O Βενιζέλος, ο Τσίπρας και η… γαλλική ειρωνεία

Για να βγούμε από την κρίση και να περάσουμε στη φάση της κανονικότητας πρέπει να έχουμε ένα πραγματικό εθνικό σχέδιο, συγκεκριμένο, υπεύθυνο, προοδευτικό.

Ο Κύκλος Ιδεών συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή, με συνέδρια, εκδηλώσεις. Το ζήτημα της ανάπτυξης και των επενδύσεων είναι μια καραμέλα στο στόμα όλων. Αλλά πως γίνεται αυτό; Σήμερα θα συζητήσουμε για τη σχέση έννομης τάξης και επενδύσεων, δικαστικού συστήματος και επενδύσεων, για να μπορέσουμε να δώσουμε πρακτικές απαντήσεις.

Δημοσιογράφος: Κύριε πρόεδρε ο κ. Τσίπρας βραβεύεται στο Παρίσι. Την ίδια στιγμή ο κ. Καμμένος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία σωρεία αποκαλύψεων. Πως σχολιάζεται και το ένα και το άλλο.

Ευ. Βενιζέλος: Ως προς την βράβευση του κ. Τσίπρα στο Παρίσι πρέπει να πω ότι εκτιμώ τη λεπτή γαλλική ειρωνεία. Πράγματι πρέπει να βραβευτεί ο κ. Τσίπρας γιατί γλιτώσαμε από την απόλυτη καταστροφή που ο ίδιος απείλησε να προκαλέσει το 2015. Εξακολουθούμε όμως πάντα να υφιστάμεθα τις βαριές συνέπειες της πολιτικής που ακολουθεί έκτοτε και η οποία δεν δίνει πραγματική προοπτική στην πραγματική οικονομία. Είμαστε στη στασιμοχρεοκοπία πάνω στην επιφάνεια του νερού. Δεν βυθιζόμαστε αλλά και δεν απογειωνόμαστε.

Δημοσιογράφος: Και ο κ. Καμμένος

Ευ. Βενιζέλος: Ο κ. Καμμένος δεν χρειάζεται σχολιασμό. Δεν ανήκει στην αρμοδιότητά μου.

Δημοσιογράφος: Η συζήτηση που αναβάλλεται για μια ακόμα φορά παρότι υπάρχουν αποκαλύψεις;

Ευ. Βενιζέλος: Η συζήτηση απ’ ότι καταλαβαίνω θα γίνει τη Δευτέρα και νομίζω ότι σήμερα ο κ. Τσίπρας ανέλαβε αλληλέγγυα και εις ολόκληρον την ευθύνη.

http://ysterografa.gr

loading...

2 thoughts on “O Βενιζέλος, ο Τσίπρας και η… γαλλική ειρωνεία

  1. Δεν είναι αναρτημένη ολόκληρη η συνέντευξη.
    Εγινε ακόμη μια ερώτηση στον βενιζέλο.
    Είναι η ακόλουθη:
    Δημοσιογράφος: Με ποιο όνομα θέλετε να σας φωνάζουμε καλύτερα;
    Ευ. Βενιζέλος: τούρκογλου! Είμαι δεμένος συναισθηματικά με αυτό το όνομα… Μου αρέσει πολύ !

  2. ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΑΛΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗ, ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ !!

    ΣΚΑΣΕ ΚΙ ΠΙΕΣ ΤΟ ΑΙΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ…

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Comments are closed.