Σύνταξη στα 80 λόγω των επικουρικών


- ΘΕΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ; ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 72 Ή ΚΑΙ ΤΑ 80 ΚΑΙ… ΒΛΕΠΟΥΜΕ!

Απίστευτη αύξηση ορίων ηλικίας στα 72 έως και τα 80 ενέχει ο νέος νόμος σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις με αίτηση από 1/1/2015.


Αυτό  θα συμβεί καθώς το ποσό που θα παίρνουν οι ασφαλισμένοι  για το διάστημα εισφορών  από το 2015 και μετά καθορίζεται  με βάση την ηλικία συνταξιοδότησης  και όσο μεγαλύτερη είναι  τόσο θα περιορίζονται οι απώλειες στο μέλλον.

Για το λόγο αυτό λοιπόν, αν κάποιος θέλει να λάβει επικουρική της τάξης των 180 ευρώ, θα πρέπει να υποβάλει αίτηση ακόμη και στα 72, ενώ αν θέλει να πάρει  245 ευρώ από το νέο σύστημα που ισχύει μετά την 1/1/2015 τότε θα πρέπει να πληρώνει εισφορές  ως τα 80 του χρόνια.

Ασφαλισμένος που πρόλαβε και αποχώρησε το 2014 στα 58 με μισθό 1.000 ευρώ, από το ΙΚΑ λαμβάνει σήμερα μετά τις περικοπές 170 ευρώ.

Σύμφωνα λοιπόν με το νέο σύστημα για να έχει ένας ασφαλισμένος την ίδια σύνταξη πρέπει να περιμένει μέχρι τα 67 του χρόνια.

Να σημειωθεί βέβαια πως αν κάποιος έχει κατά τη συνταξιοδότησή του τα μισά ή  περισσότερα χρόνια ασφάλισης μετά την 1/1/2015, τότε για να καταφέρει να πάρει το ποσό των 170 ευρώ θα χρειαστεί να δουλεύει έως τα 72 του.

Όπως είναι φυσικό το νέο καθεστώς τινάζει στον αέρα και τις κύριες συντάξεις  καθώς για να βγει η επικουρική θα πρέπει πρώτα να έχει δοθεί η κύρια σύνταξη.

Επομένως όσοι αποχωρήσουν στα 60 ή τα 62  με 35 ως 40 έτη, θα πάρουν «κουρεμένη» έως 30% την κύρια σύνταξη  με το νόμο Κατρούγκαλου, ωστόσο τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα όταν βγει η επικουρική που θα είναι 50, 60 ή 70 ευρώ  λόγω της ρήτρας που ορίζει ο νέος μαθηματικός τύπος του ίδιου νόμου.

Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]