Μετρ στην απάτη και μανούλα στον αποπροσανατολισμό

Όλα είναι θέμα εικόνας. Επικοινωνίας, πώς θα κοροϊδέψεις τον κόσμο με τρόπο που και ο ίδιος δεν θα καταλάβει. Κι όταν μια κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση σκαρφίζεται διάφορα κόλπα για να αποπροσανατολίσει.

Αυτή η κυβέρνηση είναι μετρ στην απάτη και μανούλα στον αποπροσανατολισμό. Τώρα που έσκασαν οι πλειστηριασμοί και μυρίζει μπαρούτι τι σκαρφίστηκαν; Να αναβάλουν για σήμερα τους 40 και πλέον πλειστηριασμούς στην Αττική με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει αστυνομικό προσωπικό για να προστατέψει τους συμβολαιογράφους. Κι έτσι ξεφεύγει για καμιά εβδομάδα μέχρι να βρει μια διάταξη, μια τροπολογία, κάτι για να αλλάξει εντελώς την ατζέντα.

Ρίχνουν τη Δευτέρα στη Βουλή, σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, την τροπολογία που καταργεί τις απεργίες. Ή που πρέπει να υπάρχει το 50% + 1 για να αποφασιστούν. Λες και ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά με το 22% των ψηφοφόρων δεν θα έπρεπε να κάνει κυβέρνηση. Μόλις ανακοινώνονται κινητοποιήσεις, μόλις τσιμπάνε οι συνδικαλιστές, η Αχτσιόγλου παίρνει πίσω τη διάταξη και λέει ότι θα προηγηθεί διάλογος και μετά θα επανακατατεθεί. Και γιατί κοπέλα μου δεν έκανες διάλογο; Τι σε εμπόδιζε; Γιατί την κατέθεσες μόλις έκλεισε η συμφωνία με τους δανειστές;

Κάποιοι λένε ότι έριξε άδεια για να πιάσει αντιδράσεις. Άλλοι λένε ότι στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε το ΚΚΕ δεν θα υπήρχαν αρκετοί Συριζαίοι για να την ψηφίσουν. Η ουσία είναι ότι παίρνουν μια μικρή αναβολή ώστε να βρουν κι εκεί μια μεσοβέζικη λύση, να ρίξουν στάχτη στα μάτια, σε τροϊκανούς ή συνδικαλιστές και κάπως, κάπου, κάποτε θα ξεχαστεί κι αυτό το έκτρωμα της κυβέρνησης.

Εδώ για να αλλάξουν την ατζέντα αποφάσισαν ξαφνικά να δημοσιοποιήσουν τα πόθεν έσχες των πολιτικών την Πέμπτη. Να έχουμε να ασχολούμαστε δηλαδή για καμιά βδομάδα με την περιουσία τους και να ξεχάσουμε τα πάντα. Ακόμη και τη χαμηλή ανάπτυξη, ακόμη και τις προειδοποιήσεις ότι δεν υπάρχει «καθαρή» έξοδος κι ότι είναι μύθος της κυβέρνησης.

Κάτι με τον Γρηγορόπουλο, κάτι με τον Ερντογάν, κάτι με διάφορα θέματα περιφερειακά που δεν αγγίζουν τον βασικό πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής, θα περάσουν οι μέρες, θα έρθουν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, θα ξεχάσουμε ότι η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη στη γωνία.

Είπαμε, όλα είναι θέμα εικόνας. Η βιτρίνα να μη σπάσει ακόμη κι αν το εμπόρευμα είναι για τα μπάζα.

Αλλά μέχρι πότε θα πρέπει να γίνεται επικοινωνιακή διαχείριση, ακόμη και σε μια χρονική στιγμή όπου η χώρα χρειάζεται να πάει μπροστά; Πότε θα ακούσουμε μια αλήθεια από αυτούς που μας κυβερνούν; Και θα τους αφήσει η αντιπολίτευση να συνεχίσουν να εξαπατούν;

loading...