ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ


Η ΑΓΙΑ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΙΟΥ…

ΚΑΠΟΤΕ ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ,
ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ «ΣΗΜΕΡΟΝ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΕΚ ΠΑΡΘΕΝΟΥ»

Ο Χριστός με τη μεγάλη Του αγάπη και με την μεγάλη Του αγαλλίαση που σκορπάει στις ψυχές των πιστών με όλες τις άγιες γιορτές Του, μας ανασταίνει αληθινά αφού μας ανεβάζει ψηλά πνευματικά.

Αρκεί να συμμετέχουμε και να έχουμε όρεξη πνευματική να τις πανηγυρίζουμε πνευματικά. Tότε τις γλεντάμε πνευματικά και μεθάμε πνευματικά από το παραδεισένιο κρασί που μας φέρνουν οι Άγιοι και μας κερνούν.

Τις γιορτές για να τις ζήσουμε, πρέπει να έχουμε τον νου μας στις Άγιες Ημέρες και όχι στις δουλειές που έχουμε να κάνουμε για τις άγιες ημέρες. Να σκεφτόμαστε τα γεγονότα της κάθε Άγιας Ημέρας και να λέμε την ευχή δοξολογώντας το Θεό. Έτσι θα γιορτάζουμε με πολύ ευλάβεια κάθε γιορτή.

Όταν κανείς μελετάει τα γεγονότα της κάθε γιορτής, φυσιολογικά θα συγκινηθεί και με ιδιαίτερη ευλάβεια θα προσευχηθεί. Έπειτα στις Ακολουθίες ο νους να είναι στα γεγονότα που γιορτάζουμε και με ευλάβεια να παρακολουθούμε τα τροπάρια που ψέλνονται. Όταν ο νους είναι στα θεία νοήματα, ζει τα γεγονότα ο άνθρωπος, και έτσι δεν αλλοιώνεται.

– Γέροντα, μετά την Αγρυπνία των Χριστουγέννων δεν κοιμόμαστε;

– Χριστούγεννα και να κοιμηθούμε; Η μητέρα μου έλεγε: «Απόψε μόνον οι Εβραίοι κοιμούνται». Βλέπεις, τη νύχτα που γεννήθηκε ο Χριστός οι άρχοντες κοιμόνταν βαθιά, και οι ποιμένες «αγραυλούσαν». Φύλαγαν τα πρόβατα την νύχτα παίζοντας την φλογέρα. Κατάλαβες; Οι ποιμένες πού αγρυπνούσαν είδαν τον Χριστό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...

5 thoughts on “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ

  1. Ως γνήσιος οπαδός του πάμπλουτου εθνάρχη μας,κάνω τον καλύτερό μου ύπνο τα Χριστούγεννα..!

  2. ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ.

  3. Τα δικά μας παραμύθια της ειδωλολατρικής θρησκείας παραμένουν τα ίδια και τα ίδια. Κατάντησαν βαρετά.

  4. Γιάννης Καλογερόπουλος
    23 λεπτά ·

    ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΜΟΣΑΝΤ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗΝ Ε.ΣΥ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΚΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ?
    ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ….ΠΡΟΔΟΤΗΣ

    Γιάννης Καλογερόπουλος
    9 λεπτά ·

    ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΝΑΝΣΥ ΓΕΩΡΓΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Σ. …. ΟΤΑΝ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 17 – 3 – 2017 ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ !
    .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
    ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑΣ ΤV ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΗΧΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΦΥΓΟΠΟΙΝΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ?
    … ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ 2 ΣΤΑΘΜΑ ? .. . . . . . . . . . . ΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ???

    ΠΟΙΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
    ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η ΠΑΡΟΧΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟΝ Α. Σ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ε.ΣΥ. ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΑΝΤ ?

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΣΧΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ Ε.ΣΥ. ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΤΗΡΙΟ ΚΑΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΗΧΗΤΙΚΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ?

  5. XIPNISTE MIN KIMOSASTE KE DIAVASTE!!! O SORRAS INE MOGOLOEVREOMASONOS KE DEN INE MONOS UTE INE FIGODIKOS UTE KRIVETE, ESIS EHETESTRAVOTHI GI AFTO DEN VLEPETE, PISO APO TON SORRA INE IEVRAIKI MASONIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! XIPNISTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EHETE PESI SE PAGIDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.