«Σηκώνει τα χέρια ψηλά» για το προσφυγικό ο Μουζάλας: Σήμερα έκανε καλό καιρό και είχαμε 175 αφίξεις στη Λέσβο!

«Η πολιτεία δεν έχει μαγικά ραβδιά, επειδή αυξήθηκαν οι ροές ξαφνικά» λέει ο υπουργός - Ζητάει από την Ευρώπη «να σταματήσει την υποκρισία της» για τους ασυνόδευτους ανηλίκους

Χριστούγεννα στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας σήμερα για τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. Ο υπουργός συναντήθηκε και συζήτησε με εργαζόμενους στη Μόρια και συντόνισε το έργο της καλυτέρευσης των συνθηκών ζωής στον καταυλισμό.


Αργά το απόγευμα μίλησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνοντας ότι «στη Μόρια υπήρξε περίοδος που ακροβατούσαμε στα όρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σήμερα καταβάλλουμε μια τεράστια προσπάθεια βελτίωσης. Η σημερινή κατάσταση απέχει βέβαια από αυτό που θέλουμε, πιστεύουμε όμως ότι θα τα καταφέρουμε και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου η κατάσταση στη Μόρια θα είναι και πάλι μια κατάσταση, η οποία θα τείνει προς το κανονικό. Και λέω ότι θα τείνει προς το κανονικό, γιατί όλα εξαρτώνται από τις ροές. Σήμερα, ημέρα Χριστουγέννων έκανε καλό καιρό και από το πρωί είχαμε αφίξεις 175 ανθρώπων στη Λέσβο».

Αναφερόμενος στην προσπάθεια αποσυμφόρησης του νησιού και ιδιαίτερα του καταυλισμού στη Μόριας ο κ. Μουζάλας υποστήριξε ότι «αυτούς που είναι ευάλωτοι και βάσει της συμφωνίας Ευρώπης - Τουρκίας μπορούν να μεταφερθούν, μεταφέρονται στην Αθήνα, στην ενδοχώρα. Θα συνεχίσουμε έτσι, το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα συνεχίσουμε έτσι και ότι θα τα καταφέρουμε».
Για την βελτίωση των υποδομών

Σχετικά με τα έργα βελτίωσης των συνθηκών στον καταυλισμό ο υπουργός είπε πως «εδώ έξω υπήρχαν ατομικές σκηνές, έχουν φύγει επειδή ακριβώς φέραμε σπιτάκια. Θα φέρουμε κι άλλα σπιτάκια. Ελπίζω να μην έχουμε τις ίδιες ανόητες και εμπαθείς αντιδράσεις. Θα φέρουμε καινούργιες χημικές τουαλέτες. Το πρωί οι τουαλέτες είναι καθαρές. Αλλά με όλον αυτόν τον υπερπληθυσμό πόση ώρα μπορούν να διατηρηθούν καθαρές; Δημιουργούμε συνέχεια καινούργιες υποδομές ώστε να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες».

Απαντώντας στο ερώτημα για τις αντιδράσεις μερίδας της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης σχετικά με την συνεχή εγκατάσταση οικίσκων και κατά πόσο αυτές είναι δικαιολογημένες αφού μεταφράζονται σε παγιοποίηση της κατάστασης των εφτά - οκτώ χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο νησί, ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι «τα καινούργια σπιτάκια άδειασαν τις σκηνές. Δεν φέραμε καινούργιους ανθρώπους στο νησί. Στις σκηνές υπήρχαν 500 άνθρωποι, αυτοί μπήκαν σε σπιτάκια. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Δεν μιλάμε για επέκταση του καταυλισμού, μιλάμε για βελτίωση των συνθηκών ζωής. Αυτοί που υποκριτικά μέχρι σήμερα μιλάγανε για βελτίωση των συνθηκών ζωής σε πολλές κινήσεις που κάνουμε για να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής στέκονται αντίθετοι. Η αποσυμφόρηση θα συνεχίσει μέσα στα όρια της συμφωνίας Ευρώπης-Τουρκίας. Ειδάλλως δεν έχει κανείς παρά να πει καθαρά να μην υπάρχει η συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας. Αυτό σημαίνει ότι η Μυτιλήνη θα γυρίσει στο 2015 με αφίξεις εφτά χιλιάδων ανθρώπων καθημερινά».

