ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΤΣΑΚΑΛΟΥ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΗΣ SIEMENS ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Ο Γεωργίου γνωρίζει τη διαδρομή του “βρώμικου” χρήματος
Γράφει ο Παναγιώτης ΑποστόλουΕπικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Η υπόθεση των “μαύρων ταμείων” της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens είναι το μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της Μεταπολεμικής Ελλάδος!

Στο σκάνδαλο αυτό εμπλέκεται μεγάλο μέρος του πολιτικού Συστήματος που κυβέρνησε την Πατρίδα μας! Πολιτικοί οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την κυβερνητική τους θέση και έβαλαν πολύ βαθιά το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι, πλουτίζοντας και δημιουργώντας προϋποθέσεις απόλυτης ευμάρειας για τις επόμενες γενιές των οικογενειών τους!

Ο υπογράφων και η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα από το 2012 έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν τον σφιχτό εναγκαλισμό της Πολιτικής στην Ελλάδα με τη Siemens, στην προσπάθεια ανάληψης μεγάλων έργων από τη γερμανική εταιρεία και τον πλουτισμό των πολιτικών προσώπων.

Άλλωστε η Δικαιοσύνη ήδη έχει εκδώσει καταδικαστική ετυμηγορία για τον πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη και τον Γενικό Διευθυντή Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ηλία Γεωργίου!

Ο οποίος δικάζεται και στην παρούσα δίκη της Siemens που διεξάγεται από το Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων!

Ο Ηλίας Γεωργίου γνωρίζει τη διαδρομή του “βρώμικου” χρήματος

Είχε αναφερθεί στη δίκη κατά την εξέταση του μάρτυρος Ευαγγέλου Σέκερη, πως ο κατηγορούμενος και πρώην Γενικός Διευθυντής Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ηλίας Γεωργίου, συνήψε με τη γερμανική εταιρεία μια διετή Σύμβαση συνεργασίας!

Την οποία ο κ. Σέκερης χαρακτήρισε ως αργομισθία!

Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος της Έδρας αναρωτήθηκε αν αυτή η Σύμβαση ήταν μια Σύμβαση εχεμύθειας!

Εμείς σήμερα δημοσιεύοντας την πρώτη σελίδα αυτής της Σύμβασης με ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 1998, αποδεικνύουμε πως αυτή η Σύμβαση, ήταν μια Σύμβαση εχεμύθειας μεταξύ της Siemens και του Ηλία Γεωργίου!

Δηλαδή, “πάρε …τόσα και δεν θα μιλήσεις ποτέ για τις βρωμιές”!

Τούτο αποδεικνύεται με όσα αναφέρει αυτή η Σύμβαση:

«…μετά τη λήξη της συνεργασίας του (σ.σ. Ηλίας Γεωργίου) με την εταιρεία για οποιονδήποτε λόγο, δεν θα αποκαλύπτει σε οποιονδήποτε τρίτο (σ.σ. ούτε στο δικαστήριο;;;), ούτε θα κάνει χρήση με οποιονδήποτε τρόπο, οποιασδήποτε πληροφορίας ή στοιχείου σχετικών με την επιχείρηση …ή οποιουδήποτε πελάτη της (σ.σ. της Siemens) που περιήλθαν σε γνώση του λόγω της συνεργασίας του με την εταιρεία ή άλλως και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να εμποδίσει την περιέλευση τέτοιων πληροφοριών σε τρίτους!

Άρα, ο κ. Γεωργίου δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζει τη διαδρομή του “βρώμικου” χρήματος σε υψηλά πολιτικά πρόσωπα και είναι υποχρεωμένος να σπάσει αυτή τη Σύμβαση εχεμύθειας, αποκαλύπτοντας όλα εκείνα τα βρωμερά πολιτικά πρόσωπα που “λαδώθηκαν” από τη Siemens!

Είχε το μαγικό τρόπο η κ. Τσακάλου

Στην αίθουσα του Τριμελούς λοιπόν, εξετάζεται αυτές τις ημέρες η πρώην διευθύντρια του γραφείου του πανίσχυρου – εκείνη την εποχή – CEO Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, η κ. Αικατερίνη Τσακάλου!

