Αυτό είναι το νέο ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο! [vid]

Ο Koenigsegg βάλθηκε ακόμα μια φορά να αποδείξει ότι κατασκευάζει τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο, θέτοντας νέο ρεκόρ ταχύτητας (ανεπίσημο) με το Agera RS σε highway στη Nevada, στις ΗΠΑ.


Στο μήκους 17 km κομμάτι του εθνικού δρόμου που είχε δεσμευτεί για την περίπτωση, καταγράφηκε η απίστευτη μέση ταχύτητα των 447,2 km/h για τα δύο κολλητά run. Μάλιστα στο ένα από αυτά, ο Niklas Lilja, ο εργοστασιακός οδηγός της Koenigsegg, έγραψε 457,9 km/h.

Ο δρόμος που δεσμεύτηκε για την επιχείρηση του ρεκόρ ήταν ο εθνικός δρόμος από το Las Vegas στο Pahrump που έχει μια ελαφριά κλίση. Αυτό σημαίνει ότι το Agera RS των 1.176 PS και 130,5 kgm ήταν ταχύτερο ανάλογα με τη φορά, οπότε γι’ αυτό πήραν το μέσο όρο. Το ρεκόρ σε κάθε περίπτωση παραμένει ανεπίσημο. Παρά τις ηρωικές προσπάθειες που έγιναν με κάμποσα run και μόνο με ένα σετ ελαστικών της Michelin, το ρεκόρ δεν πιστοποιήθηκε ανεξάρτητα από το Guinness.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το ρεκόρ του 2010 με 431 km/h της Bugatti Veyron 16.4 Super Sport παραμένει το επισήμως αναγνωρισμένο. Προσφάτως, η Koenigsegg έδωσε στη δημοσιότητα ένα video όπου το ίδιο Agera RS γράφει στη διαδικασία 0-400-0 km/h χρόνο 36” 44. Επίδοση που είναι καλύτερη κατά 5,5” από τον αντίστοιχο χρόνο της Bugatti Chiron. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν η Koenigsegg έχει αιτηθεί πιστοποίηση Guinness.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]