Όταν η τρέλα συναντά την παράνοια: Τα 6 πιο παράξενα πράγματα που έχουν γίνει από δικτάτορες!

Η τρέλα του δικτάτορα έχει γίνει πια παροιμιώδης, Μαζί με την παράνοιά του. Ένας άνθρωπος που πάσχει από μεγαλομανία, σκοτώνει ανθρώπους χωρίς προφανή λόγο και δεν δέχεται καμία κριτική, πως αλλιώς θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε;

Σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες παράξενα πράγματα που έχουν κάνει κατά καιρούς οι δικτάτορες της οικουμένης. Το κανάλι Top List στο YouTube έψαξε και βρήκε 6 από τα πιο ακραία, σε μια λίστα που μπορεί να είναι αστεία μεν, αλλά δεν θέλουμε ούτε να φανταστούμε πως θα ήταν να είσαι μέρος της.

Ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ιλ, είχε απαγάγει έναν Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη και τον κράτησε 3 χρόνια στην φυλακή, ώστε να δεχθεί να αναμορφώσει το κινηματογραφικό τοπίο της Βορείου Κορέας.

To ζευγάρι Φερντιναντ και Ιμέλντα Μάρκος που κυβέρνησε τις Φιλιππίνες για 21 χρόνια ήταν μεγάλοι φαν των The Beatles. Τους προσκάλεσαν λοιπόν να παίξουν στις Φιλιππίνες. Όταν το συγκρότημα έφτασε, μια ομάδα στρατιωτικών τους είπε να συναντηθούν με τον δικτάτορα. Κουρασμένοι όπως ήταν, αρνήθηκαν ευγενικά. Τότε η Ιμέλντα διέδωσε στην χώρα πως οι Beatles σνόμπαραν τον άρχοντα του τόπου. Το μαινόμενο πλήθος κόντεψε να λιντσάρει τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος, που διέφυγαν κακήν κακώς από την χώρα.

Ο Ίντι Αμίν ήταν δικτάτορας της Ουγκάντα για 8 χρόνια την δεκαετία του ’70. Όταν αυτοανακηρύχτηκε ισόβιος άρχοντας της χώρας, έκατσε πάνω σε κάτι σαν θρόνο και έβαλε τέσσερις λευκούς να τον κουβαλούν στους δρόμους της πρωτεύουσας, τους οποίους αποκαλούσε ειρωνικά «το λευκό βάρος».

Ο Φρανσουά Ντιβαλιέ ήταν εξαιρετικά δεισιδαίμων και ασχολούνταν με τις τελετές βουντού. Πίστευε πως ο αριθμός «22» ήταν εξαιρετικά ισχυρός, αφού ήρθε στην εξουσία στις 22 Οκτωβρίου του 1957. Ισχυριζόταν πως είχε ρίξει κατάρα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι, που τελικά πέθανε στις 22 Νοεμβρίου του 1963. Αργότερα, άφηνε το παλάτι του μόνο κάθε 22 του μηνός.

Ο Μουαμάρ Καντάφι, ο δικτάτορας της Λιβύης, αγαπούσε πολύ τις γυναίκες. Αυτή η αγάπη όμως έφτανε στα άκρα. Συνήθιζε να προσλαμβάνει μόνο γυναίκες για την προσωπική του φρουρά (τις «Αμαζόνες»). Τις εκπαίδευε και τις άφηνε να βάφονται και να φορούν ψηλοτάκουνα. Α… Και έπρεπε να είναι παρθένες…

Ο Σαπαρμουράτ Νιγιαζόφ, ήταν για 21 χρόνια ο δικτάτορας του Τουρκμενιστάν. Έφτιαξε ένα ολόχρυσο άγαλμα του εαυτού του το οποίο «στριφογύριζε» για να βλέπει πάντα τον ήλιο. Έβαλε το πρόσωπο του παντού. Σε δρόμους, χαρτονομίσματα ακόμα και σε μπουκάλια βότκας. Άλλαξε το όνομα του Ιανουαρίου με το δικό του και το όνομα του ψωμιού με εκείνο της μητέρας του. Πίστευε πως όλα αυτά, ήταν επιθυμία του λαού.

Όταν η τρέλα συναντά την παράνοια…

loading...

3 thoughts on “Όταν η τρέλα συναντά την παράνοια: Τα 6 πιο παράξενα πράγματα που έχουν γίνει από δικτάτορες!

