Ρύθμιση χρεών: Νέα δεδομένα για 1 εκατ. οφειλέτες-11 «κλειδιά» και παγίδες

Όσα πρέπει να γνωρίζουν 1 εκατ. οφειλέτες, με χρέη σε Ταμεία, εφορία, τράπεζες, προμηθευτές και εργαζόμενους.

Για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον το 1/3 του ετήσιου εισοδήματός τους, ώστε να απαλλαγούν από τα βάρη. Πλέον, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», δεν υπάρχει στην πραγματικότητα ρύθμιση 120 δόσεων, αλλά ρύθμιση ανάλογα με το εισόδημα, με βάση τον νέο μαθηματικό τύπο της ρύθμισης.

Η πρώτη απόφαση που εκδόθηκε για τις νέου τύπου ρυθμίσεις αφορά οφειλέτες που χρωστούν από 3.000 έως 50.000 ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, προμηθευτές και τραπεζικά δάνεια.

Για τη ρύθμιση αυτών απαιτείται αίτηση των οφειλετών στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Σε αυτή τη ρύθμιση μπαίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, αλλά και επιχειρήσεις με οφειλές σε εργοδοτικές εισφορές, μισθούς εργαζομένων ή αμοιβές προμηθευτών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα επίκειται δεύτερη απόφαση, για όσους χρωστούν μόνο σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία.

Τα 11 «κλειδιά» και παγίδες που πρέπει να γνωρίζουν οι οφειλέτες:

1. Κανείς δεν μπορεί να χρωστά πάνω από το 8πλάσιο του εισοδήματος. Για παράδειγμα, οφειλή 60.000 ευρώ και εισόδημα 7.000 ευρώ δεν μπαίνει σε ρύθμιση, καθώς ο λόγος χρέους προς εισόδημα είναι 8,5, οπότε δεν έχει το κριτήριο βιωσιμότητας.

2. Το χρέος πληρώνεται με δόση ίση ή μεγαλύτερη από το 1/3 του εισοδήματος.

3. Οφειλές έως 3.000 ευρώ ρυθμίζονται σε 36 δόσεις.

4. Οφειλές έως 50.000 ευρώ μπαίνουν σε ρύθμιση 120 δόσεων, που θα μειώνονται ανάλογα με το εισόδημα.

5. Χρέη σε προμηθευτές αποπληρώνονται σε 24 μήνες.

6. Απλήρωτοι μισθοί εργαζομένων καταβάλλονται εντός 6 μηνών.

7. Καταθέσεις και ακίνητα που υπερβαίνουν το 25πλάσιο της οφειλής θεωρούνται τεκμήρια βιωσιμότητας και οι οφειλέτες δεν θα έχουν καμία ελάφρυνση ή κούρεμα προσαυξήσεων.

8. Με τόκο 5,05% θα επιβαρύνεται η αποπληρωμή χρεών, ενώ η ληξιπρόθεσμη οφειλή έχει κούρεμα 85% στις προσαυξήσεις που έχουν επιβληθεί.

9. Δίνεται δεύτερη ευκαιρία σε όσους δεν περνούν τα κριτήρια βιωσιμότητας με πιο αυστηρούς όρους, γιατί η ένταξη σε ρύθμιση προϋποθέτει μελέτη βιωσιμότητας.

10. Προϋπόθεση είναι η άμεση πληρωμή των εισφορών του 2017 για ένταξη σε ρύθμιση όσων έχουν ως το 2016 οφειλές άνω των 50.000 ευρώ.

11. Οσοι δεν έχουν κερδοφορία τη μία από τις τρεις τελευταίες χρονιές, ή 2 από τις 3 τελευταίες, δεν μπαίνουν σε ρύθμιση. Η μόνη επιλογή είναι να πληρώσουν σε 12 δόσεις, αλλιώς θα έχουν κατασχέσεις.

loading...

5 thoughts on “Ρύθμιση χρεών: Νέα δεδομένα για 1 εκατ. οφειλέτες-11 «κλειδιά» και παγίδες

  1. ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ "ΛΟΓΟ", ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΙΖΕ "ΜΑΛΑΚΑ", ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥΣ Η' ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Η' ΞΕΚΙΝΑΓΕ ΑΠ' ΤΟ "ΓΚΑΖΙ" ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΞΗΛΩΝΕ ΤΙΣ ΠΛΑΚΕΣ ΑΠ' ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ.
    ΣΗΜΕΡΑ, ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΜΑΣ ΒΙΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΣΑΝ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΙ' ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΣΑΝ ΧΑΝΟΙ.
    ΓΙΑ ΠΙΑ "ΧΡΕΗ" ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ? ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ? ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΝΦΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ "ΕΝΟΙΚΙΟ" ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΧΡΥΣΑΦΙ?
    ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 11 ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΚΑΠΝΟΥ? ΠΟΣΑ ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ, ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, Φ.Π.Α., ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΚΑΤ' ΕΤΟΣ?
    ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ "ΣΟΥΜΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ?
    ΣΟΥ "ΦΤΙΑΞΑΝΕ" ΜΙΑ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ" ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ" ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ, ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ "ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ" ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΙ, ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ "ΑΣΥΛΙΑ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΛΕΒΕΝΤΕΣ" ΤΗΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΞΗ ΚΙ' ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η "ΑΑΔΕ" ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΧΕΙΣ.
    Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΘΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ "ΡΥΘΜΙΣΗ", ΜΙΑ "ΡΥΘΜΙΣΗ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΕΙΣ? ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑΝ ΜΑΣ ΝΑ "ΠΕΣΟΥΜΕ" ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.
    ΜΗΠΩΣ ΠΡΙΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ "ΦΥΓΟΥΜΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ …5ο, ΠΡΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ …ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ.
    ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΔΟΓΜΑΤΑ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΜΟΝΟΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ.
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΝΙΚΗΘΗΚΑΝ, ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΑΛΙ.
    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  2. Συγχαρητήρια, αυτό είναι το πιο σωστό.

