Άμεση απάντηση Ρωσίας σε ΗΠΑ: Tu-22M3 εξολόθρευσαν κομβόι της ISIS που προσπαθούσε να διαφύγει με αμερικανική προστασία

Άμεση ήταν η απάντηση της Ρωσίας στην αμερικανική υποστήριξη στην ISIS, βομβαρδίζοντας τις δυνάμεις των ισλαμιστών που είχαν διαφύγει από την πόλη Abu Kamal υπο την προστασία της αμερικανικής Αεροπορίας.


Η ρωσική Αεροπορία  αντιδρώντας άμεσα έδωσε εντολή σε έξι ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων που είχαν διαφύγει από την πόλη όπως ανακοίνωσε πριν λίγο το ρωσικό υπουργείο ;Άμυνας.

Τα βομβαρδιστικά, όλα TU-22m3 απογειώθηκαν από την Ρωσία (ΑΒ Μοζντόκ) και μέσω των εναέριων χώρων του Ιραν και του Ιράκ πρόσβαλλαν στόχους της οργάνωσης, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΑΜ.

Με την είσοδο των βομβαρδιστικών στον συριακό εναέριο χώρο αμέσως ρωσικά μαχητικά Su-30SM απογειώθηκαν από την ΑΒ Khmeimim προκειμένου να παράσχουν προστασία.

Μόλις εχθές το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε κατηγορήσει ευθέως τις ΗΠΑ ότι προστατεύουν την ISIS βοηθώντας τις δυνάμεις της να διαφύγουν από την Abu Kamal.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε  το ρωσικό υπουργείο, την περασμένη εβδομάδα ο συριακός Στρατός απελευθέρωσε την πόλη Abu Kamal. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης όμως διαπιστώθηκε η συνεργασία μεταξύ της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ και της ISIS και καταγράφηκε από ρωσικά αναγνωριστικά αεροσκάφη.

Κομβόι οχημάτων της ISIS θεάθηκαν να διαφεύγουν από την πόλη, ανενόχλητα με όλο τον βαρύ οπλισμό τους προς το πέρασμα Wadi al-Sabha κοντά στα ιρακινά σύνορα. Η ρωσική διοίκηση στη Συρία επικοινώνησε με την αμερικανική διοίκηση ζητώντας κοινές αεροπορικές επιχειρήσεις προκειμένου να εξολοθρευόσουν τις μονάδες αυτές.

Όπως αναφέρει πάντα το ρωσικό ΥΠΑΜ, η αμερικανική διοίκηση όχι μόνο δεν συμφώνησε στην πραγματοποίηση κοινών επιχειρήσεων, αλλά αντίθετα φρόντισε με αεροσκάφη της να παρεμβληθεί στην περιοχή δράσης της ρωσικής Αεροπορίας προστατεύοντας τις δυνάμεις της ISIS.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]