Πρόταση δυσπιστίας καταθέτει η ΝΔ – Κυβέρνηση: «Αντιπερισπασμός για τα Paradise Papers της Μαρέβας Μητσοτάκη»

Συνέχεια στην διακρατική πώληση πλεονάζοντος αμυντικού υλικού από την Ελλάδα προς την Σαουδική Αραβία δίνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ.Μητσοτάκης καθώς μετά την συνέντευξη τύπου των Μαρία Σπυράκη και Βασίλη Κικίλια, δήλωσε ότι θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Κυρ.Μητσοτάκης: «Όλα τα όπλα τα κοινοβουλευτικά είναι στο τραπέζι» και συνέχισε λέγοντας «Τσίπρας και Καμμένος είναι το ίδιο πράγμα. Οσο ο πρωθυπουργός καλύπτει τις πράξεις και τις παραλείψεις του Καμμένου γίνεται συνένοχός του».

Αναλυτικότερα σε συνέντευξή του στο Action24 και στον Γιώργο Κουβαρά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ερωτηθείς αν σκέφτεται να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Άμυνας απάντησε: «Όλα τα όπλα τα κοινοβουλευτικά είναι στο τραπέζι» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε σχετικά και αμέσως μετά κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποστασιοποιηθεί από τις πολιτικές επιλογές του υπουργού Άμυνας. «Θεωρώ,  ότι επανειλημμένα ο κ. Καμμένος έχει εκθέσει τη χώρα, έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα προφανώς στον εταίρο του και όσο ο εταίρος του τον  καλύπτει, όσο ο  κ. Τσίπρας τον καλύπτει, τόσο είναι συνένοχος στις πράξεις και στις παραλείψεις του κ. Καμμένου».

Αναφερόμενος ειδικά στην υπόθεση με την Σαουδική Αραβία ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι χρήζει και δικαστικής διερεύνησης. «Εμείς κάναμε μία παράσταση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ζητήσαμε η Δικαιοσύνη να ερευνήσει αυτή την υπόθεση. Οι απαντήσεις που έχουν δοθεί είναι ανεπαρκέστατες, και πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγάλη συνέχεια σε αυτή την υπόθεση» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ
«Σε πρώτη  φάση ο κ. Καμμένος πρέπει να έλθει στη βουλή και να δώσει απαντήσεις σε αμείλικτα ερωτήματα  τα οποία του θέτουμε. Όχι μόνο εμείς αλλά και η ίδια η δημοσιογραφική έρευνα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε: «Δεν γίνεται να στοχοποιούνται δημοσιογράφοι, επειδή κάνουν τη δουλειά τους. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, δεν λειτουργούν έτσι οι ευνομούμενες Δημοκρατίες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει την σύζυγο του από τότε που ανέλαβε την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. «Επαναλαμβάνω ξεκάθαρα σε όλους: εάν θέλουν να χτυπήσουν κάποιον, να χτυπήσουν εμένα, να αφήσουν τη σύζυγό μου απ’ έξω απ’ αυτή την ιστορία. Η σύζυγός μου δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σήμερα όμως και μέσω διαρροών από το Μέγαρο Μαξίμου ήρθε η απάντηση που δεν αφήνει τίποτε ασχολίαστο και καλύπτει πλήρως τις κινήσεις του ΥΕΘΑ ενώ την ίδια στιγμή κάνει αιχμηρές αναφορές για το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης “θα επιβεβαιώσει το νέο αδιέξοδο του, μετά και τις αποκαλύψεις για την offshore εταιρία της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι” και θα πρόκειται για “ομολογία ήττας”, σχολίασε κυβερνητικός αξιωματούχος, μετά τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη σε χθεσινοβραδινή τηλεοπτική συνέντευξη ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει στη Βουλή πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου.”Eάν όντως ο κ. Μητσοτάκης προχωρήσει σε πρόταση μομφής, θα πρόκειται για ομολογία ήττας. Απλά θα επιβεβαιώσει εμφατικά το νέο αδιέξοδό του μετά και τις αποκαλύψεις για την offshore της συζύγου του, για την οποία δεν έχει το ούτε το θάρρος ούτε την ευθιξία να απαντήσει. Θα πρόκειται για μία απέλπιδα προσπάθεια συσπείρωσης της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα βρεθεί υπόλογος”, είναι το σχόλιο του κυβερνητικού αξιωματούχου.

