ΟΜΕΡΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ, SIEMENS – Η Αικατερίνη Τσακάλου να πει όλη την αλήθεια

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου…Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Στη δίκη της Siemens που διεξάγεται στο Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ξεκίνησε την κατάθεσή της η κ. Αικατερίνη Τσακάλου, πρώην διευθύντρια – και όχι γραμματέας όπως αναφέρουν οι περισσότεροι – του γραφείου του Μιχάλη Χριστοφοράκου τις ημέρες της απόλυτης παντοδυναμίας του στην γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens!

Εμείς, θα θέλαμε να θυμίσουμε στην κοινή γνώμη, το τι ακριβώς γράφαμε στην Ελεύθερη Ώρα την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 – πριν κοντά δυο χρόνια – στο άρθρο μου “Ατζέντης της Siemens ο Κούλης”!

Στο συγκεκριμένο άρθρο αποκαλύπτονταν φοβερές αλήθειες που θα περιμένουμε να ομολογηθούν και από την κ. Τσακάλου μπροστά στην Έδρα του Δικαστηρίου!

Έγραφα λοιπόν σε αυτό το άρθρο μου που καλώ όλους σας να το διαβάσετε πολύ προσεκτικά, γιατί είναι τόσο επίκαιρο παρά ποτέ!

Καλούσε μέλος της Οικογένειας Μητσοτάκη και χτύπαγε στη Siemens συναγερμός

Ουδείς πλέον, μπορεί να αμφισβητήσει στο Πανελλήνιο, την ομερτά που συνδέει την Οικογένεια Μητσοτάκη με την γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens.

Αυτήν την ομερτά την παρουσίαζε και την αναδείκνυε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος μέσω των περιβόητων ημερολογίων που συντηρούσαν η Κατερίνα Τσακάλου και η Χριστίνα Καλοκούβαρου (σ.σ. δεν είναι σήμερα στη Siemens και δεν είναι μάρτυρας) Τα μέλη της γραμματείας του ισχυρού άνδρα της Siemens που κατέγραφαν όλες τις συναντήσεις του ιδίου με το πολιτικό και επιχειρηματικό λόμπυ της Ελλάδος. Σε αυτά τα ημερολόγια, δεν υπήρχε εβδομάδα που να μην αναφέρεται κάποια επαφή με μέλος της Οικογένειας Μητσοτάκη. Όπως αναφέρονται και οι συμμετοχές μελών της Οικογένειας Μητσοτάκη σε όλες τις επίσημες και ανεπίσημες εκδηλώσεις της Siemens. Γιατί δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να γίνει επίσημη εκδήλωση της Siemens και να λείπει από αυτή η Ντόρα ή ο Κυριάκος. Όλα τα παραπάνω τα διαχειριζόταν η κ. Τσακάλου, η οποία μέχρι σήμερα – εκτιμώ – στις τόσες συνεντεύξεις της ή καταθέσεις της στη Δικαιοσύνη, δεν έχει πει ούτε τη μισή αλήθεια. Εκείνη γνωρίζει περισσότερα από τον οποιοδήποτε. Ήταν το μάτι και το αυτί του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Γνωρίζει επίσης, πως όταν καλούσαν το γραφείο Χριστοφοράκου από την “Αγία” Οικογένεια, στη Siemens χτυπούσε γενικός συναγερμός και όλοι έτρεχαν προκειμένου να υλοποιήσουν το αίτημα της Οικογένειας. Να σημειωθεί πως η κ. Τσακάλου είναι μάρτυρας στην πολυθρυλούμενη δίκη των 64 κατηγορουμένων της Siemens.

Οι “χάρες” σε Ντόρα και Κυριάκο

Από τα ημερολόγια του Μιχάλη Χριστοφοράκου προκύπτει πως η Ντόρα και ο Κυριάκος ήταν πολύ καλοί “πελάτες” της Siemens. Από τις εγγραφές με ημερομηνία 14 Ιουλίου και 17 Ιουλίου 2000, φέρεται πως η κ. Μπακογιάννη άλλαξε το τηλεφωνικό της κέντρο. Όπως, σε μεταγενέστερα έτη εμφανίζονται και άλλες τέτοιες “αγορές”. Η φιλία των Ντόρα – Κυριάκου με τον Χριστοφοράκο ήταν μεγάλη και ουδείς μπορούσε να την “σπάσει”. Γι΄ αυτό τους ικανοποιούσε το οποιοδήποτε αίτημά τους. Και αυτή τη φιλία δεν την έκρυβαν. Απεναντίας, την διατράνωναν πομπωδώς δεξιά και αριστερά μέσω των ΜΜΕ. Όπως, όταν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος παραβρέθηκε στο γάμο του Κώστα Μπακογιάννη στο Καρπενήσι και στοίχησε στην εταιρεία – σύμφωνα με πληροφορίες μας – περί τα 10 χιλιάδες ευρώ, αφού η μετάβαση έγινε με ελικόπτερο!

