Παραλύει η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

«Ρολά» κατεβάζει την Πέμπτη ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Τα Συνδικάτα απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή ώστε να “στείλουν ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση, δανειστές και ΣΕΒ ότι διεκδικούν”:
– Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά του κατώτατου μισθού τουλάχιστον στα 751 ευρώ
– Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα
– Καμία παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας
– Όχι στη μείωση του αφορολόγητου
– Απαγόρευση πλειστηριασμών για κάθε λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη
– Ποτέ ανοιχτά καταστήματα Κυριακές και Αργίες
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν φορείς επιστημόνων, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και το ΠΑΜΕ που διοργανώνει ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:30 π.μ. Επίσης, στις 10:30 το πρωί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο Μουσείο τα πρωτοβάθμια σωματεία.
Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής για να διευκολύνουν την πρόσβαση των πολιτών στις κινητοποιήσεις. Οι συρμοί του ηλεκτρικού θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ οι συρμοί του μετρό και του τραμ, από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ, λόγω στάσεων εργασίας που εξήγγειλε το συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΑ και η ένωση εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τα οποία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων διεκδικούν:
«Άμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, έτους 2018, για να ανατραπούν εδώ και τώρα οι δραματικές περικοπές των κοινωνικών δικαιωμάτων και η σχεδιαζόμενη φοροκαταιγίδα.
Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχα το δικαίωμα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα απεργίας και διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών».
Χωρίς τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο την Πέμπτη
Αναστέλλονται σιδηροδρομικά και οδικά δρομολόγια στο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης, που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ.
Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο από αύριο τα μεσάνυχτα έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Ειδικότερα, ματαιώνονται τα βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.
Οι αμαξοστοιχίες 600/601 (από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) που αναχωρούν στις 23:55 και 23:00 αντίστοιχα, το βράδυ της Πέμπτης, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας.
Δεμένα και τα πλοία στα λιμάνια
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας την Πέμπτη. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τροποποιήσεις και αλλαγές δρομολογίων των εταιρειών.
«Η διάλυση του ΝΑΤ και η αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων και η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία των ναυτικών με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση.
Σε όλα τα λιμάνια της χώρας θα υπάρχει περιφρούρηση της απεργίας από ομάδες ναυτεργατών.
Με προσωπικό ασφαλείας θα διεξάγονται τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη.
Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΘ, θα κυκλοφορήσουν 75 λεωφορεία ανά βάρδια. Κάθε γραμμή θα εξυπηρετείται από ένα λεωφορείο, ενώ κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα νυχτερινά δρομολόγια της γραμμής 78Ν. Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα λειτουργεί κανονικά το σύστημα τηλεματικής στις στάσεις.

loading...

9 thoughts on “Παραλύει η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

  1. χχαχαχχαχαχ;αχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχα

    χχαχαχχαχαχ;αχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχα

  2. Κλεινω 7 χρονια που δε πληρωσα δοση στη τράπεζα και εβαλα τα λεφτα στην ακρη για δυσκολη στιγμη. 7χ12χ950=79,800 ευρω. και αυριο να μου το κατασχεσουν, παλι κερδισμενος ειμαι. Αλλα με αυτους τους ρυθμους και για πρωτη κατοικια δε προκειται να ασχοληθουν μαζι μου για αλλα 7 χρονια. Μεχρι τοτε θα μενω τσαμπα στο σπιτι μου. Σε 7 χρονια θα εχω μαζεψει αρκετα για να αγορασω καλυτερο σπιτι μετροιτης κιολας. Μονο τα προβατα περιμενουν στις ουρες της εφοριας και στις τραπεζες για να πληρωσουν τους Καρανικες και τις σαπιες τραπεζες. Ολα αυτα τα προβατα, φοβουνται να τολμησουν και για αυτο θα ειναι παντα προβατα.

  3. 24 η απεργια και πουτσες μπλε , παιχνιδακια των συνδικαλιστων, οταν έπρεπε να καει το συμπαν απο τις απεργιες αυτοι τηρουσαν τις γραμμες των μνημονιακων κομματων

  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  5. ΑΠΟ ΤΟ 10 ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΙΣΑΜΕ 50 ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΜΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ ΙΣΑΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ, ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΘΑΤΑΝ ΤΩΡΑ ΑΛΛΟΥ, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ..

  6. ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΟΥΣ….

    ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ,ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ,ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ,ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΥΠΗΚΟΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΣΤΟ ΦΕΚ 1-2 ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΟΡΚΙΖΑΝ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΝ ΟΘΩΝΑ,ΔΕΙΤΕ http://alfeiospotamos.gr/?p=21479

    ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΕ ΓΙΑΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΗ…???

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Η ΑΚΟΜΗ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΡΕΣΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΘΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΚΑΒΑΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ,ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ…

    ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΚΟΥΑ ΟΡΓΑΝΑ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΠΟΥ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΒΡΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΔΟΛΙΑ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2% ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 55% ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ…

    ΕΛΕΕΙΝΟΙ…!!!!

  7. Εσυ τι φωναζεις ρε εβραιοχαφιε?
    Οι ραββινοι σε πληρωνουν

  8. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΘΕ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΗΣΕΙ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,ΕΥΓΕΝΕΙΑ,ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ…

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ Η ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ,ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΥΦΤΟΙ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ Η ΕΦΙΑΛΤΕΣ…

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ…!!!!

  9. "Νοημονες ελληνες" θεωρεις αυτους που πιστευουν εναν γυφτοχιμπατζη που κοριιδεψε τους αμερικανους και τους πηρε 3 τρις?? Η οτι φερνει ελλανιο νερο απο τον σειριο και θεραπευει τον καρκινο????
    Αει στο διαλο εβραικη νεκροκεφαλη

Comments are closed.