Σχετικά με το γιατί οι οικίσκοι δεν ήρθαν νωρίτερα αλλά μεταφέρθηκαν μέσα στο Δεκέμβριο ξανά ο υπουργός είπε πως «οι οικίσκοι για να παραγγελθούν θέλουν χρόνο. Οι οικίσκοι για να συμφωνηθούν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλουν χρόνο. Για να μεταφερθούν θέλουν χρόνο. Όμως για να σαμποταριστεί η μεταφορά τους δεν θέλουν καθόλου χρόνο. Κι έχουμε κι άλλους οικίσκους που θα φέρουμε, αλλά πρέπει να ρίξεις βάσεις για να τοποθετηθούν. Δεν φέρνεις τους οικίσκους σαν να είναι λέγκο και τους παρατάς. Επίσης πρέπει να βγάλεις κόσμο από τις σκηνές και πρέπει κάπου να τους έχεις μέχρι να βάλεις τους οικίσκους. Το έχω πει, ταχυδακτυλουργοί δεν υπάρχουν, υπάρχει πολύ σκληρή δουλειά, υπάρχει πολύς κόπος, πολύ μεγάλη προσπάθεια με αποτυχίες και επιτυχίες».

Σχετικά με την επίσκεψη Ερντογάν

Ο κ. Μουζάλας κλήθηκε από το ΑΠΕ ΜΠΕ να απαντήσει αν η πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν αλλάζει σε τίποτα το μέχρι τώρα καθεστώς στην εφαρμογή της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Όπως σημείωσε ο κ. Μουζάλας «ο πρωθυπουργός με τον Ερντογάν συζητήσανε στο δικό τους επίπεδο ζητήματα βελτίωσης της συνθήκης. Θέσαμε και κάποια συγκεκριμένα αιτήματα. Όλα αυτά όμως χρειάζονται χρόνο για να γίνουν, αλλά νομίζω ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις».

Όσον αφορά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μουζάλα στην Τουρκία ο υπουργός είπε ότι αυτή έγινε «στα πλαίσια της οργάνωσης των όσων συζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον κ. Ερντογάν. Προχωρήσαμε, είπε ο κ. Μουζάλας, σε ένα επίπεδο πιο κάτω από το επίπεδο πρωθυπουργών, για να οργανωθούν τα τεχνικά κλιμάκια και να βρούμε τεχνικούς τρόπους που να βοηθούν στην αποσυμφόρηση χωρίς να καταλύεται η συνθήκη».

«Θα υπάρξει δηλαδή συνέχιση της επαναπροώθησης ανθρώπων που δεν έχουν σε δεύτερο επίπεδο άσυλο, στην Τουρκία; Πιο εύκολα από ότι μέχρι τώρα;» ρωτήθηκε ο κ. Μουζάλας.

«Όχι. Όπως ξέρετε ετοιμάζουμε μια νομοθετική ρύθμιση για το άσυλο η οποία χωρίς να παραβιάζει τις αρχές του διεθνούς δικαίου θα συντομεύει τις διαδικασίες που στη χώρα μας είναι πολύ δύσκολες και πολύ διευρυμένες σε αντίθεση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Και αυτό που συζητάμε με την Τουρκία είναι διάφορα άλλα τεχνικά ζητήματα ώστε πιο γρήγορα να μπορούμε να κάνουμε τις μεταφορές».

Εξηγώντας τα τελευταία παραπάνω, ο κ. Μουζάλας σημείωσε πως «για παράδειγμα ένα αίτημα που έχουμε υποβάλει πέντε φορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δυο φορές στην Τουρκία και η απάντηση που λάβαμε πάντα ήταν αρνητική, θα είναι να μπορούμε να μεταφέρουμε ανθρώπους υπό κράτηση στην ενδοχώρα, στα προαναχωρητικά κέντρα, να εξετάζεται εκεί το άσυλό τους και όσων απορρίπτεται να μπορούν να επιστρέφουν στην Τουρκία».

Μήνυμα προς Ευρώπη

«Η Μόρια στην Ευρώπη, κυρίως των Ευρωπαίων δημοσιογράφων που επισκέπτονται τον καταυλισμό βοηθούντων έχει γίνει συνώνυμο ενός σύγχρονου κολαστηρίου. Μπορεί να αλλάξει αυτή η εικόνα; Είναι δυνατόν ένα σύγχρονο κολαστήριο να εποπτεύεται από έναν πρώην ακτιβιστή όπως εσείς;» ρωτήθηκε.

