Τσίπρας για Ερντογάν: Αν ζητούσε αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης, θα έπρεπε να ψάξουμε την Ιαπωνία – ΒΙΝΤΕΟ

Σκληρή απάντηση για τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί της Συνθήκης της Λωζάννης έδωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Πρωθυπουργός.

«Είμαστε γείτονες και πρέπει να συζητάμε», είπε ο κ. Τσίπρας.
«Σήμερα με τις δηλώσεις του φίλου Προέδρου εδώ, συνειδητοποιώ πως μάλλον το προηγούμενο διάστημα μάλλον δεν είχε γίνει αντιληπτό τι ζητάει. Αν ζητούσε αναθεώρηση, θα έπρεπε να ψάξουμε την Ιαπωνία και τις άλλες εννέα χώρες για να κάτσουμε να συζητήσουμε. Αλήθεια είναι ότι είμαι λίγο μπερδεμένος σε σχέση με το αν αυτό που θέτει στο τραπέζι είναι τον εκσυγχρονισμό, την επικαιροποίηση ή την ορθή τήρηση της Συνθήκης της Λωζάννης διότι ακόμη και στο θέμα της Θράκης σε σχέση με τους μουφτήδες αναφέρθηκε στην ορθή τήρηση και όχι στην αναθεώρηση », συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.
«Τα ζητήματα που αφορούν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, που αφορούν τους Έλληνες πολίτες δεν είναι ζητήματα διαπραγμάτευσης μεταξύ δύο κρατών», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος σε όσα είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.
«Εκεί θα εφαρμόσουμε την πολιτική μας, γιατί θέλουμε να την εφαρμόσουμε, και το πρόγραμμα μας το μεταρρυθμιστικό, γιατί αυτό αφορά δική μας υπόθεση και θα την υλοποιήσουμε», είπε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, αλλά και η ελληνική μειονότητα στην Τουρκία πρέπει να αποτελέσουν μοχλό έλξης ανάμεσα στις δύο χώρες, να μας φέρουν πιο κοντά. Η δική μας κυβέρνηση έχει ιδιαίτερη μέριμνα για τους Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες και ιδιαίτερη ευαισθησία σε κάθε είδους μειονότητα και σε θρησκευτικές».
Εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο Κυπριακό τονίζοντας ότι «παραμένει ανοιχτό 43 χρόνια γιατί πριν από 43 χρόνια υπήρξε μια παράνομη εισβολή και κατοχή ενός τμήματος της Κύπρου».
«Είμαι 43 χρονών και 43 χρόνια το Κυπριακό μένει ανοιχτό. Κάθε φορά, βεβαίως, υπάρχει μια συζήτηση για το ποιος φταίει. Δεν πρέπει όμως κύριε Πρόεδρε να ξεχνάμε ότι αυτό το θέμα υπάρχει ανοιχτό γιατί πριν 43 χρόνια υπήρξε μια παράνομη εισβολή και κατοχή ενός τμήματος της Κύπρου. Για αυτό παραμένει ανοιχτό», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Ερντογάν.
Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

loading...

1 thought on “Τσίπρας για Ερντογάν: Αν ζητούσε αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης, θα έπρεπε να ψάξουμε την Ιαπωνία – ΒΙΝΤΕΟ

  1. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ, ΑΛΗΤΗ – ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟ-ΦΙΛΕ ΤΣΙΠΡΑ !

    ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΝ Δ Ε Ν ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ !

    ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, " ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ" ΔΙΟΤΙ ΚΙ' ΑΥΤΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΝ, ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ .

    ΤΟ ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΣ, ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ !

    ΚΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ ΔΙΠΛΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ :

    ΠΡΩΤΟΝ ΟΤΙ ΤΟΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟΝ ΦΤΥΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ΤΟΥ " ΚΟΛΛΗΤΟΥ" ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ " ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ" ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟ ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ !

    ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ, Ο ΑΛΗΤΗΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΚΟ-ΦΙΛΟΣ !

    ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΝ – ΠΡΩΤΟΝ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ " ΕΘΝΑΡΧΗ" ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ 38 % ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ 2 % !!!!

    Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΤΟ 1974, ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ " ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ", ΠΟΥ ΟΜΩΣ, ΙΣΧΥΕ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΥΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΑΝΕΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟ – ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΟΠΛΑ !

    ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΕΡΙΦΗΜΟΣ " ΑΤΙΛΛΑΣ 2 ", ΕΡΓΟ ΤΟΥ "ΕΘΝΑΡΧΗ" ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ…….

    ΑΣΕ ΠΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΕΙΝΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΒΟΗΤΑ : " ΖΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ… " Ο ΣΙΧΑΜΕΝΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ !

    ΠΑΛΙΟ-ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΑΝΤΑ ΕΙΣΘΕ ΑΘΛΙΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

    ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΚΑΘΙΚΙΑ …

    ΤΣΙΠΡΑ, ΜΗΠΩΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ?? ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΚΑΘΙΚΙ .

    ΕΥΤΥΧΩΣ, ΠΟΥ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΙΖΩΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ, ΔΙΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ
    ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

    ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ Ι Δ Ρ Υ Τ Ι Κ Ο ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΓΙΑΤΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ, ΗΤΑΝ Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.

    ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΑΜΒΙΣΒΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !

    ΑΛΛΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΩΔΥΝΑ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ….

    ΓΕΙΑΑ ΣΟΥ ΡΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕ ΤΣΙΠΡΑ !

    ΨΙΤ ΤΣΙΠΡΑ : ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ ?

    ΜΠΑ…. ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ? ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ?

    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΕ ?

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Comments are closed.