Ο ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ…

ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ


Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος



Ο υπόγειος παγκόσμιος πόλεμος που ξεκίνησε το 2008 εκ μέρους των Η.Π.Α., διευρυνόμενος σε πολλά επίπεδα, όπως οι χρηματοπιστωτικές/νομισματικές επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας
και οι ενεργειακές αντιπαραθέσεις στη Μέση Ανατολή που φαίνεται πως νικητές είναι η Ρωσία με την Κίνα και το Ιράν, το αντίπαλο δέος, δεν είναι απίθανο να εξελιχθεί σε πυρηνικό.

«Η προσπάθεια του προέδρου της αμερικανικής ομοσπονδιακής επιτροπής επικοινωνιών να θέσει τέλος στην ουδετερότητα του διαδικτύου, όλες οι άλλες που ευρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο την παραποίηση της πραγματικότητας, καθώς επίσης η προπαγάνδα εναντίον της Ρωσίας από πολλά δυτικά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων γερμανικών, οδηγούν στο συμπέρασμα πως οι Η.Π.Α. πραγματικά προετοιμάζονται για τη διεξαγωγή ενός στρατιωτικού πολέμου με τη Ρωσία – πόσο μάλλον αφού η ήττα τους στη Μέση Ανατολή είναι δεδομένη, ενώ τυχόν συνεργασία της Σαουδικής Αραβίας με την Κίνα και τη Ρωσία θα έθετε τέλος στο σύστημα των πετροδολαρίων, οπότε θα οδηγούσε στην ξαφνική κατάρρευση του αμερικανικού νομίσματος και ολόκληρης της οικονομίας των Η.Π.Α.

Όσον αφορά τη Βόρεια Κορέα, ίσως ο ρόλος της να είναι σημαντικός σε αυτό που προετοιμάζεται – χωρίς να γνωρίζει κανείς από ποια ακριβώς δύναμη χρησιμοποιείται, ακούσια ή εκούσια«.

Ανάλυση

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α., στηριζόμενο σε έναν νόμο από το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, επέβαλλε καταναγκαστικά την καταχώριση των δύο κρατικών ρωσικών ΜΜΕ, των RT και SPUTNIK, ως «ξένοι μυστικοί πράκτορες». Αμέσως μετά επενέβη η Google, η οποία δήλωσε πως θα υποβαθμίσει την κατάταξη των δύο ρωσικών ΜΜΕ, εάν διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις (fake news) – ενώ το FACEBOOK και το TWITTER ανακοίνωσαν πως δεν θα προβάλλουν πια ρωσικές διαφημίσεις.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος Putin προώθησε έναν επείγοντα νόμο προς ψήφιση από τα δύο νομοθετικά σώματα της χώρας του, μέσω του οποίου ορισμένα ξένα ΜΜΕ θα αναγκάζονται να καταχωρούνται επίσης ως μυστικοί πράκτορες στη Ρωσία – προφανώς ως αντίδραση στην αμερικανική πρωτοβουλία.

Έως τώρα η Ρωσία καταχωρούσε ως ξένους πράκτορες μόνο εκείνες τις ΜΚΟ που χρηματοδοτούνταν από το εξωτερικό – όχι τα ΜΜΕ, τα οποία θεωρείται πως θα είναι το CNN, το Voice of America, το Radio Free Europe/Radio Liberty, καθώς επίσης ορισμένα τοπικά όπως το RFE/RL.

Οι Η.Π.Α. βέβαια ισχυρίστηκαν πως ο χαρακτηρισμός των ρωσικών ΜΜΕ δεν αποσκοπεί στη λογοκρισία τους – αν και πρόκειται για τι μισή αλήθεια, επειδή εάν τα ρωσικά ΜΜΕ αρνούταν να καταχωρηθούν, τότε θα τους αφαιρούταν οι άδειες τους.

 Μετά την καταχώρηση όμως οι εκπομπές τους θεωρούνται προπαγανδιστικές, οπότε λογοκρίνονται εκ των πραγμάτων – ενώ πρέπει να αποκαλύπτουν τα οικονομικά τους στοιχεία, όπως είναι ο τρόπος χρηματοδότησης τους. Κάτι ανάλογο ισχύει πλέον και στη Ρωσία, όσον αφορά τα ξένα ΜΜΕ – οπότε οι δύο χώρες είναι ξανά ισόπαλες μεταξύ τους στο συγκεκριμένο τομέα, όπου όμως οι Η.Π.Α. επηρεάζουν ολόκληρη τη Δύση.