Και ο κ. Μουζάλας απάντησε υποστηρίζοντας ότι «οι χαρακτηρισμοί υπερβαίνουν την πραγματικότητα. Στην Μόρια και στην οποιαδήποτε Μόρια, σας θυμίζω την Ειδομένη πριν καιρό. υπάρχουν φάσεις που οι συνθήκες μπορεί να γίνουν πάρα πολύ σκληρές και πάρα πολύ δύσκολες. Αυτό δεν εξαρτάται από την πολιτεία. Εξαρτάται από τις ροές. Η πολιτεία δεν έχει μαγικά ραβδιά επειδή αυξήθηκαν οι ροές ξαφνικά. Η πολιτεία προσπαθεί πάρα πολύ σκληρά κι αυτός είναι ο λόγος που με ξανακάνει εμένα ακτιβιστή. Προσπαθούμε πάρα πολύ σκληρά μια κατάσταση πάρα πολύ κακή που δημιουργήθηκε χωρίς να φταίει η πολιτεία, γιατί αυξήθηκαν ξαφνικά οι ροές και διπλασιάστηκε ή τριπλασιάστηκε ο κόσμος στους καταυλισμούς να την αποσυμφορήσουμε και να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες ζωής. Επομένως εγώ δεν βλέπω καμία αντίθεση».

«Να σταματήσει η Ευρώπη την υποκρισία της»

Ιδιαίτερα έντονος ήταν όμως ο κ. Μουζάλας αναφερόμενος στα όσα γράφονται και λέγονται στα Ευρωπαϊκά ΜΜΕ. Όπως σημείωσε, «πρέπει να σταματήσει η Ευρώπη την υποκρισία της. Εγώ θα σας πω για τα ασυνόδευτα ανήλικα. Εδώ πέρα στη Μόρια έχουμε ένα πρόβλημα με ασυνόδευτους ανηλίκους πρόσφυγες. Ζητάμε να πάρει η Ευρώπη μέρος από αυτά τα παιδιά. Δεν παίρνει. Το να κάνει κανείς τον εισαγγελέα είναι πάρα πολύ εύκολο. Το να αντιμετωπίζει την κατάσταση σε όφελος των προσφύγων και μεταναστών και όχι σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών είναι το δύσκολο. Και αυτό καλούμαστε να κάνουμε εμείς. Δεν έχει νόημα να κουνάει κανείς το δάκτυλο. Αυτό που έχει νόημα είναι να κουνάει κανείς τις διαδικασίες και τους μηχανισμούς για να βελτιώνει καταστάσεις και να λύνει προβλήματα. Η εισαγγελική άποψη για κάποιους στην Ευρώπη είναι μια εύκολη άποψη. Είναι αυτή όμως δεν βλέπει ότι γίνονται συνεχείς προσπάθειες. Είναι αυτή που προτιμάει το εύκολο δάκρυ για μια κακή κατάσταση και όχι να δείξει μια τεράστια προσπάθεια που γίνεται για τη βελτίωση των συνθηκών».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

 1. ΕΙΧΑΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΡΟΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ, ΡΕ ΨΕΥΤΗ.

  ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΤΟ " ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΕΡΓΗ " ΠΟΥ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 1770 ΕΓΡΑΦΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΟΤΙ :

  " ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΚΡΙΖΑ ΦΥΛΗ"

  ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΣΚΟΥΦΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΓΡΑΦΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ .

  ΣΗΜΕΡΑ ΕΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ?? ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ?

  ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΕ ΔΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΞΕΠΕΡΑΣΑΤΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΟΣΚΙΝΟ ΣΤΟΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ ΣΩΣΤΑ?? ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΗΝ ΡΕΒΑΝΣ ΕΤΣΙ ?

  ΘΑ ΦΕΡΕΤΕ ΚΙ' ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΘΡΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΤΑ 20.000.000 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΟΡΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΗΡΩΪΝΗ, ΚΟΚΑ κ.λ.π ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΑΣ !

  ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ....ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΛΙΟ- ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ.

  ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ, ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩ- ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥΣ,
  ΔΕΝ ΔΙΩΞΑΤΕ ΤΥΧΑΙΑ ΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΥΑΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΞΩ ΠΑΛΙΟ- ΑΛΗΤΕΣ !

  ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΞΕΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΘΟΥΜΕ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΑΛΗΤΗΣ, Ο ΣΑΡΚΟΖΙ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΩΣΤΑ ?

  ΚΑΙ ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΤΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ " ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ " ΑΦΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.

  ΤΟ "ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΕΡΓΗ" ΚΑΙ ΤΟ "ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΝΟΝ " ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ, ΕΤΣΙ ΑΛΗΤΕΣ ?

  ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΒΓΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΟΜΩΣ ....

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΑ ΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΚΟ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΚΑΥΛΩΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑΥΛΩΝΕΙΣ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΦΟΡΤΩΝΕΣΙ 5 ΧΙΙΑΔΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΛΑΘΡΟΒΙΟΥΝΤΕΣ ''ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ'' ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΣΑΚΟΥΣ ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΑ ΕΙΔΗ ΜΑΙΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΣΙΝΕΣ ΖΩΝΕΣ ΠΟΥ ΣΚΥΛΟΒΡΩΜΑΝΕ ΤΟ ΚΑΡΓΑΡΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΕ 8-9 ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ. ΤΟΥΣ ΞΕΦΟΡΤΩΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΜΟΛΙΣ ΜΑΘΕΥΤΕΙ ΤΟ ΜΑΝΤΑΤΟ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΜΑΧΑΙΡΙ ΟΙ ''ΑΦΙΞΕΙΣ'' ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΚΑΥΛΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΜΕΤΗΣΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΑΡΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ Η ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΑ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΕΔΩ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΕΤΕΙΝΕΤ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΕΛΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΑΥΤΟΙ. ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΔΩ? ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΚΩΣΕΙ ΛΥΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΟΙ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο ΤΡΩΝΕ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΟΙ ''ΥΠΕΥΥΝΟΥ'' ΑΞΙΩΑΤΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΘΝ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΟΙΕΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟ-ΑΝΑΡΧΟ-ΚΛΑΣΤΑΡΧΙΔΙΣΜΟΥ... ΑΙΝΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.....

  Α ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΑΘΑΝΑΤΕ ΗΓΕΤΗ ΤΩΡΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΟΞΑΣΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑ!!! ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΑΘΑΝΑΤΕ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΨΙΤ ΜΟΥΖΑΛΑ :


  ΣΗΚΩΣΕΣ ΛΕΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ ??

  ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ, ΣΚΥΛΟ- ΜΟΥΡΗ !

  ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΛΙΟ-ΠΡΟΔΟΤΗ ....

  ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ ! ΤΟΥ ΜΟΥΖΑΛΑ Ο ΠΙΣΙΝΟΣ, ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ......

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΡΕ ΤΣΑΠΕΛΟΓΥΦΤΕ? ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΕΚΟΨΕ Η ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΦΥΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ? ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΛΕ ΤΣΑΠΕΛΕΣ Ο ΡΑΒΒΙΒΟΣ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑΞΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ? ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΣΟΥΛΑΔΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΣΟΥ

   Διαγραφή
 4. Και άλλα λαθροπηθικια πλάκωσαν στην Ελλάδα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. χλαπα χλουπα χαλαπα χλουπα παιζω εγω τον μπαγλαμα
  ντριγκι ντριγκι ντριγκι τι τα θελω τα λεφτα
  χλαπα χλουπα χλαπα χλουπα να ειναι ο Σορος μας καλα

  χλαπα χλουπα χαλαπα χλουπα που τα πατε τα λεφτα
  ντριγκι ντριγκι ντριγκι δεν ειναι οι Ελληνες καλα
  χλαπα χλουπα χλαπα χλουπα στους λαθρο πανε τα λεφτα
  ντριγκι ντριγκι ντριγκι μας το'πε ο Σορος ρε παιδια
  χλαπα χλουπα χλαπα χλουπα ριχτ' στους Ελληνες σκατα

  στιχοι εκτελεση Γιαννννης Μουζαλας
  μουσικη Νικος Κραρανικας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΙ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. τα ολιγαρχικά κόμματα είναι η ταφόπλακα της Ελλάδας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ.....Η ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ.....Η ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ.......ΜΑ ΛΑ ΚΑ............ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.....ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΙΡΟΠΑΘΕΙΣ......ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΚΑΛΤΕΡΙΜΙΑ.......Ο ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΟΛΟΦΩΝΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]