Οι ΗΠΑ Υποχωρούν. Λένε Πως Η Τουρκία Μπορεί Να Αγοράσει τους Ρωσικούς S-400

Sputnik News,
Tον Σεπτέμβριο, η υπηρεσία Τύπου του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας ανακοίνωσε ότι η Μόσχα και η ΄Αγκυρα κατέληξαν σε συμφωνία για την παράδοση συστημάτων S-400 στην Τουρκία
. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία είχε ήδη καταβάλει προκαταβολή για την αγορά.
Στις 29 Σεπτεμβρίου, ο προεδρικός βοηθός Βλαντιμίρ Κόζιν επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία είχε δώσει προκαταβολή για την αγορά των S-400, προσθέτοντας ότι η παράδοση προβλέπεται για το 2019.
Στα τέλη Οκτωβρίου, ο στρατηγός Πετρ Πάβελ, της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ προειδοποίησε την Τουρκία ότι θα υπάρξουν συνέπειες εάν η χώρα αγοράσει το σύστημα αεράμυνας S-400, προσθέτοντας ότι αυτό θα εμπόδιζε την Τουρκία να αποτελέσει μέρος οποιουδήποτε ενιαίου συστήματος αεράμυνας.
Την Δευτέρα, ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης, Τζιμ Μάτις, προειδοποίησε επίσης την Τουρκία για τις ανεπιθύμητες συνέπειες αυτής της απόφασης. Αλλά πρόσθεσε:
«Αυτό είναι κυρίαρχη απόφαση της Τουρκίας. Σαφώς αυτό (το ρωσικό σύστημα) δεν θα είναι δια-λειτουργικό με το ΝΑΤΟ. ΄Ετσι θα πρέπει να το μελετήσουν αν θέλουν να προχωρήσουν.»
Το S-400 Triumph κινητό σύστημα εδάφους-αέρος μεταφέρει πυραύλους τριών τύπων, ικανούς να καταστρέψουν ιπτάμενους στόχους σε μικρές έως εξαιρετικά  μακρινές αποστάσεις. Ενσωματώνει πολύ-λειτουργικό ραντάρ και συστήματα  αυτόνομης επισήμανσης και στόχευσης, εκτόξευσης αντιαεροπορικών πυραύλων και ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου.

Mετάφραση:Μ.Σ.

loading...

1 thought on “Οι ΗΠΑ Υποχωρούν. Λένε Πως Η Τουρκία Μπορεί Να Αγοράσει τους Ρωσικούς S-400

  1. ΑΜΕΡΙΚΗ ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΦΟΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΙΣΡΑΗΛ.ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ.ΕΠΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙ,ΧΡΥΣΟΧΟΟΣ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΩΝΙΑ ΘΕΩΡΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΟΝΥΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΓΩΝΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΔΩΣΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΕΠΙΔΟΞΟ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΙ.
    ΑΝΤΕ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,Η ΓΙΑΛΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΠΤ?

Comments are closed.