  3. ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΕΝΟΙΑ "ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝ"?
    ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΣΕ ΝΤΟΥΦΕΚΑΝΕ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΝ ΛΙΠΟΤΑΚΤΙΣΕΙΣ?
    ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΠΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΠΙΒΟΥΛΗ.
    Η "ΠΑΤΡΙΔΑ" ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ, ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΗΘΗ, ΕΘΙΜΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ, ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ,ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΙΣΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ…ΛΙΓΟ ΞΕΧΑΣΑΜΕ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΟ "ΛΙΑΝΑ", Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ "ΜΕΡΙΔΙΟ" ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ, ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, ΤΟ ΘΟΡΙΟ, ΤΟ ΟΣΜΙΟ, ΤΟΥΣ ΒΩΞΙΤΕΣ…ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ,ΤΗΝ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΥΣ, ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ κλπ. κλπ, κλπ.
    ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΨΩΡΟΚΩΣΤΕΝΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΧΡΩΣΤΑΜΕ.
    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Δ Ι Κ Ο Σ ΜΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ Π Α Μ Π Λ Ο Υ Τ Ο Ι ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ "ΞΕΡΟΥΜΕ", ΓΙΑΤΙ "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΕΝΤΕΧΝΑ ΝΑ ΜΗ "ΜΑΘΟΥΜΕ".
    ΤΟ "ΛΑΘΟΣ" ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΑΝΑΘΕΣΑΜΕ ΣΕ "ΛΑΘΟΣ" ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΣΑΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ" ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ Α Δ Ρ Α ΣΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΑΣ.
    ΜΗΠΩΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΑΠΛΑ "ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΑΥΤΟΧΘΩΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ?
    ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ "ΔΙΑΘΕΤΕΙ" ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ "ΚΑΛΟΥΣ" ΗΓΕΤΕΣ? ΓΙΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΟΤΙ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΣΙΚΩΘΕΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.
    ΕΠΙΣΚΕΨΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 300 ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ "Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΚΑΙ ΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΠΟΣΟ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.
    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  4. αει στο διαολο μαρκουλινα σταγακενα
    μαρκος σταγακης:ευταξιας πατερακης αγγελικη κλπ
    χαφιες της ασφαλειας χαφιες εμμισθος των εβραιων.ειναι τουρκικης καταγωγης ο μουλος ο πουστογερος απο τα χανια

  5. ΠΡΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΑΜΟΣΑΥΡΟ 12.07,
    ΑΠΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΒΛΕΠΩ ΣΚΙΖΕΙΣ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ "ΝΤΟΚΤΟΡΑ" ΑΠΟ ΤΟ "ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ".
    ΔΕΝ ΒΡΗΚΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΧΕΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ.
    ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΝΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΠΕΙΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ "ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ" ΤΟΝ ΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΙΛΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΕΣ-ΠΕΣ, ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ.
    ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΕΒΡΑΙΟΥΣ" ΣΤΗΝ ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΚΕΙ, ΣΤΑΘΕΡΑ.
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΣΑΠΕΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΕΒΡΑΙΟΥΣ" ΣΟΥ, ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΕΜΕΝΑ, ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΠΟΥΣΤΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΟΥ.
    ΣΑΝ ΛΑΟ ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΚΑΤΩΤΕΡΟ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ "ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ", ΕΝΩ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ "ΛΑΟΣ" ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ "ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ" ΤΣΑΠΕΛΑ ΟΠΩΣ ΚΡΑΥΓΑΖΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΟΥ…ΣΧΟΛΙΑ.
    ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ ΤΟΥΣ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΑΝ", ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ "ΕΜΕΙΝΑΝ" ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ, ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ. ΤΟ "ΧΡΥΣΙΟΝ" ΚΑΙ ΤΟ "ΑΡΓΥΡΙΟΝ" "ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ" ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΑ …ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΠΟΛΕΜΟΙ, ΜΙΣΟΣ, ΔΙΧΟΝΙΑ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΒΙΑ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΧΡΕΗ, ΧΡΕΗ, ΧΡΕΗ, ΧΡΕΗ…..
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ "ΛΕΕΙ" ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ "ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ" ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΟΙ "ΑΓΟΡΕΣ" ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ "ΧΑΦΙΕΔΕΣ", "ΕΜΜΙΣΘΟΥΣ" ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, "ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ" ΚΑΤΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΑΙΔΡΑ.
    ΑΠΟ… ΔΥΣΚΟΙΛΙΑ ΠΑΣΧΕΙΣ ΤΣΑΠΕΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ "ΨΑΧΝΕΣΑΙ" ΕΠΙ …ΑΔΙΚΩ. ΤΡΑΒΑ ΣΤΗΝ ΧΕΣΤΡΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ …ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΡΕΙΣ ΛΙΓΟ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΣΗ "ΠΙΕΣΗ" Ε, ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ.
    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

Comments are closed.