26 έξυπνα και διαχρονικά κόλπα που είναι χρήσιμα σήμερα όπως ήταν και το 1880

Στη σημερινή εποχή, με το διαδίκτυο να ξεχειλίζει από κάθε λογής πληροφορίες, είναι εύκολο να λύσουμε οποιαδήποτε απορία μας. Τι γινόταν, όμως, στο παρελθόν;

Το 1880 η εταιρία τσιγάρων Gallaher είχε υιοθετήσει έναν έξυπνο τρόπο για να προσεγγίσει πελάτες. Ενσωμάτωνε στο πακέτο της κι ένα “κόλπο” για να λύνονται καθημερινοί μπελάδες.

Και μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, αλλά τα μυστικά που μοιράζονταν τότε με τους πελάτες της, είναι διαχρονικά! Θα σας φανούν πολύ χρήσιμα!

1. Πως να δέσετε σωστά έναν επίδεσμο.

Ακουμπήστε το πόδι σας ψηλά, πάνω σε μια καθαρή πετσέτα. Ξεκινήστε να τυλίγετε τον επίδεσμο πρώτα από πάνω, γύρω κι ύστερα πίσω από το πόδι, σπειροειδώς. Στο τέλος, στερεώστε τον επίδεσμο ακριβώς κάτω από τον αστράγαλο.

2. Αντισταθμίστε τη διαφορά στα παπούτσια σας.

Αν νιώθετε πως τα παπούτσια σας δεν είναι όμοια, μπορείτε να κάνετε ένα κόλπο για να περπατάτε άνετα. Κόψτε ένα κομμάτι βελούδο κι εφαρμόστε το πίσω στη φτέρνα με προσοχή. Μπορείτε να το κολλήσετε κιόλας με μια ισχυρή κόλλα. Έτσι θα αντισταθμίσετε τις μικρές διαφορές που μπορεί να έχουν τα παπούτσια σας μεταξύ τους.

3. Αυξήστε τη δύναμη των πνευμόνων σας.

Ισιώστε το κορμί σας και τεντώστε το κεφάλι σας προς τα πίσω. Εισπνεύστε βαθιά, μέχρι οι πνεύμονες να διογκωθούν πλήρως και εκπνεύστε. Επαναλάβετε την άσκηση πρωί και βράδυ.

4. Πως θα καταλάβετε τον καιρό.

Ρίξτε μια ματιά στον πρωινό ουρανό. Αν υπάρχει σύννεφο στον ορίζοντα, παρακολουθήστε την πορεία του. Αν αυτό σταδιακά μεγαλώνει, τότε σίγουρα θα βρέξει. Αν όχι, τότε δεν έχετε να ανησυχείτε για κακοκαιρία.

5. Πως να στερεώσετε ένα καπάκι κατσαρόλας.

Στερεώστε ένα μανταλάκι στην κατσαρόλα κι αφήστε το καπάκι της να ακουμπήσει εκεί πάνω. Έτσι θα την έχετε όσο ανοιχτή επιθυμείτε!

6. Πως θα ανάψετε φωτιά χωρίς ξύλα!

Ένα καλό προσάναμμα για τη φωτιά σας είναι φύλλα χαρτιού, τα οποία θα τα έχετε στρίψει όπως δείχνει και η φωτογραφία.

7. Εμποδίστε τα γυαλιά σας να θολώσουν.

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο να θολώνουν τα γυαλιά οράσεως. Αν, όμως, τα σαπουνίζετε καθημερινά με σαπούνι, ένα λεπτό, αόρατο φιλμ σαπουνιού μένει στην επιφάνεια τους και τα προστατεύει από το να θολώσουν!

8. Πως θα γλιτώσετε τις μύγες.

Ρίξτε λίγο βόρακα στο καλάθι των αχρήστων σας. Έτσι θα γλιτώσετε τις ενοχλητικές μύγες.

9. Πως θα προσανατολιστείτε, κρατώντας μόνο ένα ρολόι.

Στρέψτε το χέρι με το ρολόι προς τον ήλιο. Τοποθετήστε σταυρωτά ένα χορταράκι ή ένα σύρμα μεταξύ της ώρας που δείχνει το ρολόι σας και του “12” που έχει ευθυγραμμιστεί με τον ήλιο. Εκεί που κάνει γωνία, είναι ο νότος.

10. Θεραπεύστε το διάστρεμμα.

Κρατήστε το πόδι σας ψηλά και δεμένο με έναν νωπό επίδεσμο. Για να τον κρατήσετε μάλιστα βρεγμένο, χωρίς να χρειαστεί να τον αλλάζετε κάθε τόσο, βουτήξτε τη μία του άκρη σε μια κανάτα με νερό.

11. Πως θα κουβαλήσετε μια βαριά κανάτα.

