Η Αττική κατοικείται, τουλάχιστον, εδώ και 42.000 χρόνια! (εικόνες)

Κάποιοι διατείνονταν με στόμφο δέκα καρδιναλλίων, ότι η Αττική ήταν… ακατοίκητος μέχρι που ήρθαν οι… «Ινδοευρωπαίοι» (λαός-πλάσμα αρρωστημένης φαντασίας), περί την…2α χιλιετία π.Χ. και την κατοίκησαν… Και από εκεί ξεκινούσε, έλεγαν, η ιστορία της Ακτικής/Αττικής…
Όταν όμως ήρθαν τα πρώτα ευρήματα της νεολιθικής εποχής της Αττικής, άρχισαν να καταπίνουν τα λόγια τους…
Όταν, ήρθε και το μεγάλο ράπισμα: Κατοίκηση εδώ και 42.000 χρόνια (και) στην Αττική…
Ας δούμε τι ακριβώς γράφει η επεξηγηματική πινακίδα στο (ας το πούμε) «Αρχαιολογικό Μουσείο» του Λαυρίου:


Η επεξηγηματική πινακίδα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου.
Φωτ. Γ, Λεκάκη

«Το Σπήλαιο του Κίτσου βρίσκεται στην ανατολική πλευρά, του λόφου Μικρό Ριμπάρι, κοντά στην Καμάριζα / Άγιο Κωνσταντίνο της Λαυρεωτικής. Στο εσωτερικό του σπηλαίου και στην γύρω πλαγιά διαπιστώθη­καν ίχνη ανθρώπινης παρουσίας που φτάνουν έως την Παλαιολιθική περίοδο (40.000 π.Χ.).
Στο σπήλαιο οδηγούσε ένα στενό ανηφορικό μονοπάτι. Η είσοδος ήταν κρυμμένη πίσω από μεγάλους βράχους.
Η κύρια εγκατάσταση χρονολογείται στην Νεώτερη Νεολιθική περίοδο (5300-4500 π.Χ.), όταν χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο ποιμένων και κυνηγών, που ζούσαν σ’ αυτό αρκε­τούς μήνες τον χρόνο. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν πολλά αγγεία, εργαλεία και κοσμή­ματα, σπόροι, οστά ζώων και πουλιών. Ευρήματα της κλασσικής και ελληνιστικής περι­όδου βεβαιώνουν ότι το σπήλαιο συνέχισε να χρησιμοποιείται για περιοδική εγκατά­σταση. Ανάμεσα στα νεώτερα ευρήματα υπάρχει και ένα κύπελλο κυπελλώσεως για την τήξη λιθαργύρου.
Στα νεώτερα χρόνια (1860-1870) το Σπήλαιο υπήρξε καταφύγιο του γνωστού λήσταρχου Κίτσου, με τον οποίο συναντήθηκε ο J. Serpieri, όταν ήρθε στο Λαύριο για να αρχίσει την επανεκμετάλλευση των μεταλλείων, Η προστασία του ισχυρού τότε ληστή ήταν απαραίτητη για την επαναλειτουργία των μεταλλείων.
Το Σπήλαιο ερευνήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 από ομάδα επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων υπό την διεύθυνση της Ν. Lambert».


Θραύσμα πήλινου αγγείου, με γραπτή διακόσμηση 7.000 χρόνων!
Αρχ. Μουσείο Λαυρίου.
Φωτ. Γ. Λεκάκη.


Φωτ. Γ. Λεκάκη.

Ευρέθησαν, μεταξύ άλλων:
Αιχμές βελών και δοράτων από οψιανό, αντικείμενα από όστρεα και αλάβαστρο, περιδέραιο από μαρμάρινες χάντρες, κοκκάλινα αιχμηρά εργαλεία και βελόνες για ράψιμο δερμάτων, λίθινο δακτυλιόσχημο περίοπτο από σχιστόλιθο, λίθινο περίαπτο, ομοίωμα ανδρικών οργάνων. (Ήταν για τον κάτοχό του φυλαχτό ή μαγικό σύμβολο γονιμότητας και αναπαραγωγής). Περίαπτο από όστρακο spondylus gaederopus σε μορφή άρκτου. Μοναδικό κόσμημα – πιθανώς φυλακτό για τον εξευμενισμό του μεγάλου ζώου!


Φωτ. Γ. Λεκάκη.


Φωτ. Γ. Λεκάκη.

Το υπ. Πολιτισμού υπερθεματίζει:
«Το Σπήλαιο Κίτσου βρίσκεται(…) σε απόσταση 6 χλμ. από το Λαύριο. Σχηματίζεται σε υψόμετρο 288 μ., με κύρια είσοδο προσανατολισμένη ανατολικά. Δεύτερη, μικρότερη είσοδος ανοίγεται λίγο ψηλότερα. Το σπήλαιο διαθέτει τρεις αίθουσες. Εκτός αυτού, σε απόσταση 10-50 μ. προς τα βόρεια, σχηματίζονται τρία ακόμα μικρά σπηλαιώδη ανοίγματα (βραχοσκεπές).


