, η οποία διαπίστωσε ότι οι επιχειρήσειςεκπροσωπούν υπερβολικά εθνοτικές μειονότητεςκαι ομοφυλόφιλους σ το μάρκετινγκ τους, προκειμένου να αποτρέψουν κατηγορίες για «μισαλλοδοξία».


Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]