Η οποία – όπως έγραψα στο άρθρο μου της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου 2017 στην Ελεύθερη Ώρα με τίτλο: Δίκη Siemens: Ώρα μηδέν – εξεταζόμενη από την Έδρα και δεχόμενη βροχή ερωτήσεων για τις σχέσεις του Μιχάλη Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη είπε: “Μου είχε παραγγείλει τηλεφωνικά κέντρα για τον εξοπλισμό δυο πολιτικών γραφείων του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα, νομίζω ότι η κάλυψη της δαπάνης ξεπερνούσε το επιτρεπόμενο όριο. Μου είχε πει ο Χριστοφοράκος να βρω τρόπο να καλυφθούν από την εταιρεία, αλλά εγώ δεν είχα κανέναν μαγικό τρόπο. Υπήρξε μεγάλη χρονοτριβή, έγινε φασαρία στον Τύπο και τελικά τα κάλυψε ο κ. Μητσοτάκης”!

Την Δευτέρα όμως, και στο παραπάνω αναφερόμενο άρθρο μου αποκάλυπτα πως η κ. Τσακάλου είχε μαγικό τρόπο προκειμένου να εκπληρώνει τις επιθυμίες – εντολές του Μιχάλη Χριστοφοράκου, δημοσιεύοντας τιμολόγια του 2007 το υλικό των οποίων ήταν παραλήπτης ο κ. Μητσοτάκης! Αυτά τα τιμολόγια ουδέποτε πληρώθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού κατ΄ εντολή της κ. Τσακάλου και του κ. Φίσερ (προσωρινό αντικαταστάτη του Χριστοφοράκου) προς το λογιστήριο καταχωρήθηκαν μετά από ενάμιση χρόνο στα Πάγια στοιχεία της Siemens!

Γνωρίζει πολλά η κ. Τσακάλου

Σήμερα θα αποκαλύψουμε – και θα περιμένουμε η Έδρα να της θέσει ερωτήσεις – ένα σημαντικότατο ντοκουμέντο, το οποίο για πρώτη φορά βλέπει το φως της δημοσιότητας!

Πιο συγκεκριμένα:

Στη Siemens υπήρχε η υποχρέωση των συνεργατών της εταιρείας να αποδίδουν τα έξοδα των ταξιδιών τους στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό μέσω “Εκκαθάρισης Επαγγελματικών Εξόδων”, προκειμένου να εισπράξουν αυτά τα έξοδα από το επαγγελματικό ταξίδι τους! Όταν συμπληρωνόταν η “Εκκαθάριση Επαγγελματικών Εξόδων” αφού επισυνάπτονταν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, ελέγχονταν από αρμόδιους αυτά τα έξοδα και στη συνέχεια υπέγραφαν δίνοντας την έγκριση της πληρωμής τους! Όμως, απαιτείτο και η υπογραφή του προϊσταμένου του τμήματος στο οποίο ανήκε ο συνεργάτης!

Αυτήν την διαδικασία την περιέγραψε στο δικαστήριο και ο Ευάγγελος Σέκερης που εξετάσθηκε ως μάρτυρας πριν από την Αικατερίνη Τσακάλου!

Τέτοια “Εκκαθάριση Επαγγελματικών Εξόδων” όμως, συμπλήρωνε και η κ. Τσακάλου, όχι για επαγγελματικά ταξίδια, αλλά για δώρα που έστελνε σε πολιτικά πρόσωπα, αλλά και σε άλλα πρόσωπα που σχετίζονταν άμεσα με αυτά τα πολιτικά πρόσωπα!

Επειδή όμως, δεν έπρεπε πέραν εκείνης και του Χριστοφοράκου να γνωρίζουν άλλοι τον παραλήπτη του δώρου, αρχειοθετούσε το πρωτότυπο στο προσωπικό της αρχείο και έστελνε στους εντεταλμένους του “δήθεν” ελέγχου μια φωτοτυπία του πρωτοτύπου, στην οποία φωτοτυπία κρυβόταν το όνομα του παραλήπτη!

Ένα τέτοιο ντοκουμέντο φέρνουμε σήμερα στο φως της δημοσιότητας, όπου θα δείτε πως εκδότης της “Εκκαθάρισης Επαγγελματικών Εξόδων” είναι η κ. Τσακάλου και τα δώρα απευθύνονται στις “γραμματείες Υπουργείων”! Αναφέρει πως τα “πρωτότυπα θα αρχειοθετηθούν στην Γραμματεία της Γενικής Διεύθυνσης” και κάτω δεξιά υπογράφει ο Μιχάλης Χριστοφοράκος!

Αντιλαμβάνεστε όλοι σας πως, η κ. Τσακάλου εκτός του συγκεκριμένου εγγράφου, πιθανότατα να έχει στην κατοχή της πληθώρα τέτοιων δώρων τα οποία θα διαφώτιζαν την κοινή γνώμη, αλλά και την Έδρα του δικαστηρίου, προκειμένου να ανακαλύψει άγνωστες πτυχές του σκοτεινού προσώπου πολλών “λαδωμένων” πολιτικών!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...