ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΚΔΕ-ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 14/12


ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ – ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 
Πέμπτη 14/12 - 10:30πμ - Αγ. Σοφίας με Εγνατία


Η άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, αφού μετέτρεψε το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού σε ΝΑΙ, προχώρησε στην ψήφιση απανωτών μνημονιακών μέτρων βυθίζοντας τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στα τάρταρα. Αυτή την στιγμή, έχοντας το θράσος να μιλάει για «δίκαιη ανάπτυξη» με τα αντίδωρα του «μερίσματος», μοιράζει το πανηγυρίζει που έκλεισε τάχιστα την τεχνική συμφωνία και ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την ψήφιση των δεκάδων προαπαιτούμενων  της τρίτης αξιολόγησης. Το πρώτο πακέτο πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα και τα υπόλοιπα στις αρχές τις επόμενης χρονιάς μέχρι το Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου. Τα πρώτα μέτρα περιλαμβάνουν:

Ø  Πώληση πάνω από το 40% της παραγωγής λιγνίτη από την ΔΕΗ. Ξεπουλούν το πιο παραγωγικό κομμάτι της, με την πώληση των μονάδων 3 και 4 της Μεγαλόπολης, καθώς και της μονάδας της Φλώρινας. Γι’ αυτές τις μονάδες δεν απαιτείται καμία απολύτως επένδυση, είναι οι αποδοτικότερες και εντάσσονται πρώτες στο σύστημα αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, σε αντίθεση με τις μονάδες που απομένουν στη ΔΕΗ, για τις οποίες απαιτούνται επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να λειτουργήσουν μετά τον Ιούνιο του 2020. Παράλληλα, αποφασίστηκε η «απελευθέρωση» της αγοράς φυσικού αερίου. Συγκεκριμένα έχει συμφωνηθεί η πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ. Σχεδόν όλη πλέον η δημόσια περιουσία (συγκοινωνίες, ύδρευση, υποδομές, γη κ.λπ.) έχει ενταχθεί στο Υπερταμείο και οδεύει σύντομα προς ολοκληρωτικό ξεπούλημα.
Ø  Για τους Πλειστηριασμούς συμφωνήθηκε να ψηφιστεί νόμος για να διώκεται αυτεπάγγελτα η παρεμπόδισή τους και να ληφθούν μέτρα για την επαρκή προστασία τους από την αστυνομία. Παράλληλα συμφωνήθηκε να αυστηροποιηθεί ο νόμος Κατσέλη, με στόχο να μην υπάρχει καμιά νομοθετική ρύθμιση που να προστατεύει την πρώτη κατοικία. Ταυτόχρονα ζητάνε να γίνουν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ø  Κοινωνικά επιδόματα: Αυξάνεται από τα 40 στα 70 ευρώ το επίδομα για το πρώτο παιδί. Για οικογένεια με δυο παιδιά, φτάνει τα 140 ευρώ το μήνα και για τρία τα 280 (από 242 σήμερα). Παράλληλα, όμως, αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ καταργούνται τα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων. Ταυτόχρονα έχει συμφωνηθεί νέο «ψαλίδι» στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα από την 1η Ιανουαρίου 2018.
Ø  Νέες αντιδραστικές «Μεταρρυθμίσεις» στα Εργασιακά Χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, με προϋπόθεση το 50%+1 για την κήρυξή της από πρωτοβάθμια σωματεία. Σύντομα θα μπουν κι άλλοι περιορισμοί, μια συνολική αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, κατάργηση και τυπικά των περισσότερων συνδικαλιστικών ελευθεριών, φακέλωμα συνδικάτων και εργαζομένων. Επίσης, να μετατραπεί η «Εργατική» Νομοθεσία (όπως έχει καταρρακωθεί από τα Μνημόνια) σε Κώδικα Εργατικού Δικαίου, όπου θα ενταχθούν όλοι οι σχετικοί μνημονιακοί νόμοι με χρονικό ορίζοντα τον Μάιο του 2018.
Και τα μέτρα δεν έχουν τελειωμό. Ζητούν άμεσα ταχύτερη νομοθεσία για την μείωση του αφορολόγητου ορίου,  έχει συμφωνηθεί νέα ριζική μείωση των συντάξεων (εφαρμογή ν. Κατρούγκαλου) και η πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το τέλος του 2019, αυξήσεις στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ και στις ασφαλιστικές εισφορές των αυτοαπασχολούμενων, πλήρης συγχώνευση όλων των ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ... και ο κατάλογος συνεχίζεται.

Πόσο αντιδραστική είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ το έδειξε και από την προσπάθεια να κατεβάσει αιφνιδιαστικά την αντιαπεργιακή τροπολογία με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και σε άσχετο νομοσχέδιο, ξεφτιλίζοντας ακόμη μια φορά και τη στοιχειώδη λειτουργία του αστικού κοινοβουλίου. Ένα ακόμα από τα πάμπολλα μνημονιακά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, που έχουν καταλύσει κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας.
Η μνημονιακή μετατροπή των εργαζόμενων σε σύγχρονους δουλοπάροικους φαίνεται και από το ότι στην ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι για την καταβολή αποζημίωσης σε εργατικό ατύχημα απαιτείται δικαστική απόφαση, πως  αυτό οφείλεται σε δόλο του εργοδότη. Η τροπολογία αυτή επικυρώνει  παλαιότερη απόφαση του Άρειου Πάγου. Μάλιστα προβλέπει η δικαστική απόφαση να είναι τελεσίδικη. Μπορεί η  κυβέρνηση να απέσυρε την τροπολογία, είναι σίγουρο όμως ότι θα ξαναέρθει και θα είναι περισσότερο προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των δανειστών και των καπιταλιστών. Δηλαδή θα απαιτεί για την απεργία π.χ, το 50%+1 των εγγεγραμμένων μελών του σωματείου (ή του κλάδου).