Άλλωστε, ο Χριστοφοράκος έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία στην Ντόρα Μπακογιάννη από την εποχή που ήταν συμμαθητές στη γερμανική σχολή. Γι΄ αυτό την υποστήριξε θερμά σε όλα τα πολιτικά της εγχειρήματα, ως βουλευτή, δήμαρχο, υπουργό.

Όπως, βοήθησε και τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο, εξασφαλίζοντάς του “χορηγίες” για την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, όπου ήταν Πρόεδρος. Στην διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων, αλλά και σε διεθνείς αγώνες που έλαβαν χώρα στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο, όπως της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Σεπτέμβριο του 2007.

Και για άλλη μια φορά να μην ξεχνάμε πως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της Siemens, “πέταξε” στην ελευθερία του Μονάχου, όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη. Τυχαία σύμπτωση; Ίσως…

Α, αξίζει και η σημείωση πως τα παιδιά του Κυριάκου και του Μιχάλη πήγαιναν στο ίδιο σχολείο. Άλλωστε, σε μια μεσοτοιχία ζούσαν, όπως ήδη έχουμε αποκαλύψει…

Ο Χριστοφοράκος προστατεύεται από τη Μέρκελ

Πάντως, το σίγουρο είναι πως η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, προστατεύει μέχρι σήμερα τον Χριστοφοράκο, και σίγουρα εκείνη γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, το γιατί!

Έτσι, μήπως έπαιξαν κάποιο αόρατο ρόλο στην αναρρίχηση του Κυριάκου στην Προεδρεία της ΝΔ, οι Χριστοφοράκος και Μέρκελ; Λέω, ίσως. Ίσως, λέω πάλι…

Από την άλλη μεριά, μέσω των ημερολογίων αποκαλύφθηκε μια επιστολή που έστειλε ο Χριστοφοράκος, ένα μήνα μετά την “αποκαθήλωσή” του από την εταιρεία, όπου παρουσιάζεται πως είχε υποσχεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως θα καλύψει τις εκλογικές του ανάγκες το 2007 με τηλεφωνικό κέντρο. Εξ ου και όλα όσα ακολούθησαν με τα περιβόητα τιμολόγια που μετά το δημοσιογραφικό σάλο που ξέσπασε, τελικά εξοφλήθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο, εμείς δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε πως, υπάρχουν και άλλα τιμολόγια που δεν εξοφλήθηκαν ποτέ και κατ΄ εντολή του Φίσερ – προσωρινού αντικαταστάτη του Χριστοφοράκου – καταχωρήθηκαν στα πάγια στοιχεία της γερμανικής εταιρείας!

Θα ακούσει μήπως, κάποιος αρμόδιος;;;

Έμπλεξαν και τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο

Οι σχέσεις της Siemens με την Αρχιεπισκοπή – επί εποχής Χριστοφοράκου – ήταν διαχρονικά άριστες. Και δεν μιλάμε μόνο για τον δωρεάν εξοπλισμό που δινόταν στην Αρχιεπισκοπή, όπως μηχανήματα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης κλπ. κλπ…

Μιλάμε, για ιδιαίτερα στενές σχέσεις που ανέπτυξε ο διαβολικός Μιχάλης Χριστοφοράκος με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, εμπλέκοντας στα σχέδιά του και το μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλο, εν τη αφελεία του θέλω να πιστεύω, προς εξυπηρέτηση των “φίλων” του, από τους οποίους η γερμανική εταιρεία στην πορεία θα αποκόμιζε τα οφέλη της…

Σε αυτήν την κατηγορία “στενών σχέσεων” Χριστοφοράκου – Αρχιεπισκοπής, εντάσσεται και η παρασημοφόρηση του μεγαλύτερου ισχυρού άνδρα της Siemens AG (Γερμανίας) – ίδιας χρονικά εποχής με την παντοδυναμία Χριστοφοράκου στην Ελλάδα – Χάινριχ Φον Πίρερ.

Αυτή η παρασημοφόρηση, προετοιμάσθηκε από τον Απρίλιο του 2004 και όπως αναφέρεται στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου, κανονίζεται συνάντηση για τις 27 Απριλίου 2004 μεταξύ του Χριστοφοράκου και της Αρχιεπισκοπής (με τον Δημήτρη Φουρλεμάδη, πρώην επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης της Εκκλησίας “Αλληλεγγύη”), με θέμα: “…εβδομάδα, συνάντηση, παρασημοφόρηση”.

Έτσι, στις 21 Αυγούστου 2004 πραγματοποιήθηκε η παρασημοφόρηση του τότε ισχυρού άνδρα της Siemens Γερμανίας, που σήμερα είναι κατηγορούμενος στη δίκη των 64άρων, ως ο διακινητής των “μαύρων” ταμείων της Siemens, από τα οποία εξαγοράζονταν πολιτικά πρόσωπα της Ελλάδος, προκειμένου να αυξάνουν τα κέρδη της γερμανικής εταιρείας.