Το Σπήλαιο Κίτσου.
Φωτ. Υπ. Πολιτισμού.

Το σπήλαιο ανασκάφηκε κατά τη διάρκεια των ετών 1968-1978 από τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών, υπό την διεύθυνση της Nicole Lambert. Τα ευρήματά του υποδηλώνουν ότι χρησιμοποιήθηκε κατά διαστήματα, ήδη από την Παλαιολιθική περίοδο (40.000 χρόνια πριν από σήμερα) και κυρίως κατά την Νεολιθική (αρχές της 5ης και 4η χιλιετία π.Χ.). Η θέση του σπηλαίου και η θέα του προς την παράκτια νότια και νοτιοανατολική Αττική και τις δυτικές Κυκλάδες, ενδεχομένως το καθιστούσαν ιδανικό καταφύγιο και έξοχο παρατηρητήριο ειδικά για την Νεολιθική περίοδο, οπότε παρατηρείται εποχική χρήση του από πληθυσμούς που ασχολούνταν με την κτηνοτροφία αιγοπροβάτων και χοίρων και το κυνήγι.
Η επόμενη φάση έντονης χρήσης του σπηλαίου φαίνεται ότι έχει λατρευτικό χαρακτήρα και χρονολογείται κατά τον 5ο και 4ο αιώνα π.Χ. Τον 19ο αιώνα αποτέλεσε λημέρι του λήσταρχου Κίτσου».
Και φυσικά «το σπήλαιο δεν αποτελεί οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο. Επιλογή των ευρημάτων του εκτίθεται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου».


Θραύσμα πήλινου αγγείου, με γραπτή διακόσμηση 7.000 χρόνων!
Αρχ. Μουσείο Λαυρίου.Φωτ. Γ. Λεκάκη.

Ερωτήσεις:
Γιατί το σημαντικότατο αυτό σπήλαιο, για την ιστορία της Αττικής, και όχι μόνο, δεν αποτελεί οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο; Και δεν είναι ούτε καν επισκέψιμο; Ούτε καν προσβάσιμο;

Γιατί μόνο μια «επιλογή των ευρημάτων του εκτίθεται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου»; Πού είναι τα υπόλοιπα ευρήματα;

Έχουν γίνει ανασκαφές στα «τρία άλλα μικρά σπηλαιώδη ανοίγματα (βραχοσκεπές)»;


Φωτ. Γ. Λεκάκη.

loading...

10 thoughts on “Η Αττική κατοικείται, τουλάχιστον, εδώ και 42.000 χρόνια! (εικόνες)

  1. Η γη και ο κόσμος δημιουργήθηκε πριν 7.500 χρόνια.

    Σύμφωνα και με την επίσημη ιστοσελίδα τού πατριαρχείου Ιεροσολύμων, η αρχή τού κόσμου τοποθετείται στα 5508 π.Χ.

    Ο υπολογισμός της γίνεται βάσει των ηλικιών των Εβραίων "προπατόρων" μας που αναφέρονται στην Αγία Γραφή και του γενεαλογικού τους δένδρου, οι ρίζες τού οποίου περιγράφονται λεπτομερώς στην Γένεση (ΚΕΦ. 5).

    Η γη είναι επίπεδη και τετράγωνη!
    Επειδή είναι σχεδόν βέβαιο, πως κάποιοι αμαθείς, παρ' όλο που είναι αμφίβολο αν έχουν διαβάσει πάνω από μια σελίδα της Α. Γραφής, θα ρωτήσουν, "μα που γράφει;"

    Αποκάλυψη του Ιωάννη 7: 1-8…
    "Και μετά τούτο είδα τέσσερις αγγέλους να στέκονται στις τέσσερις γωνίες της Γης, να κρατούνε τους τέσσερις ανέμους για να μη φυσάει ο αγέρας πάνω στη Γη ούτε στη θάλασσα μήτε στα δέντρα."

    Προς αποφυγήν παρερμηνείας, δεν λέει "σε τέσσερις γωνίες της Γης", αλλά "στις τέσσερις γωνίες της Γης". Είναι δηλαδή πολύ συγκεκριμένη η αναφορά και ευδιάκριτη η διαφορά ως προς την σημασία.

    Και για να μην αμφιβάλλουμε καθόλου για την…μη σφαιρικότητα της γης, ας δούμε και τι λέει ο "Δημιουργός":
    "καὶ διασπερεῖ σε Κύριος ὁ Θεός σου εἰς πάντα τὰ ἔθνη ἀπ᾿ ἄκρου τῆς γῆς ἕως ἄκρου τῆς γῆς…" (Δευτερονόμιον, 28: 64).

    Σφαίρα με άκρα και γωνίες είναι παραλογισμός.
    Αναφορές περί άκρων της γης, είναι αρκετές μέσα στην Αγία Γραφή, τόσο στην Παλαιά Διαθήκη, όσο και στην Καινή.

  2. για τα μασονοπληρωμενα τομαρια τι εγραφε η αγια γραφη ξερεις σταγακη?