Τέλος και στο ίδιο μήκος κύματος το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δηλώνει για την επίμεχαη συνέντευξη και τις σκέψεις για την γαλάζια πρόταση μομφής

Μετά την την καταγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι αποτελεί «μείζον θέμα» και «χρήζει και δικαστικής διερεύνησης», η εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση με την Σαουδική Αραβία, το κόμμα των ΑΝΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ.

«Υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Καμμένος δεν είχε παρτίδες με τους Χριστοφοράκους, δεν έχει καμία σχέση με τα δωράκια της Siemens, ούτε με τις λίστες Λαγκάρντ και τα paradise papers. Ο κ. Μητσοτάκης δεν κατανοεί καν τις έννοιες ηθική, αρχές και αξίες. Η μόνη – αρνητική – σχέση του με την ηθική συμπυκνώνεται σε τρεις λέξεις: Siemens, offshore, paradise papers», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο κ. Μητσοτάκης, συνεχίζει η ανακοίνωση, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις σχέσεις του ιδίου και των ανθρώπων του στενού περιβάλλοντός του με offshore εταιρίες και τον γνωστό δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου της λίστας Λαγκάρντ.

Επίσης οφείλει να απολογηθεί για τις σχέσεις του στενού του συνεργάτη Λ. Αυγενάκη, με άτομα που έχουν καταδικαστεί για εκβιασμό και ερευνώνται για παράνομη εμπορία χρυσού και διακίνηση μαύρου χρήματος.

«Το μόνο μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα που υπάρχει», καταλήγει η ανακοίνωση «σχετίζεται με τους ανθρώπους της αυλής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και είναι πολλοί».

loading...

2 thoughts on “Πρόταση δυσπιστίας καταθέτει η ΝΔ – Κυβέρνηση: «Αντιπερισπασμός για τα Paradise Papers της Μαρέβας Μητσοτάκη»

  1. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΕΧΤΩ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΜΟΥ,ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΟΥ,ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΛΙΚΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΕΧΤΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΟΥ,ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΕΠΙ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΣΑΝ ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΤΡΑ,ΤΟ ΠΑΣΟΙΚ,ΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΣΟΚΟΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΕ ΣΩΣΟΥΝ.ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.ΚΑΚΟΣ ΚΑΚΙΣΤΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΒΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΟΠΙ ΠΑΣΙΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΒΡΩΜΕΡΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΑΛΛΑ ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ,ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΡΛΛΗΝΙΚΟ,ΑΘΕΟ ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΡΥΨΕ.ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΜΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΙΜΟΔΙΨΕΙΣ ΛΥΚΟΙ.ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΠΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΠΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

  2. Με βάση και τα νεότερα στοιχεία για την υπόθεη Καμμένου… πολυδιάστατη «εκπροσώπηση», όπως επισημαίνουν πολιτικοί παράγοντες που παρακολουθούν στενά την υπόθεση, προκύπτουν δύο βασικά ερωτήματα:
    1. Πώς γίνεται ο Παπαδόπουλος να εκπροσωπεί ταυτόχρονα τα συμφέροντα του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, από τη στιγμή που οι δύο χώρες βρίσκονται σε σύγκρουση;
    2. Πώς γίνεται ο Παπαδόπουλος να «υπερβαίνει» το Σύνταγμα της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο απαγορεύει την εκπροσώπηση της χώρας από ξένο υπήκοο;

Comments are closed.