Αλ. Τσίπρας: «Το 2018 θα είναι χρόνος-ορόσημο για την Ελλάδα»

Ο πρωθυπουργός, πρωτοχρονιάτικο τηλεοπτικό μήνυμα του, αναφέρθηκε στις θυσίες του ελληνικού λαού, στη μάχη που έδωσε η κυβέρνηση το 2017 για να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια και διαβεβαίωσε ότι το 2018 δεν θα είναι 2008, δεν θα επιστρέψουμε στο καθεστώς που γέννησε την ελληνική τραγωδία.

 Ορόσημο για τη χώρα το 2018

«Στην αυγή του νέου χρόνου συνηθίζουμε να μοιραζόμαστε ελπίδες, προσδοκίες, ευχές, όνειρα για το αύριο», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Σήμερα, όμως, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας, μια βεβαιότητα: Ο χρόνος που έρχεται θα είναι χρόνος ορόσημο για τη χώρα. Μετά από σχεδόν μια οκταετία, βγαίνουμε επιτέλους από τα μνημόνια και ανασαίνουμε. Αφήνουμε πίσω μας οριστικά την εποχή της επιτροπείας, των σκληρών μέτρων και των ταπεινώσεων. Και αυτός είναι ένας σπουδαίος λόγος για να αισιοδοξούμε ότι το 2018 θα είναι μια καλή χρονιά για τη χώρα μας και για το λαό μας».

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι για να φτάσουμε εδώ χρειάστηκε να υποβληθεί ο λαός μας σε μεγάλες θυσίες, αλλά και η κυβέρνηση έδωσε σκληρή μάχη, και πιο συγκεκριμένα, «χρειάστηκε να δώσουν εκατομμύρια άνθρωποι το δικό τους δίκαιο αγώνα, για να ξεφύγουμε από τον βάλτο. Αλλά και από τη δική μας μεριά, χρειάστηκε να δοθεί και δίνεται σκληρή μάχη σε δυο μέτωπα.
Στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης από τη μια, απέναντι στις ακρότητες των δανειστών. Αλλά και στο εσωτερικό μέτωπο, απέναντι στις παθογένειες, στις στρεβλώσεις, στην ευνοιοκρατία, στον κομματισμό, στη διαπλοκή και στη διαφθορά, σε όλα όσα μας κρατούσαν για χρόνια καθηλωμένους».
 Το σκοτάδι το αφήσαμε πίσω

Τόνισε επίσης πως δεν έχει σκοπό να θριαμβολογήσει, διότι ξέρει, όπως και ο καθένας, πόσα προβλήματα βρίσκονται ακόμη μπροστά μας και πόση προσπάθεια χρειάζεται για να φτάσει η ανάπτυξη από τους αριθμούς στους ανθρώπους και σε κάθε σπίτι ξεχωριστά και σημείωσε: «Ξέρω, όμως, επίσης, και ο καθένας μας πρέπει να ξέρει, ότι το σκοτάδι το αφήσαμε πίσω. Το καθεστώς που επιβλήθηκε στη χώρα το 2010, το 2018 επιτέλους τελειώνει».
 Το 2018 δεν θα είναι 2008

Παράλληλα μια άλλη βεβαιότητα «είναι ότι το 2018 δεν θα είναι και δεν πρέπει να γίνει 2008. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε και δε θα επιστρέψουμε στο καθεστώς που γέννησε την ελληνική τραγωδία. Στην ανάπτυξη για τους λίγους και στα ψίχουλα για τους πολλούς. Στα συμπλέγματα πολιτικής εξουσίας και οικονομικής δύναμης, και στα τζάκια που υπονόμευσαν την οικονομία, τη δημοκρατία και τη χώρα».

Μάχη για να βγει η Ελλάδα από την κρίση με την κοινωνία όρθια

Αναφερόμενος στο 2017 ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση έδωσε μια δύσκολη μάχη για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, με την κοινωνία όρθια και πρόσθεσε: «Δώσαμε, όμως, και ένα δείγμα γραφής μιας άλλης πολιτικής. Μιας πολιτικής που βάζει το συμφέρον της χώρας και των πολλών πάνω από τα συμφέροντα μιας καλομαθημένης ολιγαρχίας».
 Η οικονομία πήρε πάλι μπροστά

Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης έδωσε απτά αποτελέσματα, επισήμανε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε χαρακτηριστικά:
-Η οικονομία πήρε πάλι μπροστά, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία.
-Η ανεργία μειώθηκε αισθητά.
-Η Ελλάδα βρήκε πάλι τη θέση της στη διεθνή σκηνή. Δεν είναι πλέον αιτία προβλημάτων, αλλά καταλύτης λύσεων, ενώ η ελπίδα και η αισιοδοξία επανέρχεται, δειλά αλλά σταθερά, στη βασανισμένη από τα σκληρά μέτρα κοινωνία μας.
-Το κοινωνικό μέρισμα έδωσε μια ανάσα σε εκατομμύρια συμπολίτες μας.
-Το κοινωνικό κράτος κάνει βήματα, παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες.
-Οι μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, στην Παιδεία, στη δημόσια διοίκηση, προχωρούν με αποφασιστικότητα και παρά τις αντιδράσεις της παλιάς πολιτικής ελίτ.
 Ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη

Τέλος, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι αυτή την πολιτική θα συνεχίσει η κυβέρνηση, λέγοντας: «Αυτή την πολιτική θα συνεχίσουμε. Με νέες δυνάμεις, αλλά και με τις νέες δυνατότητες, που συνεπάγεται το τέλος της επιτροπείας. Γιατί η ανάπτυξη χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη δεν έχει ούτε βάθος, ούτε προοπτική, ούτε καν νόημα. Γιατί η ανισότητα δεν είναι νόμος της φύσης. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που προπαγανδίζει σήμερα την καταστροφή, για να επιτύχει αύριο την παλινόρθωση. Αλλά δε θα το αφήσουμε να συμβεί. Δε θα αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω».

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε σε όλες και σε όλους «δημιουργικό, ειρηνικό, και ευτυχισμένο το 2018, με αισιοδοξία, με τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα μπαίνει σε ένα δρόμο δημοκρατικής κανονικότητας, οικονομικής προόδου, ισότητας και δικαιοσύνης, αλλά και με την επίγνωση ότι τίποτε δεν θα μας χαριστεί αν δεν το διεκδικήσουμε με τη σκληρή δουλειά και τον αγώνα μας».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

 1. Σωστά, τα ... "τζάκια" έσβησαν! Το άσχημο είναι πως άναψαν οι ... "φουφούδες" και δυστυχώς ... "καπνίζουν" ... Καλή Χρονιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ενα γ@μοσταυρίδι ακόμα στην αρχή του 2018 στον ψεύτη ανθέλληνα πρωθυπουργό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΣΙΠΡΑ, ΟΡΟΣΗΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΑΤΟ- ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΟΥ.

  ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ " ΜΑΧΕΣ " ΜΙΛΑΣ ?

  ΕΣΥ ΥΠΕΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΛΗΤΗ !

  ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΛΑΣ ΑΛΗΤΗ ?

  ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΟΤΑΝ ΕΣΥ, ΣΑΝ ΣΚΑΤΟ- ΕΒΡΑΙΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΦΟΡΟΥΣ ?

  ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ " ΑΓΟΡΕΣ " ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ, ΤΟ ΠΕΡΝΑΣ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕ ΠΑΛΙΟ- ΨΕΥΤΗ ?

  Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΕ ΜΕ ΤΟΚΟ 2% , ΕΝΩ ΟΙ "ΑΓΟΡΕΣ" ΘΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΜΕ 5% , ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ !

  ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΞΕΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΟΠΑΝΕ !

  ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ, ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ " ΞΕΧΡΕΩΝΕΤΕ " ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΥΠΕΡ-ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΕΠ ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ- ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ !

  ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 6 ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ??

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ ? ΣΟΥ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΝΤΡΑΓΚΙ & ΜΕΡΚΕΛ, ΚΙ' ΕΣΥ, ΣΑΝ ΚΑΛΟ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΟΥ ΜΙΣΕΙΣ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΥΠΑΚΟΥΣ ΠΑΛΙΟ- ΒΡΩΜΙΑΡΗ .....

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΑΓΑΘΩΝ, 99%, ΚΙ' ΑΥΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΛΙΟ- ΚΛΕΦΤΕΣ !

  ΤΣΙΠΡΑ, ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ, ΤΟ 2018 ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙΣ ΚΙ' ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΗ ΣΟΥ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΗΤΑΡΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ ΟΛΟΥΣ !

  ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΛΥΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΙΝΑ, ΥΓΕΙΑ, ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ.

  ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ !

  ΜΕ ΑΓΑΠΗ

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. οροσημο Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ "ΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΚΑΘΙΚΙΑ-ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΘΑ ΓΡΑΦΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΓΩ Ο ΠΟΡΔΗΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΩ ΟΛΟΥΣ.

  ΚΑΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ


  ΑΞΕΛ ΤΣΙΠΡΑΧ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΣ Ε.ΣΥ ΒΡΩΜΑ 'ΑΓΓΕΛΙΚΗ'ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΙΝΑΦΙ ΣΟΥ ΣΚΟΥΛΗΚΑΝΤΕΡΑ ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΣΚΟΥΡΑΝΤΖΟ

  ΜΑΝΕΣΗ ΕΛΕΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΧΕΤΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΑ .ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΜΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. θελει η φουτανα αγγελικη του ψωρρα να κρυφτει και δεν την αφηνει το μαμηση

  τα παιδακια του καθε ανθρωπου τι σου φταινε μωρη πορνη

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]