  3. ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

    ΓΕΝΕΣΙΣ ΚΕΦ. 1

    5 Και ωνόμασεν ο Θεός το φως ημέραν και το σκότος ωνόμασε νύκτα. Και έγινεν εσπέρα και έγινε πρωϊ και έκλεισεν η πρώτη ημέρα της δημιουργίας.

    14 Και είπεν ο Θεός· “ας γίνουν (ας φανούν) εις τον ουρανόν της γης φωτεινοί αστέρες, δια να φωτίζουν την γην και να χωρίζουν την ημέραν από την νύκτα. Ας είναι οι αστέρες αυτοί εις σημεία μετεωρολογικών και άλλων φαινομένων, και ας χρησιμεύουν εις κανονικήν μεταβολήν και διάκρισιν των εποχών του έτους, των ημερών και των ετών.

    19 Εγινεν εσπέρα, έγινε πρωί και συνεπληρώθη η τετάρτη ημέρα της δημιουργίας.

    ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΠΡΩΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΦΩΣ, ΤΗΝ ΠΡΩΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Ο ΗΛΙΟΣ !!!

  4. δηλαδη κατ'εσε ο ψωριαρης δημιουργηθηκε πρωτος που φερνει ελλανιο θαυματουργο νερο απο τον σειριο?

  5. ΡΕ ΕΛΕΕΙΝΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ 11.09, 3.05, ΑΠ' ΟΤΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΣΕ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΤΣΙΡΛΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ.
    ΜΗΝ ΠΟΛΥΒΙΑΖΕΣΑΙ ΟΜΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΣΕ …ΠΙΑΣΕΙ.
    ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΧΑΠΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ "ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΗ", ΑΡΑ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ "θεοι", ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ "θεου" ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ "ΠΡΟΠΑΤΟΡΑ" ΣΑΣ ΑΒΡΑΑΜ, ΤΗΣ ΣΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ. ΕΥΛΟΓΙΣΟΝ.

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  6. πολυ!!!!τρεμω απο τον φοβο μου για τον γυφτοχιμπατζη που κρυβεται
    στα λαγουμια και κατω απο τα τραπεζια.μαλλον τρεμετε τον κορυδαλλο μασονοσταγακη ετσι????
    χαχαχαχαχα
    4 κακουργηματσ ειναι αυτα εβραικη νεκροκεφαλη

  7. -Απόπειρα απάτης και απάτη τετελεσμένη κατά δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου.

    – Συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

    -Διασπορά ψευδών ειδήσεων.

    -Πρόκληση για διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος.

    -Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

    -Ψεύδη καταμήνυση και διασπορα ψευδων εδησεων………………
    κοιταξε ποιος τρεμει τα ισοβια μασονοσκυλο!!

  8. ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΤΣΑΠΕΛΑ 4.49, 5.28,
    ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΦΙΛΟΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΟΥΣ, ΜΑΣΩΝΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΓΑΛΛΙΚΑ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΑΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΘΕΣΕ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ Ν.Π.Δ.Δ. ΟΝΟΜΑΤΙ "Κ.Ι.Σ.", ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΟΡΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 110 ΧΡΟΝΙΑ? ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΘΕΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΑΡΟΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ …ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ?
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΑΣ ΣΑΣ ΟΤΙ Η "ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΡΑΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1927 ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΟΡΟ?
    ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ…ΓΝΩΡΙΖΕ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΑΡΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ, Η' ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΑΞΙΑΣ? ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΤΡΙΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ?
    ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ "ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΟ" ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΟΣΚΥΛΟ.
    ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΟ…ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η "ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε." ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΜΕ ΤΑ ΕΥΛΟΓΙΣΟΝ ΤΟΝ ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ θεου.
    ΔΕΝ ΤΟ…ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ…ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ…ΔΙΑΟΛΙΚΗ ΤΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ "ΕΘΝΙΚΗΣ" ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1841 ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΡΟΤΣΙΛΔ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΥΤΗ Η "ΕΘΝΙΚΗ" ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ "ΠΑΙΔΙ" ΤΗΣ.
    ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΟΕΒΡΑΙΟΣ, Ο ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΣΩΝΟΣΚΥΛΟ ΤΣΑΠΕΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ…ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ…ΛΙΓΑΚΙ.
    ΑΝΤΕ ΤΡΑΒΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΛΑΒΙΑ ΑΠ' ΤΟΝ ΧΡΙΑΣΤΙΑΝΟΥΛΗ…ΠΟΙΜΕΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙ ΚΙ' ΑΣΕ ΕΜΑΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΑΤΕ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ. ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΡΕΜΕΤΕ, ΜΗ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ.
    ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ "ΟΛΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ" ΤΣΑΠΕΛΑ ΤΙ… ΣΗΜΑΙΝΕΙ?
    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  9. -Απόπειρα απάτης και απάτη τετελεσμένη κατά δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου.

    – Συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

    -Διασπορά ψευδών ειδήσεων.

    -Πρόκληση για διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος.

    -Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

    -Ψεύδη καταμήνυση και διασπορα ψευδων ειδησεων

Comments are closed.