Στο νέο αυτό μέτωπο του πολέμου των μέσων μαζικής ενημέρωσης, φαίνεται καθαρά πόσο θεωρούν ότι κινδυνεύουν οι κυβερνήσεις, τα κόμματα και οι πάσης φύσεως οργανισμοί από τη ροή πληροφοριών – τις οποίες, επειδή δεν είναι σε θέση να ελέγξουν, τις χαρακτηρίζουν αυθαίρετα ως προπαγάνδα. Κάτι τέτοιο συνέβαινε μέχρι πρόσφατα μόνο σε χώρες με αυταρχικά, απολυταρχικά καθεστώτα – ενώ σήμερα τείνουν να υιοθετήσουν τις φασιστικές αυτές μεθόδους διάφορες κυβερνήσεις, κόμματα και οργανισμοί σε δημοκρατικές χώρες.

Χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων ορισμένες πληροφορίες ως θεωρίες συνομωσίας, καθώς επίσης επιβάλλοντας την άποψη ότι, οι Πολίτες είναι ανίκανοι να κρίνουν ποιές ειδήσεις είναι αντικειμενικές και ποιές προπαγανδιστικές ή ψεύτικες (fake news) με στόχο την εξαπάτηση τους, ισχυρίζονται πως θέλουν να τους προστατεύσουν – ενώ στην πραγματικότητα επεμβαίνουν αυθαίρετα στη ροή των πληροφοριών, λογοκρίνοντας τες ανάλογα με τα δικά τους συμφέροντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...

1 thought on “Ο ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ…

  1. Ακομα και η ελαχιστη υποχωρηση των Αρχαιοελληνικων δημοκρατικων και ηδη πανανθρωπινων κατακτησεων μπορει να δημιουργησει την απολυτη κολαση στον πλανητη.Με την παρανοια που επικρατει δεν ειναι επηρμενο ουτε ματαιο να πουμε οτι το οποιο ανεκτο επιπεδο Δημοκρατιας, Ανθρωπισμου,Παιδειας, και Πολιτικης στον πλανητη εχει τις απαρχες του ΚΥΡΙΩΣ στην Αρχαια Ελλαδα και σε οτι αυτη σηματοδοτει στην σκεψη και στην συνειδηση ολων των Ανθρωπων.Κοιταξτε αντιληψη περι δημοκρατιας που εχουν οι "συμμαχοι" μας Αμερικανοι που ως γνωστο ειναι και αυτοι μια occupied government απο την ΝΤΠ.Πρακτορες τα ειδησεογραφικα πρακτορεια της Ρωσιας, αυριο μπορει και της Κινας της Ελλαδας(δεν το βλεπω συντομα) της Ευρωπης και δεν συμμαζευεται.Ελαχιστες φωνες στην Δυση εναντιωνονται στο σκοταδι πραγμα που αποδεικνυει ποσο ευκολα και ποσο γρηγορα μπορει η ανθρωποτητα να συρθει στον ΟΛΕΘΡΟ.Καταργωντας την ελευθερια του λογου και την προβολη της στον τυπο και στην συγγραφη τι μενει για μετεπειτα μπορει κανενας να σκεφτει?????Οι ψιθυροι ισως η τα νευματα η και οι ιδιες οι σκεψεις και οι ιδεες.Αλλα και αυτες ειναι βεβαιο οτι σε λιγο θα μπορει ενεκα τεχνολογιας να ανιχνευθουν.Αρα τι γινεται?????Ξαναγυριζουμαι στον Μεσαιωνα,στην Ιερα Εξεταση,στον Ναζισμο και στον Κομμουνισμο στον Θεοκρατικο Χριστιανισμο και Ισλαμισμο!!Προσεξτε ομως!!!!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΙΟΥΣΑ ΗΔΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ.Πλην μερικων περιθωριακων φωνων και δημοσιογραφων.Λειπει εκκωφαντικα η ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ.Ο κοσμος σαν αβουλο κοπαδι διαφαινεται οτι ΔΕΝ θα αντισταθει!!!!Προς το παρον τουλαχιστον γιατι η ΝΤΠ ειναι ΒΕΒΑΙΟ οτι μακροπροθεσμα θα χασει!!!ΑΝ ομως ΑΝ ο κοσμος δεν εφησυχασει και ΑΝ αφυπνιστει εγκαιρα.Ειναι ο ρους της Ιστοριας που δεν γινεται αντιληπτος συνηθως απο τον μεσο ανθρωπο η ισως να ειναι και η λεγομενη συμπαντικη ισοροπια.ΚΑΛΟΝ ΚΑΚΟΝ ΤΑΥΤΟΝ ελεγε ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ και οποιος καταλαβε καταλαβε.Η προιουσα ηδη καταργηση της ελευθεριας του λογου και δη του καταγγελτικου και του κριτικου με την ποινικοποιηση που εχουν θεσπισει ηδη εβαλε τον ανα την γη ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ(με τον Ισοκρατικο και Ηροδοτειο ορισμο) σε κατασταση ΑΠΗΝΟΥΣ ΔΙΩΞΗΣ.Τα φωτα επεσαν το παιχνιδι της ιστοριας ξεκινησε και παλι!

Comments are closed.