ΓΑΛΑΝΗΣ – Η Ελλάδα όμηρος των δυτικών συμφερόντων από το 1940

Το μεγάλο ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου ξεκίνησε με τη “Σύμβαση Cooper” (Α.Ν. 2220/1940 – ΦΕΚ 65/Α’/17.02.1940) και με την εγκληματική σιωπή όλων των Κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Με την σύμβαση αυτήν του 1940 που έληξε το 2010, όλος ο υδάτινος, ο υπόγειος και ο υποθαλάσσιος
πλούτος, όπως τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά» (σίδηρος, χρώμιο, νικέλιο, αλουμίνιο, άλλα μεταλλεύματα, πετρέλαιο, αέριο κλπ), τέθηκαν υπό την αιγίδα ενός Αμερικάνικου consortium εταιρειών και τότε σκόπιμα “πάγωσαν” για 50 χρόνια κάθε εξόρυξη πλούτου από την Ελλάδα!!!
      Το 2010 τη σκυτάλη παρέλαβε ο δικός τους άνθρωπος, Γ.Α. Παπανδρέου, προωθώντας νέες συμβάσεις με επαχθείς όρους που μας οδηγούν στην πτώχευση και τα μνημόνια και κρατούν την Ελλάδα σε ομηρεία. Τα σχέδια των πολυεθνικών για τα πετρέλαια μπήκαν σε εφαρμογή το 2011 όταν η Χίλαρι Κλίντον επισκέφθηκε στην Ελλάδα τον πρωθυπουργό Γ.Α.Π. με θέμα την ενέργεια. Επίσης με βάση τα διαβαθμισμένα έγγραφα του Λευκού Οίκου αποκαλύφθηκαν οι διάλογοι των Αμερικανών αξιωματούχων με τους Έλληνες το 1975 για σύναψη συμφωνιών και συνεκμετάλλευση!!! των μεγάλων και πολλών κοιτασμάτων στο Αιγαίο.
      Ο διακεκριμένος καθ. του Παν/μίου Πατρών κ. Ζελελίδης, με τεράστια εμπειρία στην έρευνα των κοιτασμάτων εκτιμά πως ο πλούτος από τα κοιτάσματα ξεπερνάει το 1 τρις και είναι τριπλάσιος ή και τετραπλάσιος του χρέους. Μόνο τα παράπλευρα οφέλη είναι περισσότερα από την ίδια την αποπληρωμή του χρέους. Επίσης εάν εκμεταλλευτούμε και τους υδρίτες (στο Καστελόριζο) θα έχουμε 5 τρις κυβικά μέτρα μεθανίου. Οι ΗΠΑ όμως περικυκλώνουν την Ελλάδα με βάσεις. Εκτός από την αεροπορική βάση της Σούδας, (η οποία αναβαθμίζεται μετά την αποχώρησή τους από τη βάση του Ιντζιρλίκ), θα εκμεταλλεύονται τα Ναυπηγεία της Σύρου για τις ανάγκες του στόλου τους, καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που θεωρείται στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ.
      Ο Ελληνικός λαός είναι υπεύθυνος για την αδράνεια που δείχνει σ’ αυτή την ομηρεία, γιατί έχασε τον πατριωτισμό του, ξέχασε την ιστορία και τη γλώσσα του, έδιωξε τον Θεό και την Ορθοδοξία και ασπάστηκε Μασονίες, Δωδεκαθεϊσμούς και αιρέσεις, έγινε φιλοχρήματος, φιλήδονος και αλλοτριώνεται. Χρειάζονται προσωπικότητες έξω από το πολιτικό κατεστημένο και τις διαπλοκές, με ψυχικό σθένος και πατριωτικό φρόνιμα, άξιοι και ικανοί να καθοδηγήσουν στη σωστή κατεύθυνση και να εμψυχώσουν με πνεύμα αντίστασης. Υπάρχουν τέτοιες Κινήσεις που συσπειρώνονται και πρέπει να τις στηρίξουμε.

Ανδρέας Γαλάνης

loading...

1 thought on “ΓΑΛΑΝΗΣ – Η Ελλάδα όμηρος των δυτικών συμφερόντων από το 1940

  1. ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ?

    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΟΥΠΕΡ ?

    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΤΟ 1940, ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΗΡΩΪΚΑ, ΕΝΩ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΟΥ ΕΣΚΑΒΑΝ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ !

    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ?

    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕ ?

    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ή, Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ?

    ΜΕΤΑ ΤΟΝ μίστερ ΡΑΛΛΗ, ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ο μίστερ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΕΡΥΒΑΚΗΣ, ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΤΕ.

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΜΑΝΤΑΜ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ…..

    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟΝ μίστερ ΒΕΡΥΒΑΚΗ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΩΜΗ
    ΚΑΙ ΚΥΝΙΚΗ :

    " ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ?? "

    ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΘΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ?

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑΙΟ ΚΑΙ ΘΛΙΜΜΕΝΟ ΛΑΟ, ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΤΕ ΚΙ' ΑΠΟ ΠΑΝΩ ??

    ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΤΕΡΑΣ ΕΙΣΘΕ ??

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ, ΕΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΤΟΤΕ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ.

    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΓΙΑ Ν' ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΑΓΑΘΑ ΤΟΥΣ.

    ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΩΝ, ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΤΑΘΕΣΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ.

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΗΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ, ΕΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΣΘΕ ΠΑΡΘΕΝΟΣ ?

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΘΕΟ ΜΙΛΑΤΕ ??

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΘΕΟ ΙΕΧΩΒΑ- ΓΙΑΧΒΕ, ΠΟΥ ΕΣΦΑΞΕ 40.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ, 70.ΟΟΟ.000 ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ??

    ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ, ΤΙΣ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ, ΤΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΘΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΘΕΟΥ ΙΑΧΩΒΑ- ΓΙΑΧΒΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ …

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ, ΕΣΦΑΖΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

    ΕΡΕΥΝΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ…..

    ΘΥΜΙΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΗΤΗ ΣΚΥΘΟΥΠΟΛΗ, ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΓΙΑΧΒΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΩΜΗ ΒΙΑ….

    ΕΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΜΑΣ ?

    ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΡΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΜΑΣ ?

    ΓΙΑΤΙ ΌΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΛΕΝΕΣΘΕ ΜΕ ΑΚΟΥΑ-ΦΟΡΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ !!

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Comments are closed.