Πρόστιμο 38 εκατ. ευρώ στη ΣΕΚΑΠ του Σαββίδη, «στον αέρα» 170 εργαζόμενοι

Πρόστιμο ύψους 38 εκατ. ευρώ που αφορά σε τελωνειακές παραβάσεις επικύρωσε το Εφετείο Κομοτηνής στη ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη, με αποτέλεσμα να είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του εργοστασίου που απασχολεί 170 εργαζόμενους.

Μία υπόθεση του 2008 επανέρχεται στο προσκήνιο για το εργοστάσιο καπνού της ΣΕΚΑΠ, με πρόστιμο-μαμούθ, ύψους 38 εκατ. ευρώ, το οποίο βέβαια αφορούσε την προηγούμενη διοίκηση του εργοστασίου και σχετιζόταν με τελωνειακές παραβάσεις.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη υπόθεση είχε αποτελέσει σημείο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς θέληση της κυβέρνησης ήταν να σβήσει το πρόστιμο, καταθέτοντας και σχετική τροπολογία στη Βουλή. Η εν λόγω τροπολογία όμως δεν είχε αναδρομική ισχύ, με αποτέλεσμα το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής να επικυρώσει το πρόστιμο, το οποίο και βαραίνει πλέον τον Ιβάν Σαββίδη.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκάλεσε έκπληξη στους ανθρώπους της εταιρείας κι εκείνο μάλιστα που διεμήνυαν είναι πως αν δεν γίνει δεκτή η νέα προσφυγή που έχει υποβάλλει η ΣΕΚΑΠ, είναι αρκετά πιθανό να προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εργασία οι 170 άνθρωποι που απασχολούνται στο εργοστάσιο.

loading...

1 thought on “Πρόστιμο 38 εκατ. ευρώ στη ΣΕΚΑΠ του Σαββίδη, «στον αέρα» 170 εργαζόμενοι

  1. Ε ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ? ΘΑ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Ο ΠΟΛΥΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΘΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ 170 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΛΕΨΙΜΕΙΚΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ? ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ

Comments are closed.