Τα μέτρα είναι δεδομένο ότι θα τα στηρίξουν, ειδικά τα αντιαπεργιακά και αντισυνδικαλιστικά, όλοι οι παλιοί και νέοι μνημονιακοί, που για άλλη μια φορά μας στέλνουν πρόβατα στην σφαγή. Οι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να εξεγερθούμε άμεσα απέναντι στη λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων που μας έχουν επιβάλει και έχουν σαν στόχο τη συντριβή του βιοτικού μας επιπέδου, των εργασιακών σχέσεων και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας. Μας παραδίδουν κρέας για τα κανόνια του κεφαλαίου και κάθε μαυραγορίτη επιχειρηματία.
Πρέπει να κινητοποιηθούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, για μια σοβαρή ανασύνταξη των δυνάμεών μας. Οι γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ και των μνημονιακών παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και παραλλαγές τους, Συριζαίοι κ.ά.) έχουν ταχθεί με το πλευρό των Μνημονίων, για να διασώσουν το ρόλο τους ως επόπτες της σφαγής της εργατικής τάξης. Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ εξαντλεί την «ταξικότητά» του σε κομματικές παρελάσεις, σ’ έναν πόλεμο συκοφαντίας και εξόντωσης ενάντια σε ότι δεν ελέγχει μέσα στο κίνημα. Όλοι μαζί έχουν οδηγήσει σε παράλυση ή και αποσύνθεση το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα.
Η διέξοδος είναι να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, ενότητα και αυτοοοργάνωση παντού, με γενικές συνελεύσεις και επιτροπές, με ενωτικούς, μαζικούς, μαχητικούς αγώνες. Η Γενική Απεργία της 14 Δεκέμβρη πρέπει να είναι η αρχή και η προετοιμασία της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, που θα τσακίσει παλιούς και νέους μνημονιακούς και θα επιβάλλει τις δικές μας λύσεις.


Να μην περάσουν τα νέα μέτρα. Αγώνας παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά: ενάντια στη φτώχεια και εξαθλίωση, για να μην χαθεί καμία λαϊκή κατοικία, για να σπάσουμε στην πράξη τον δεσποτισμό των εργοδοτών.

v  Να φύγουν παλιοί και νέοι Μνημονιακοί.  Να επιβάλλουμε μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων.

v  Έξω τώρα από τη δικτατορία του Ευρώ και της ΕΕ. Κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους και νέους σε όλη την Ευρώπη.

v  Παύση πληρωμών και Μονομερής Διαγραφή του Χρέους.

v  Εθνικοποίηση και Εργατικός Έλεγχος στις Τράπεζες, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τομείς–κλειδιά της οικονομίας.Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. ΟΚΔΕ!!! ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΒΛΑΒΗ ΕΧΕΙ ΕΠΕΛΘΕΙ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ 5 - 10 12δεκαδων ΨΥΧΙΚΑ ΛΕΠΡΩΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ! ΣΚΕΨΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ''ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ'' ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΧΕΣ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΑΣ? ΑΝΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΤΗΝΗΝΕΙ Η ΠΙΠΑ...ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΕΜΕΝΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ...ΑΕΙ Σ'ΑΠΕΡΑ ΡΕ ΑΕΙ Σ'ΑΠΕΡΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΦΥΣΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΤΙΣ ΤΗΡΟΥΝ ΜΕ ΕΥΛΑΒΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΧΥΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΒΑΛΒΙΔΑ ΘΑ ΕΙΣΕ ΕΚΡΑΓΕΙ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΜΕ ΑΦΜ,ΕΔΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ...

  ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΒΟΛΕΨΑΝΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΩΜΕΝΗ ΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΡΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΧΕΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΣΤΑ ΧΡΕΗ...

  ΟΡΑΤΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ ΣΤΑ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΟΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ ΕΒΡΑΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΗΣ ΝΤΠ...

  ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΟΥ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2300 ΧΡΟΝΙΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΡΥΠΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ….!!!!

  https://www.facebook.com/alexia.koyziaki/videos/10211351096078512/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να σου ποσταρω ρε εβραικο χουφταλο τι σφαγη γινεται στο φβ απο τα ψωχωρρογιδα??????
   Χασου γελοιε πουυστογερε εσυ και η εγκληματικη συμμορια των αθεων και αντιχριστων ζωων

   Διαγραφή
  2. ΡΕ ΣΚΑΤΟΓΥΦΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΕΙΣ? ΟΥΥΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΟ ΑΝ ΣΟΥ ΒΑΣΤΑΕΙ ΚΑΡΙΟΛΗ ΝΑ ΦΑΣ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΦΤΙΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΛΗΤΑΚΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ 10αρικοφαγοι ΚΩΛΟ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ. ΟΥΥΣΤ ΒΡΩΜΙΑΡΗ

   Διαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]