Νέα Δημοκρατία: Ο Καμμένος απάντησε με έγγραφο που αφορά άλλη πώληση όπλων (vid)

«Ο Πάνος Καμμένος έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο που αφορά άλλη συμφωνία» ανέφεραν κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου η Μαρία Σπυράκη και ο Βασίλης Κικίλιας σχετικά με τη συμφωνία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τη Σαουδική Αραβία και τον ρόλο του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου.


Όπως σημείωσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος Νίκος Παναγιωτόπουλος, το εν λόγω έγγραφο που «ανέβασε» στην ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας αφορά πώληση βομβών και όχι σφαιρών και η όλη υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη.

«Ρωτάμε την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Τσίπρα για ποιο λόγο συνεχίζει να καλύπτει αυτό το εξόφθαλμο πολιτικό σκάνδαλο», τόνισε η Μαρία Σπυράκη, ενώ διερωτήθηκε επίσης ποια είναι στο ζήτημα αυτό η γνώμη του υπουργού Εξωτερικών. «Εδώ υπάρχει ζημιά του ελληνικού δημοσίου δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ», τόνισε η κυρία Σπυράκη.

Με αυτό τον τρόπο η Νέα Δημοκρατία τοποθετεί και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά στο κάδρο της συγκάλυψης της συγκεκριμένης υπόθ3εσης, γιατί όλα τα τηλεγραφήματα που πρεσβείες και προξενεία έρχονται πρώτα στο υπουργείο Εξωτερικών και από εκεί προωθούνται στα αρμόδια υπουργεία.

Για αυτό το λόγο όπως είναι φυσικό η Νέα Δημοκρατία ζητά καθαρές απαντήσεις τόσο από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά όσο και από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Τα στελέχη της ΝΔ αναφέρθηκαν στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», σύμφωνα με το οποίο ο πρόξενος της χώρας μας στη Σαουδική Αραβία είχε ενημερώσει το υπουργείο ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος δεν έίναι πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας.

Πρόκειται, όπως σημειώνει η ΝΔ, για αμερικανικές βόμβες ΜΚ82 του 1974, που ουδεμία σχέση έχουν με τα 300.000 βλήματα και τη συμφωνία που υπέγραψε με τον κ. Παπαδόπουλο. Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση αποκαλύπτει ότι ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση Βασίλης Παπαδόπουλος εκπροσωπεί, πέρα από τη Σαουδική Αραβία, και άλλη χώρα. Αυτή της Ιορδανίας.

«Την ίδια ακριβώς περίοδο, ο κ. Παπαδόπουλος δηλώνει εκπρόσωπος και της Ιορδανίας και επιχειρεί να αγοράσει από τον κ. Καμμένο το ίδιο ακριβώς υλικό. Όπως προκύπτει από απαντητική επιστολή του υπουργείου Αμύνης, στις 11 Ιουλίου, ο κ. Παπαδόπουλος εμφανίζεται να εκπροσωπεί, μέσω της εταιρείας Ολυμπιακή Βιομηχανία Α.Ε., και το Βασίλειο της Ιορδανίας», τονίζει η Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει τα εξής ερωτήματα:

-Τελικά, ποια χώρα εκπροσωπεί ο κ. Παπαδόπουλος; Τη Σαουδική Αραβία; Την Ιορδανία ή κάποια άλλη; Και έναντι ποιου ακριβώς κράτους διαπραγματευόταν με τον κ. Καμμένο, όταν είναι προφανές πια ότι στενότερες σχέσεις είχε με τον υπουργό Άμυνας, παρά με τα κράτη που τάχα εκπροσωπεί;

-Έγινε ή όχι έρευνα για το εάν ο κ. Παπαδόπουλος εκπροσωπεί πράγματι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας;

-Έχει κάνει και άλλη συμφωνία ο κ. Καμμένος με τον κ. Παπαδόπουλο. Έχουν γνώση οι αμερικανικές Αρχές για την πώληση του υλικού ΜΚ82, δεδομένου ότι χρειάζεται άδεια από τις ΗΠΑ για τη μεταπώλησή του;

-Έχει υπογράψει και άλλες συμφωνίες ο κ. Καμμένος με τον κ. Παπαδόπουλο κι αν ναι ποιες; Το υπουργείο Εξωτερικών τι θέση έχει για το θέμα; «Σήμερα ο κ. Καμμένος απαξίωσε τον Έλληνα πρόξενο στη Σαουδική Αραβία με το επιχείρημα πως φωτογραφίζεται με καμήλες. Ισχυρίστηκε ο κ. Καμμένος ότι εκείνος συνομιλεί και εμπιστεύεται μόνο τον στρατιωτικό ακόλουθο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας», τονίζει η οδός Πειραιώς.

-Ποια είναι η άποψη του κ. Κοτζιά για το θέμα; Δεν είχε ενημερωθεί ο υπουργός Εξωτερικών από τον Έλληνα πρόξενο στη Σαουδική Αραβία ότι ο κ. Καμμένος δρομολογεί μία συμφωνία με άγνωστο στη Σαουδική Αραβία μεσάζοντα; Υπάρχει ή δεν υπάρχει σχετική αλληλογραφία στο υπουργείο Εξωτερικών;

-Η ΝΔ έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή. Δεν θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει ήδη η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης;

-Η ΝΔ ήδη από την προηγούμενη Κυριακή ανέδειξε τη σοβαρότητα της υπόθεσης και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να λάβει σαφή θέση για τις επιλογές του κ. Καμμένου. Γιατί ο κ. Τσίπρας σιωπά εδώ και πέντε ημέρες;

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάλεσε τον Πάνο Καμμένο να απαντήσει εάν ο Βασίλης Παπαδόπουλος έχει εμπλοκή και σε άλλες συμφωνίες και με ποια ιδιότητα αλλά και ποιο είναι το ποσό που έχει εισπράξει από την επίμαχη συμφωνία η χώρα μας.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]