Η Αγκυρα ζητά… 152 νησιά από την Ελλάδα! – Μ.Τσαβούσογλου: «Θα τα πάρουμε με διαπραγματεύσεις ή πόλεμο»!

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας πριν λίγο στην Βουλή μίλησε για «τρεις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν για την απόδοση στην Τουρκία 152 νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο: Απ’ευθείας διαπραγματεύσεις, διεθνές δικαστήριο ή πόλεμος»!

Την ίδια ώρα ο τουρκικός Τύπος μιλά πάλι για επεισόδιο στα Ίμια όπου τουρκικές ακταιωροί «εκδίωξαν» απο την περιοχή 8 ελληνικά αλιευτικά σκάφη.

Οι τουρκικοί ισχυρισμοί αναφέρουν για 152 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου και Κρητικού Πελάγους, που σύμφωνα με την τουρκική “λογική” δεν έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα βάσει διεθνών συνθηκών

«Πρέπει να αποφασίσουμε πώς θα επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα συζητώντας με την Ελλάδα. Τρεις εναλλακτικές υπάρχουν:

Ή να τα επιλύσουμε μέσω διπλωματίας.

Ή να προσφύγουμε στο διεθνές δικαστήριο.

Ή να στείλουμε στρατό και να πάρουμε τα νησιά»

Αυτό δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου από το βήμα της τουρκικής βουλής, απαντώντας στις ενστάσεις του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης  (Ρεπουμπλικανικό-CHP), ενώ αναφέρθηκε και στις κινήσεις που θα ακολουθήσουν σε περίπτωση που αποτύχει η διπλωματία με την Ελλάδα, επισημαίνοντας πως το κοινοβούλιο θα κληθεί να λάβει τις τελικές αποφάσεις και πως ήδη έχει συσταθεί αρμόδια επιτροπή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας που εξετάζει το θέμα.

«Εμείς συνεχίζουμε τη διπλωματία με την Ελλάδα. Αν δεν συμφωνήσουμε, η βουλή θα αποφασίσει για τις εναλλακτικές και εμείς θα τις εφαρμόσουμε. Όμως αυτό είναι εθνική πολιτική.

Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα που θα συζητηθεί στους διαδρόμους και που θα χρησιμοποιηθεί για να φέρει κάποιον σε δύσκολη θέση. Δημιουργήσαμε μία ομάδα που αποτελείται και από στρατιωτικούς στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Συζητάμε το πρόβλημα και ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε. Είναι πιο ωφέλιμο να μειώσουμε την ένταση ή να την αυξήσουμε; Αυτά είναι εθνικά θέματα και εμείς μπορούμε αντίστοιχα να γίνουμε πατριδοκάπηλοι.

Είναι εύκολο να σας κατηγορήσω. Σας δείχνω τα έγγραφα, τα δίνω και σε άλλους και βλέπουμε ποιανού η υπογραφή υπάρχει σε αυτά. Όμως αυτό δεν είναι σωστό» είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Βουλευτής αντιπολίτευσης: Η Ελλάδα δεν θα τολμήσει να πολεμήσει…

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με το αντιπολιτευόμενο  Ρεπουμπλικανικό κόμμα (CHP) την Δευτέρα στην τουρκική βουλή, ήταν η πλέον σφοδρότερη έως σήμερα.  Κατηγορώντας το κυβερνών  κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ο βουλευτής του CHP, Οζτούρκ Γιλμάζ, δήλωσε:

«Όσο εσείς δεν λέτε τίποτα για την κατάληψη αυτών των νησιών, η κατάληψη συνεχίζεται.

Εδώ υπάρχει κατάληψη και δεν μπορεί να διαβιβάσετε ούτε μία ρηματική διακοίνωση.

Όλοι ξέρουν ότι δεν μπορεί να λυθεί τίποτα με τις διερευνητικές συνομιλίες. Τότε τι πρέπει να κάνουμε; Λέτε ‘εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αν το βάλουμε στην ατζέντα, τότε αρχίζει πόλεμος’. Εσείς τα βάζετε με τη Ρωσία, την Ε.Ε. και φοβάστε την Ελλάδα; Κανείς δεν θέλει πόλεμο και η Ελλάδα δεν θα τολμήσει να πολεμήσει με εσάς».

Οι τουρκικές διεκδικήσεις κωδικοποιούνται στην απόρρητη λίστα EGAYDAAK, στην οποία το τελευταίο διάστημα γίνεται όλο και περισσότερο αναφορά στην Τουρκία και τείνει να καταστεί «δόγμα» της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.  Πρόκειται για το αρκτικόλεξο της φράσης “Egemenligi Anlasmalarla Yunanistan’a Devredilmemis Ada Adacιkve Kayalιklar”, δηλαδή «νησιά, νησίδες και βραχονησίδες των οποίων η κυριότητα δεν παραχωρήθηκε στην Ελλάδα με διεθνείς συμφωνίες. Με τις διεκδικήσεις αυτές, ουσιαστικά “γκριζάρεται” το μισό Αιγαίο Πέλαγος, που αποτελεί μόνιμη επιδίωξη της Άγκυρας.

Τουρκικός Τύπος: Νέο επεισόδιο στα Ίμια

Στο μεταξύ για νέο επεισόδιο στα Ίμια σήμερα το απόγευμα κάνουν λόγο οι Τούρκοι.

Όπως αναφέρει το Haber Turk 8 ελληνικά αλιευτικά πλησίασαν τις βραχονησίδες για την ψαρέψουν αλλά εμποδίστηκαν απ τουρκικές ακταιωρούς που περιπολούσαν στην περιοχή.

Το επεισόδιο, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, διήρκεσε περί τις 2 ώρες και τα ελληνικά αλιευτικά απομακρυνθήκαν αφού οι τουρκικές ακταιωροί προειδοποίησαν στα αγγλικά τους Έλληνες αλιείς.

Στο επεισόδιο τα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ήταν παρόν και σκάφος του ΛΣ το οποίο απομακρύνθηκε επίσης.

loading...

5 thoughts on “Η Αγκυρα ζητά… 152 νησιά από την Ελλάδα! – Μ.Τσαβούσογλου: «Θα τα πάρουμε με διαπραγματεύσεις ή πόλεμο»!

  1. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΕΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑ ΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΑΣ ΡΟΤΣΑΙΛΝΤ ΔΕΝ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ…

    ΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΔΟΛΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ Η ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ 35.000 ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΜΕΤΗΔΕΣ ΑΝ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ….

  2. Θα κανετε αγωγες μασονε?????
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    στην εισαγγελια του αρειου παγο
    υ θα κανετε αγωγη?????
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    …………………………
    .-Απόπειρα απάτης και απάτη τετελεσμένη κατά δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου.

    – Συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

    -Διασπορά ψευδών ειδήσεων.

    -Πρόκληση για διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος.

    -Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

    -Ψεύδη καταμήνυση και διασπορα ψευδων ειδησεων

  3. Προς το παρόν, παρ΄τα φρύδια μου !

  4. ΠΟΙΟΣ Μ@Λ@Κ@Σ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΦΑΓΑΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΕΣΤΩ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ;
    ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ..!

  5. 152 θέλουν; Θα τους δώσουμε και άλλα …τρία … !!!

Comments are closed.