Ωστόσο, αυτή η βράβευση δεν επιδιώχθηκε τυχαία, από τον πολυπράγμονα Μιχάλη Χριστοφοράκο, από τη στιγμή που ο Φον Πίρερ έχει διατελέσει και σύμβουλος της Άνγκελας Μέρκελ…

Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος δημιουργούσε ισχυρές γέφυρες με την Μέρκελ και τη Siemens της Γερμανίας. Γι΄ αυτό στην βράβευση, η κοινή λογική λέει πως θα μετείχε η ηγεσία της Αρχιεπισκοπής (Χριστόδουλος), της Siemens (Χριστοφοράκος) και το “τιμώμενο” πρόσωπο (Φον Πίρερ) για τις πολυετείς υπηρεσίες της Siemens στην οικονομία της Ελλάδος. Ορθόν, ορθότατον…

Αμείλικτα ερωτήματα

Τι δουλειά όμως θα είχε στην “κλειστή” εκδήλωση στην Αρχιεπισκοπή, η παρουσία ενός βουλευτή μετά της συζύγου του;;;

Και όταν αυτός ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι;;;

Γιατί μόνον αυτός;; Τι ακριβώς σηματοδοτούσε αυτή η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη “βράβευση” του ισχυρού άνδρα της Siemens Γερμανίας;;

Γιατί, όπως βλέπουμε – στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε – ο Χριστοφοράκος κάνει τις συστάσεις γνωριμίας του Κυριάκου και του Φον Πίρερ!

Άρα, προφανώς και δεν προϋπήρξε άλλη συνάντηση μεταξύ Κυριάκου – Φον Πίρερ!

Και από ότι φαίνεται, μάλλον ξαφνιάστηκε και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γιατί, ο χαρακτήρας του δεν ήθελε δημόσια εμπλοκή με πολιτικά πρόσωπα!

Πάρα ταύτα, το ερώτημα είναι ένα. Ο Χριστοφοράκος πως θα σύστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Φον Πίρερ;;

Από εδώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο μελλοντικός Πρωθυπουργός της Ελλάδος;; Και ο Φον Πίρερ να απάντησε;;: “Ναι κάτι μου είπε η Μέρκελ”;;;

Διαπίστωση: Όπως, χρόνια πριν δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις από την Γερμανία για να γίνει Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, έτσι δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις για να γίνει Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μην αμφιβάλει λοιπόν κανείς γι΄ αυτό (σ.σ. η συνέχεια με δικαίωσε αφού από το πουθενά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε Πρόεδρος της ΝΔ και εν δυνάμει Πρωθυπουργός)!!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...

3 thoughts on “ΟΜΕΡΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ, SIEMENS – Η Αικατερίνη Τσακάλου να πει όλη την αλήθεια

  1. Ο κ. Μιζοτάκης ανέφερε: «Δεν πήρα κανένα δώρο από καμία Siemens. Το ξέρετε, αλλά επαναλαμβάνετε την ίδια συκοφαντία. Θα σας ζητήσω να μην το ξανακάνετε, γιατί ψεύδεστε».
    Σύμφωνα με την μάρτυρα κ Τσακάλου στην καθυστερημένη δίκη της SIEMENS , τα δωράκια δίνονταν «προκειμένου να ανοίγουν οι δουλειές», όπως της είχε πει ο Χριστοφοράκος.
    «Μου είχε παραγγείλει τηλεφωνικά κέντρα για τον εξοπλισμό δυο πολιτικών γραφείων του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε συγκεκριμένα η μάρτυρας, και συνέχισε:
    «Μάλιστα νομίζω ότι η κάλυψη της δαπάνης ξεπερνούσε το επιτρεπόμενο όριο. Μου είχε πει ο Χριστοφοράκος να βρω τρόπο να καλυφθούν από την εταιρεία, αλλά δεν είχα μαγικό τρόπο. Υπήρξε μεγάλη χρονοτριβή, έγινε φασαρία στον Τύπο και τελικά τα κάλυψε ο κ. Μητσοτάκης».

    https://www.youtube.com/watch?v=5cGjaGUZARw

    Κυριάκος Μητσοτάκης & σκάνδαλο SIEMENS

    Ο Κούλης Μιζοτάκης παριστάνει το χαζό και κάνει γαργάρες το πόθεν έσχες της Μαρέβας,τα δανεικά και αγύριστα του Κήρυκα Χανίων,τις ιδιαίτερες σχέσεις με τον γελιτονα Χριστοφοράκο,τον εταίρο Παπασταύρου, τις αργομισθίες στενών του συγγενών στο Ερρίκος Ντυνάν,τις απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία της ανεψιάς του Αλεξίας -κόρη της Μιζοτάκη- στον Ερυθρό Σταυρό,τα παρκαρισμένα εκατ. ευρώ σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και ένα σωρό άλλα.

  2. η πιο βρωμικη οικογενεια της χωρας….και μετα ερχεται η οικ.παπανδρεου..

  3. Που συντωματικα είναι και οι δυο περιουσιες

Comments are closed.