Σκουρλέτης: Παρεμβάσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν οι δανειστές

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Ερωτηθείς για την έξοδο από τα μνημόνια, ανέφερε ότι το επιτυχές αποτέλεσμα, «πρέπει να συνδυαστεί με τη δυνατότητα διαμόρφωσης ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα είναι απαλλαγμένο από τις μνημονιακές λογικές».
Υπογραμμίζει ότι ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτιμηθεί σε σχέση με την ικανότητα «που έχει επιδείξει και που θα επιδείξει μέχρι το τέλος του προγράμματος, να βγάλει τη χώρα από το πρόγραμμα με όσο το δυνατόν τις μικρότερες επιπτώσεις στην κοινωνία και λειαίνοντας τις πολιτικές των μνημονίων».
Αναφερόμενος στη μεταμνημονιακή περίοδο, «αφού βεβαίως προηγουμένως έχει κατορθώσει να ισχυροποιήσει την οικονομία και έχει αποδείξει ότι μπορεί να δανείζεται όπως οι άλλες χώρες», ο κ. Σκουρλέτης τονίζει, μιλώντας στο Πρακτορείο, πως το ζητούμενο για την ελληνική πλευρά είναι «να ξαναθέσει το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων στη συζήτηση». Σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών, αναφέρει ότι «εάν δούμε πως δεν διασφαλίζεται η πρώτη κατοικία στο ύψος που έχει προσδιοριστεί από την κυβέρνηση και δούμε ότι το πράγμα ξεφεύγει», θα πρέπει «να γίνουν οι αναγκαίες εκείνες παρεμβάσεις έτσι ώστε να γίνει πράξη. Ακόμα κι αν δεν είναι κατανοητό από την πλευρά των δανειστών».
Μέσω της συνέντευξής του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ασκεί κριτική στη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει κατορθώσει να αποκτήσει μια δυναμική τέτοια που θα της επιτρέπει να θέσει πια με σοβαρούς όρους το θέμα της επανόδου της στην κυβέρνηση». Ενώ χαρακτηρίζει «αρκετά μεμψίμοιρη και επιπόλαια από διάφορες πλευρές», την κριτική της αντιπολίτευσης σχετικά με την επίσκεψη Ερντογάν.
Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών υπογραμμίζει τη σημασία της καθιέρωσης της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας την αναγκαιότητα για περισσότερες συναινέσεις, συνεργασίες, συνυπευθυνότητα.
Ερωτηθείς, από το ΑΠΕ/ΜΠΕ, για τις επόμενες εθνικές εκλογές, τον υπό συγκρότηση νέο φορέα της κεντροαριστεράς και το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών, σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ότι «όλοι αυτοί που ευθύνονται για τα μεγάλα αδιέξοδα της χώρας τα τελευταία χρόνια ξαναβρέθηκαν κάτω από μια νέα συσκευασία». «Ο ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει, «έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι ανοικτός σε διάλογο, είναι ανοικτός σε συνεργασίες κάτω από προϋποθέσεις, αποτελεί τη μεγάλη παράταξη της Αριστεράς και βεβαίως μπορεί να συνομιλεί με όσους μπορεί και πολιτικά να συμφωνεί πολιτικά σε ορισμένα πράγματα».

loading...