Tι είναι τελικά το… λίφτινγκ όρχεων που έκανε ο Clooney και πόσοι το τολμούν στην Ελλάδα;

Περισσότεροι από 1,1 εκατ. Αμερικανοί αξιοποιούν κάθε χρόνο τις δυνατότητες της κοσμητικής ιατρικής σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Εταιρίας Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών, με τους άνδρες ηλικίας 40 έως 54 ετών
να αποτελούν την πλειοψηφία όσων υποβάλλονται σε πλαστική επέμβαση.
Στον μακρύ κατάλογο των ανδρών που επισκέφθηκαν πλαστικό χειρουργό στην άλλη άκρη του Ατλαντικού περιλαμβάνεται και ο ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϋ. Ωστόσο, ο γοητευτικός ηθοποιός διεκδικεί πλέον την πιο διακεκριμένη θέση ανάμεσα στους γενναίους ομόφυλους του που ομολογούν ότι εξαρτώνται από το νυστέρι, καθώς είναι ο μοναδικός που παραδέχθηκε ότι έκανε πλαστική επέμβαση στα πιο απόκρυφά του σημεία.
Το λίφτινγκ οσχέου (balls ironing, «σιδέρωμα» οσχέου επί το ελληνικότερον) είναι ευρέως γνωστό στο Λος Άντζελες.
Ωστόσο, στην Ελλάδα αποτελεί την επέμβαση που διεκδικεί την απόλυτη «πρωτιά» στις αισθητικές επεμβάσεις- ταμπού, και μάλιστα ανάλογες δάφνες διεκδικεί και η αντίστοιχη επέμβαση του γυναικείου πληθυσμού, εκείνη της αιδοιοπλαστικής.
Το λίφτινγκ όσχεου είναι μια επέμβαση που μπορεί να γίνεται είτε για λόγους επανόρθωσης και αποκατάστασης ενός προβλήματος υγείας στον οσχεϊκό σάκο είτε για λόγους αισθητικής.
«Σε πολλούς άνδρες εμφανίζεται μεγέθυνση του οσχεϊκού σάκου καθώς γερνούν ή μετά από παθήσεις όπως η υδροκήλη. Όταν όμως αντιμετωπιστούν οι παθήσεις, το πρόβλημα της αύξησης του δέρματος παραμένει στο όσχεο, οπότε η επέμβαση είναι επιβεβλημένη» εξηγεί ο κ. Δημήτρης Μπορούσας, χειρουργός ουρολόγος, εξειδικευμένος στις επεμβάσεις του ουροποιητικού.
Δεν είναι λίγοι ωστόσο οι άνδρες που απευθύνονται στον ειδικό χωρίς να έχουν πρόβλημα υγείας αλλά γιατί απλώς τους ενοχλεί αισθητικά το «κρεμασμένο» και «σακουλιασμένο» όσχεο.
«Οι σημερινοί άνδρες ασχολούνται σημαντικά με την εμφάνισή τους, πολύ δε περισσότερο όταν βρίσκονται στο προσκήνιο όπως οι καλλιτέχνες. Η επέμβαση στο όσχεο γίνεται κυρίως για επανορθωτικούς λόγους πχ μετά την υδροκήλη ή για να αποκλειστεί κάποιος κίνδυνος όπως η συστροφή όσχεος. Έχει όμως παρατηρηθεί ότι όταν μια επέμβαση «απενοχοποιηθεί », όπως το λίφτινγκ όσχεος, μέσα από την ομολογία κάποιου επώνυμου ότι υποβλήθηκε σε αυτή, τότε διαμορφώνεται μια τάση υπέρ αυτής, αυξάνονται τα περιστατικά» λέει ο κ. Ιωάννης Λύρας, πλαστικός χειρουργός.
Σε ό,τι αφορά τα πρακτικά ζητήματα, πάντως, οι ειδικοί λένε ότι το «σιδέρωμα» των πτυχώσεων και των «ρυτίδων» στο όσχεο είναι μια σχετικά απλή επέμβαση που διαρκεί περίπου 1 ώρα και δεν απαιτεί νοσηλεία ούτε καν μιας μέρας. Συχνά μάλιστα η νεανική όψη του όσχεου που επιτυγχάνεται με την επέμβαση συνδυάζεται για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα με λέιζερ αποτρίχωση…

loading...

1 thought on “Tι είναι τελικά το… λίφτινγκ όρχεων που έκανε ο Clooney και πόσοι το τολμούν στην Ελλάδα;

Comments are closed.