ΓΕΕΘΑ: Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών μετακομίζει σε ένα μήνα στον Αυλώνα

Το μήνυμα ότι η μετακόμιση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο στον Αυλώνα μπορεί να γίνει και σε ένα μήνα έστελνε ανώτατη πηγή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
“Η μετακίνηση της 32 ΤΑΞ ΠΕΖ θέλει ένα μήνα το πολύ.” ήταν η ξεκάθαρη αποστροφή του.

Και επεξηγώντας την λογική πάνω στην οποία έχει εκπονηθεί το συγκεκριμένο πλάνο μετεγκατάστασης σημείωνε: “..Θα μετακινηθεί έτσι ώστε να είναι κοντά σε πλοία και να φορτώνεται σε χρόνους λογικούς. Εκεί που βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπορεί να επιτευχθεί αυτό. Η πρόθεση λοιπόν είναι δημιουργηθεί η βάση της στον Αυλώνα, γιατί είναι το κοντινότερο κομμάτι όπου υπάρχουν και οι απαραίτητες υποδομές.”

Σημειώνεται ότι το ζήτημα της μετακόμσης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών “Μοράβας” έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Μάλιστα μετά από δημοσιεύματα ότι έχει “κλειδώσει” για τις 26 Ιανουαρίου η μετακόμιση της, άλλες πηγές ενημέρωσης του ελληνικού πενταγώνου τόνιζαν ότι αυτό δεν είναι εφικτό να συμβεί σε διάστημα μικρότερο των τριών ετών. είναι ότι δεν είναι δυνατόν μια τέτοια κίνηση να πραγματοποιηθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Επιβεβλημένη η αναδιοργάνωση

Η ανώτατη στρατιωτική πηγή πάντως έκρουσε καμπανάκι κινδύνου αναφορικά με μια νέα αναβολή στην εφαρμογή του σχεδίου αναδιοργάνωσης: “Η υπόθεση της αναδιοργάνωσης είναι μια υπόθεση που την ακούμε από την ώρα που μπήκαμε στις σχολές. Και μονίμως κολλάει στο ίδιο ζήτημα: οι τοπικές κοινότητες και οι τοπικοί βουλευτές. Δεν μπορεί όμως ο Στρατός Ξηράς να λειτουργεί μονίμως υπό αυτό το πρίσμα.”

Πρόσθετε δε ότι: “…θα πρεπει να φέρουμε τον στρατό σε επίπεδο και χωροταξία που να μπορούμε να τον συντηρούμε με τα χρήματα που έχουμε.” Ανέφερε μάλιστα ότι η χαμηλή στελέχωση, 35% με 40%, των μονάδων του Στρατού Ξηράς στην καλυτερη περιπτωση στελεχωμένες με 35-40%, καθιστά μόνοδρομο τις συγχωνεύσεις διότι όπως τόνιζε: “Στα δικα μας δεδομένα οι επιχειρήσεις γίνονται σε ώρες. Ότι δεν γίνεται σε αυτό το δάστημα δεν το έχεις. Σε αυτή τη μεθοδευση θα συμπτυχθούν σε πολυδύναμα καποια στρατοπεδα.”

onalert.gr

loading...