Ο σωστός τρόπος να κρατήσετε μια βαριά κανάτα, είναι να την έχετε κατακόρυφα. Έτσι το βάρος κατανέμεται ομοιόμορφα και δεν κινδυνεύετε να χυθεί το περιεχόμενό του.

12. Πως θα βγάλετε μακριά καρφιά.

Πολλές φορές είναι δύσκολο να αφαιρέσετε μεγάλα καρφιά από το ξύλο. Στην περίπτωση αυτή, οφείλετε να εφαρμόσετε το χρυσό κανόνα της μηχανικής. Μην προσπαθήσετε να τραβήξετε απευθείας το καρφί. Χρησιμοποιήστε ως βάση ένα κομμάτι ξύλου, αυξάνοντας έτσι την απόσταση μεταξύ εργαλείου και καρφιού και τραβήξτε. Θα βγει ευκολότερα!

13. Πως θα ανιχνεύσετε μια διαρροή αερίου.

Αλείψτε το σωλήνα του αερίου με σαπούνι. Αν εμφανιστούν φυσαλίδες, σημαίνει ότι έχετε διαρροή.

14. Πως να παγώσετε το κρασί, χωρίς πάγο.

Τυλίξτε το μπουκάλι με ένα βαμβακερό ύφασμα και βάλτε το κάτω από το κρύο νερό της βρύσης. Σε δέκα περίπου λεπτά θα έχετε το κρύο σας κρασάκι έτοιμο!

15. Πως θα βράσετε σπασμένα αυγά!

Προσθέστε λίγο ξύδι στο νερό και τα αυγά θα βράσουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα!

16. Πως θα προστατεύσετε ένα πολύτιμο βάζο.

Αυξήστε το βάρος του γεμίζοντάς το με άμμο. Έτσι ελαχιστοποιείτε τον κίνδυνο να σας πέσει και να σπάσει.

17. Αφαιρέστε λεκέδες από θαλασσινό νερό από τα καφέ σας παπούτσια.

Διαλύστε ένα κομμάτι σόδας στο μέγεθος ενός κάστανου, με δύο κουταλιές ζεστό γάλα. Όταν στεγνώσουν τα παπούτσια σας, γυαλίστε τα με το σκεύασμα και θα φύγουν αμέσως οι λεκέδες.

18. Πως θα καθαρίσετε μια ελαιογραφία.

Ξεσκονίστε τον πίνακα κι ύστερα τρίψτε τον απαλά με μια καθαρισμένη ωμή πατάτα. Θα γίνει σαν καινούριος.

19. Πως θα διατηρήσετε κομμένα λουλούδια.

Τοποθετήστε τα σε ζεστό νερό για λίγο. Ύστερα, κόψτε λίγο τα άκρα τους και βάλτε τα σε κρύο νερό. Θα ξανανιώσουν!

20. Πως θα ελέγξετε αν είναι φρέσκος ένας αστακός.

Την ώρα που τον βράζετε, τραβήξτε προς τα πίσω την ουρά του κι αφήστε την. Αν επιστρέψει απότομα στην αρχική της θέση, τότε ο αστακός είναι φρεσκότατος. Αν γυρίσει αργά, τότε όχι.

21. Πως θα κόψετε φρέσκο ψωμί σε λεπτές φέτες.

Βουτήξτε το μαχαίρι του ψωμιού σε καυτό νερό κι ύστερα σκουπίστε το. Όσο θα είναι ζεστό το μαχαίρι, θα μπορέσει να κόψει τις φέτες του ψωμιού όπως τις θέλετε.

22. Πως θα μαζέψετε σπασμένα γυαλιά.

Μαζέψτε τα θραύσματα γυαλιού με ένα βρεγμένο πανί. Έτσι θα μπορέσετε να μαζέψετε και τα πιο μικρά θραύσματα, που δεν πιάνει εύκολα το μάτι.

23. Πως θα καθαρίσετε καινούρια παπούτσια.

Μια εύκολη μέθοδος είναι να τα τρίψετε με μισό λεμόνι κι αφού στεγνώσουν να περάσετε και το βερνίκι.

24. Πως θα βγάλετε ένα δαχτυλίδι που κόλλησε στο χέρι.

Απλώστε σαπούνι στο χέρι σας και προσπαθήστε να βγάλετε το δαχτυλίδι. Αν δεν είναι πολύ πρησμένες οι αρθρώσεις σας, τότε θα τα καταφέρετε. Αν όχι, τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν κοσμηματοπώλη.

25. Πως θα χωρέσετε ένα κερί σε στενή βάση.

Βυθίστε τον πάτο του κεριού σε ζεστό νερό. Όταν μαλακώσει, μπορείτε να στενέψετε τη βάση του ώστε να χωρέσει στο κηροπήγιό σας.

26. Πως θα ξεκολλήσετε ποτήρια.

loading...