Τα κριτήρια υπαγωγής στη ρύθμιση 120 δόσεων

Την υπουργική απόφαση που εξειδικεύει τα κριτήρια της ρύθμισης οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος.Η ρύθμιση αφορά:

• Φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα (π.χ. έμποροι) ή νομικά πρόσωπα, εφόσον (α) οι συνολικές οφειλές τους προς όλους τους πιστωτές τους δεν υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ ή (β) οι οφειλές τους προς τους Φ.Κ.Α. υπερβαίνουν το 85% των συνολικών οφειλών τους.

• Φυσικά πρόσωπα χωρίς πτωχευτική ικανότητα με επιχειρηματική δραστηριότητα (π.χ. δικηγόροι, αγρότες) υπό την προϋπόθεση ότι έχουν κάνει έναρξη εργασιών και ότι οι οφειλές τους προς τους Φ.Κ.Α. δεν υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ.

Η ρύθμιση καλύπτει οφειλές που «γεννήθηκαν» έως τις 31/12/2016 και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως τις 31/12/2018, ηλεκτρονικά προς το ΚΕΑΟ.

Για την αξιολόγηση του εισοδήματος του οφειλέτη λαμβάνεται υπόψη το μεγαλύτερο μεταξύ του μέσου όρου των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της τελευταίας τριετίας ή του τελευταίου έτους πριν την υποβολή της αίτησης.

Τα κριτήρια υπαγωγής στη ρύθμιση είναι:

• Για οφειλές έως 20.000 ευρώ ο οφειλέτης πρέπει να έχει θετικό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σε μία τουλάχιστον από τις τελευταίες τρεις χρήσεις πριν από την υποβολή της αίτησης.

• Για οφειλές 20.000 – 50.000 ευρώ, πέρα από το ανωτέρω κριτήριο, ο λόγος του χρέους, αφού αφαιρεθούν οι προς διαγραφή προσαυξήσεις και τόκοι, προς το εισόδημα πρέπει να είναι μικρότερος ή ίσος του 8. Επιπλέον, αποκλείεται η υπαγωγή στη ρύθμιση, εφόσον η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη είναι κατά 25 φορές μεγαλύτερη της προς ρύθμιση οφειλής.

Ο μέγιστος αριθμός δόσεων για οφειλές 3.000 – 50.000 ευρώ είναι οι 120 δόσεις και για οφειλές έως 3.000 ευρώ είναι οι 36 δόσεις. Το ελάχιστο ποσό δόσης είναι τα 50 ευρώ.

Για ρύθμιση οφειλών 3.000 – 50.000 ευρώ προβλέπεται διαγραφή του 85% των προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής.

Τα ευεργετήματα της ρύθμισης, εκτός από την δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών, είναι ότι:

• Δεν υπολογίζονται περαιτέρω τόκοι και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

• Χορηγείται στον οφειλέτη αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας.

• Αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η συνέχιση της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων του οφειλέτη.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. ως ΠΟΤΕ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ?
  ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕ ΣΚΙΑ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ?

  ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ?
  ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΞΕΥΤΙΛΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ..
  ΒΡΩΜΑΝΕ ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟ ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.

  ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ...σταση πληρωμων, σταματας να πληρωνεις τους δωσιλογους, αν τους πληρωνεις τους αναγνωριζεις οτι υπαρχουν και οσο τους πληρωνεις τοσο θα σου ζητανε κιαλλα.
  Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ .!!!
  ΚΕΙΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 2010...

  ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ...σταση πληρωμων, σταματας να πληρωνεις τους δωσιλογους, αν τους πληρωνεις τους αναγνωριζεις οτι υπαρχουν και οσο τους πληρωνεις τοσο θα σου ζητανε κιαλλα.
  Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ .!!!
  ΚΕΙΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 2010...

  ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΟΒΑΡΕΣ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ?

  ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ?
  ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΚΡΑΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΟΜΙΜΟΣ ??????????????

  ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ-ΔΕΞΙΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ,
  ΑΥΤΟΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ-ΔΕΞΙΟΣ, ΘΑΡΘΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΙΑΛΛΙΩΣ,
  ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ????

  ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ, ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΙΩΠΗΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ .!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]