ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΛΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ

Της Λέττας Καλαμαρά...
Την ύψιστη τιμή ενός στρατιωτικού, την περιβολή με το εθνόσημό του, τα αστέρια και τις φλόγες του, στέρησε ίσως και δικαίως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ.Ερντογάν από τον αρχιστράτηγό του Ακάρ κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα. Ο Αρχηγός του τουρκικού Στρατού που το καλοκαίρι του 2016 επεδίωξε να δολοφονήσει τον Πρόεδρό του εμφανίστηκε με περιβολή διπλωματικού υπαλλήλου ίσως και κάποιου βαρυσήμαντου επιχειρηματία προκαλώντας, αν μη τι άλλο, λύπη.


Αλίμονο, ο πόλεμος, η ήττα, οι ανθρώπινες αξίες δεν επιτρέπουν ποτέ τον εκμηδενισμό του ηττημένου. Αυτό που διαφοροποιεί τον άνθρωπο από τα άλλα όντα είναι ο οίκτος. Αν και θα έπρεπε ο αντίπαλος να επιχαίρει δεν αρμόζει ακόμα στον ισχυρό να επιχαίρει με τον ευτελισμό του εχθρού του. Η συμπαράσταση ενός πολεμιστή σε έναν σύμμαχο ή αντίπαλο που αιμοραγεί είναι επιτακτική και κατανοητή.


Ο πάλαι ποτέ ισχυρός στρατός της γείτονος χώρας από το καλοκαίρι της ντροπής του 2016 αποδεκατίστηκε αναμφίβολα. Δεκάδες χιλιάδες στελέχη του εν μία νυκτί αποτάχθηκαν, καταδιώχθηκαν και εγκατέλειψαν τις θέσεις τους αφήνοντας δυσαναπλήρωτα κενά που θα χρειαστούν δεκαετίες για να αναπληρωθούν ομαλά. Κανένας δημόσιος οργανισμός οποιουδήποτε Κράτους δεν θα μπορούσε να αντέξει έναν τέτοιο αυτοτραυματισμό.Η μεγαλύτερη ζημιά ασφαλώς δεν είναι στα ορατά ζητήματα. Η καταστροφή ενός έθνους είναι στις αξίες του, στα ιδανικά του, στα σύμβολα του. Η χώρα μας έζησε στο παρελθόν τόσο τον πολιτειακό βιασμό όσο και τον ηθικό ξεπεσμό που επέφερε την εθνική οικονομική καταστροφή μας.


Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε από την ελληνική βεβήλωση της δημοκρατίας μας τον περασμένο αιώνα απαιτείται τουλάχιστον μία γενιά για να επουλωθούν οι ουλές της δολοφονίας 256 πολιτών το καλοκαίρι του 2016 από τον στρατό του κ.Ακάρ που δεν γνώριζε τις ραδιουργίες ως όφειλε ώστε να αποτρέψει την προδοσία. Η αδύναμη θέση του τώρα αντανακλάται σε μία εμφάνιση σε ξένο κράτος που προκαλεί λύπη.


Σε μία περίοδο που η παγκόσμια ιστορία ξαναγράφεται για πρώτη φορά μετα το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, σε συνθήκες παρόμοιες με το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου έναν αιώνα μετά, με το αίμα των Κούρδων να χύνεται στην υπεράσπιση του δυτικού πολιτισμού από τους σκοταδιστές ισλαμιστές και τα Βαλκάνια να αγκαλιάζουν την Ευρώπη και τη Δύση για πρώτη φορά στην ιστορία τους, η Ελλάδα αποτελεί τη μόνη ισχυρή περιφερειακή δύναμη , όσο και αν κάποιοι κάνουν το παν για να μας τρομοκρατήσουν με το γραφικό Ρουβίκωνά τους. Η έξοχη τριαδική στρατηγική συνεργασία μας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο περιλαμβάνοντας και τη μαρτυρική από τα πισώπλατα χτυπήματα της Χούντας του προδότη Πόντιου Ιωαννίδη Κύπρο δημιουργεί συνθήκες κυριαρχίας των ιδεών και αξιών της ελευθερίας, της ασφάλειας και της ευημερίας.Στην Ελλάδα και το λαό μας απομένει να διαβεί επιτέλους το Ρουβίκωνα του παρακράτους της και να υπερασπιστεί το μέλλον των παιδιών της, τα στρατευμένα νιάτα μας που έδωσαν και είναι πάντα έτοιμα να δώσουν το αίμα τους, σε ειρήνη και πόλεμο, για τα αιώνια ιδανικά μας.


Συγχαρητήρια σε αυτούς που εξακολουθούν να φοράνε τη στολή τους και να υπερασπίζονται ανιδιοτελώς εδάφη, θάλασσες και αέρα στην αποκλειστική οικονομική μας ζώνη δείχνοντας το δρόμο σε όλη την κοινωνία μας.


Για τη φίλη και σύμμαχο Τουρκία ευχόμαστε υπομονή και προκοπή. Το παγκόσμιο χωριό μας είναι πια πολύ μικρό για να χωράει ανοησίες και πολύ μεγάλο για να μας χωράει όλους, δημοκρατικά και αξιακά…Κάνε ένα βήμα, να κάνω το επόμενο


Μη φοβού κανέναν στον κόσμο τον απάνθρωπο


Όταν έχω εσένα, έχω έναν άνθρωπο


Αφιερωμένο σε δύο παιδιά, την Εύα και τον Βασίλη…


Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]