  1. ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ "ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΙΑ" ΤΟΥ "ΚΑΚΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ" ΚΑΝΤΑΦΙ, ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ…

    1. Δεν υπήρχαν λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος. Ο ηλεκτρισμός ήταν δωρεάν για όλους τους πολίτες της.
    2. Δεν υπήρχαν τόκοι στα δάνεια. Οι τράπεζες της ήταν κρατικές και τα δάνεια δίνονταν, σύμφωνα με το νόμο, σε όλους τους πολίτες της με μηδενικό (0%) επιτόκιο.
    3. Η κατοικία θεωρείτο ένα ανθρώπινο δικαίωμα στη χώρα.
    4. Όλα τα νεόνυμφα ζευγάρια λάμβαναν 60.000 δηνάρια (περίπου 50.000 δολάρια ΗΠΑ) από τη κυβέρνηση για να αγοράσουν το πρώτο τους διαμέρισμα και για να βοηθηθούν στο ξεκίνημα της οικογένειας τους.
    5. Η παιδεία και οι ιατρική περίθαλψη ήταν δωρεάν. Πριν την άνοδο του ηγέτη τους στην εξουσία, μόνον το 25% των κατοίκων ήξεραν ανάγνωση και γραφή. Σήμερα το ποσοστό αυτό είναι 83%.
    6. Όσοι αποφάσιζαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του αγρότη, λάμβαναν δωρεάν αγροτική γη, δωρεάν αγροτική κατοικία και δωρεάν εξοπλισμό για να ξεκινήσουν τις φάρμες τους.
    7. Όσοι δεν μπορούσαν να βρουν την εκπαίδευση ή την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονταν στη χώρα, λάμβαναν χρηματοδότηση από τη κυβέρνηση για να πάνε στο εξωτερικό (συν 2.300 δολάρια/μήνα για έξοδα διαμονής και μετακινήσεων).
    8. Η κυβέρνηση της χώρας επιδοτούσε το 50% του κόστους αγοράς ιδιωτικής χρήσης οχημάτων.
    9. Η τιμή της βενζίνης ήταν 0,14 δολάρια/λίτρο.
    10. Η χώρα δεν έχει εξωτερικό χρέος και τα συναλλαγματικά της αποθέματα φτάνουν τα 150 δισ. δολάρια (σήμερα, τα κεφάλαια αυτά έχουν "παγώσει" παγκοσμίως).
    11. Αν κάποιος κάτοικος δεν μπορούσε να βρει εργασία μετά την αποφοίτηση του, το κράτος του κατέβαλε το μέσο μισθό του επαγγέλματος που θα λάμβανε αν ήταν εργαζόμενος, μέχρι ότου έβρισκε εργασία.
    12. Ένα μέρος των πωλήσεων πετρελαίου της χώρας, πιστωνόταν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των πολιτών.
    13. Κάθε μητέρα που γεννούσε ένα παιδί λάμβανε 10.000 δολάρια ΗΠΑ.
    14. Σαράντα καρβέλια ψωμί κόστιζαν 0,15 δολάρια.
    15. Το 25% των κατοίκων έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο.
    16. Ο δολοφονημένος πια ηγέτης της είχε ξεκινήσει το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο του κόσμου, γνωστό ως Great Man-Made River, ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε νερό σε ολόκληρη την ερημώδη χώρα.

    ΔΕΙΞΤΕ ΜΟΥ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΚΤΟΥ, Μ Ι Α "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥΣ.

    ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ".-

  2. ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ "ΤΡΕΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ" ΕΝΟΣ "ΚΑΚΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ".
    ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΗΓΕΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΡΓΙΚΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΚΟΣΜΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕΤΑΞΑ:

    ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΝ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙ:

    1.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Ι.Κ.Α.
    2.ΘΕΣΠΙΣΙΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΩΣ
    3.ΘΕΣΠΙΣΙΣ 8ΩΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    4.ΘΕΣΠΙΣΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    5.ΚΑΘΙΕΡΩΣΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΩΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ
    6.ΘΕΣΠΙΣΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΜΕΤ΄ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
    7.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ «ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ»
    8.ΠΡΟΙΚΟΔΟΤΗΣΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΡΙΩΝ
    9. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.
    10. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΟΣ
    11.ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ
    12.ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
    13.ΘΕΣΠΙΣΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ
    14.ΘΕΣΠΙΣΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
    15.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Ε.Ο.Ν.
    16.ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙ΄ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ.
    17.ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΔΙ΄ ΑΓΟΡΑΣ 4 ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΩΝ ΚΑΙ 4 ΝΕΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ.

    ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΤΑ ΘΕΣΠΙΣΕ Ο "ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ"!

    ΕΝΩ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ", ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΙΛΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ, ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!!

  3. φερτε μας επειγοντως εναν κανταφι!!!

Comments are closed.